REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PIAȚA TIC-TAC, uitată de FĂGĂDĂU, va fi REABILITATĂ de CHIȚAC

PIAȚA TIC-TAC, uitată de FĂGĂDĂU, va fi REABILITATĂ de CHIȚAC

Replica API 25 mai 2021 | 00:22 4330

Aflată într-o stare avansată de degradare, Piața Agroalimentară Tic-Tac, va intra în reabilitare și reamenajare. Uitată de Decebal Făgădău într-o fotografie frumos ambalată și servită cetățenilor, aceasta va intra în proces de reabilitare în perioada ce urmează.

În luna august a anului 2020, Decebal Făgădău, anunța cu surle și trâmbițe un alt proiect „bombă”, și anume, „schimbarea la față” a Pieței Agroalimentare Tic-Tac. Aceasta avea să arate foarte bine… în poze, însă, la fel cum s-a întâmplat cu podul suspendat de la Cora Brătianu, și acesta a fost doar o vorbă-n vânt. „Actuala clădire în care funcționează acum piața TIC- TAC va fi demolată iar în locul ei va apărea o construcție modernă, primitoare, cu etaj și terasă, cu spații speciale pentru vânzarea produselor de la producătorii locali. Zona va fi readusă la viață și schimbată total pentru ca toți locuitorii din zonă dar și producătorii locali să aibă parte de condiții excelente. Practic, această piață va fi demolată și în locul ei va fi construită una nouă. Va fi o clădire cu un etaj. La parter vor rămâne tarabele pentru producătorii agricoli, plus spațiile comerciale care vor avea destinație prestabilită - lactate, carne, panificație, etc. La etaj va fi un spațiu comercial, plus o zonă de terasă. Considerăm că s-ar preta și amenajarea unui after - school aici sau un loc de joacă având în vedere că există atât școală, cât și grădiniță lângă”, se arăta într-un comunicat trimis în luna august 2020.

Primăria, demersuri pentru reabilitare și reamenajare

Până să ne „îmbătăm” cu promisiuni deșarte, actuala administrație a început demersurile pentru reabilitarea pieței. Programul de reamenajare şi suplimentare cu noi funcţiuni a pieţei agroalimentare Tic-Tac, face parte dintr-un program de modernizare etapizată a spaţiului public existent prin reamenajarea întregului spaţiu urban actual, este necesară şi oportună realizarea investiţiei „Reamenajare Piaţa agroalimentară Tic-Tac", pentru care s-a emis Aviz CTE nr. 133093/01.09.2020. Prin realizarea investiţiei se va păstra caracterul funcţional principal, cel de piaţă agroalimentară, fără a fi introduse funcţiuni noi, complementare activităţii comerciale principale. Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei publice sunt: scoaterea din pericol de extindere a nivelului de degradare; reabilitarea imobilului în vederea integrării tuturor spaţiilor interioare în circuitul funcţional al pieţei, la nivelul cerinţelor actuale; reintegrarea şi punerea în valoare a clădirii în context urban.

Consilierii vor aviza lucrările de intervenție

La finele acestei săptămâni, consilierii locali municipali vor vota aviza a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajare Piaţa agroalimentară Tic Tac".

Pieței îi vor fi adăugate noi funcțiuni

Programul de reamenajare cu noi funcţiuni a pieţei Tic-Tac, face parte dintr-un program de modernizare etapizată a spaţiului public existent, prin reamenajarea întregului spaţiu urban actual. Prin realizarea investiţiei se va păstra caracterul funcţional principal, cel de piaţă agroalimentară, şi se vor introduce funcţiuni noi, complementarea activităţii comerciale principale. Lucrările de reamenajare a pieţei se vor executa pe construcţia existenţă şi are menirea de a moderniza şi extinde funcţiunile comerciale actuale prin recompartimentarea şi reamenajarea clădirii, reorganizarea fluxurilor de aprovizionare/evacuare, reorientarea şi reorganizarea spaţiilor comerciale prin modernizarea şi aducerea parametrilor iniţiali la nivelul cerinţelor actuale. Valoarea totală estimativă a investiţiei este de 1.813.927,16 lei fără TVA, respectiv 2.158.573,32 lei cu TVA.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Labarali magnifici
2
0
De Piata Rosie din Poarta 6 mai stie cineva ceva?... A disparut. Si-a facut unu magazin din ea.
0
0
Fagadau este un bou !
2
3
nici sa o varuiasca nu este in stare Chitac al vostru si cu consilierul local Omocea!
5
3
Ziaristii lui peste,proiectele pietii Tic Tac sunt facute de anul trecut.Banii de reabitare sunt pe fonduri europene di trebuiau sa vina in 2021.Iar se lauda amiralul cu poiectele lui Faga.
7
4
Taie iarba baaaa, ca ne umple capusele, purecii sa te manance si viermii
11
1
Mai puteti sa pupati in cwr, mai puteti tata? Cand va uitati la copii voastrii sau cand va uitati in oglinda, mai piteti?
13
2
Ce bine e sa fii primar,cheltui o groaza de bani si nu te intreaba nimeni pe ce ca in cazul lui Fagadau si Chitac face ceva cu bani lui sau cu ai Constantenilor?.
10
0
Ati stat cuminti cat timp mazare a golit visteria orasului it acum s-a trezit spiritul civic in voi! Pesedei ordinari!
13
3
Lui fagadau. Pune mana si taie iarba nea chitacule gata campania s a terminat cu o sa facem
17
1
Ce kkt face kitac ma? Cel mai ratat primar ever din cta.
18
3
Bravo Chitac ca ce? Orasul arata deplorabil..doar campanie de imagine si nimic concret
14
3
Sa intre rapid in executie . Fara vorbe multe .
18
10
bravo chitac
12
25
Evaziunea fiscala e in floare si la tic tac si in ciresica.. politia locala nici nu vine cand suni
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468