REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PING PONG cu DOSARUL consilierului JURIDIC de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

PING PONG cu DOSARUL consilierului JURIDIC de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Replica API 22 iunie 2021 | 00:20 1645

Dosarul Andradei Bărbulescu, consilier juridic în cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, în care cere anularea concursului pentru ocuparea funcției de șef al serviciului, făcut ping pong de la o instanță la alta. În primă fază, cererea lui Bărbulescu a fost respinsă, însă a formulat recurs, iar instanța ierarhic superioară a dispus rejudecarea dosarului de către instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța. După rejudecare, consilierul juridic a pierdut, din nou, procesul, formulând recurs.

Ce reclamă Andrada Bărbulescu

Urmare a eliberării postului de șef Oficiu Juridic, în iulie 2017, a fost anunțată că este avansată temporar în această funcție superioară cu drepturi salariale peste cele prevăzute în contractul individual de muncă. La data de 14. 02. 2018, societatea a organizat concursul de recrutare pentru ocuparea definitivă a postului de Șef oficiu juridic, metoda de recrutare fiind atât internă cât și externă. Concursul s-a desfășurat conform procedurii de recrutare și selecție aplicabilă la nivelul societății. Concursul a fost câştigat de către avocata Maria C. care a obținut nota 7,25 la examenul de promovare în timp ce Andrada B. a luat doar 4,15. Având în vedere rezultatele concursului, pe postul de Șef oficiu juridic a fost angajată candidata care a promovat concursul iar reclamantei i-a fost revocată promovarea temporară, aceasta trecând pe funcția deținută anterior, respectiv cea de consilier juridic. Nemulțumită de rezultat, Andrada a contestat concursul în instanță. De 3 ani, dosarul este plimbat de la o instanță la alta.

La Tribunalul Constanța, cererea lui Bărbulescu a fost respinsă, însă a formulat recurs, la Curtea de Apel, instanță care a dispus rejudecarea dosarului de către instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța. După rejudecare, consilierul juridic a pierdut, din nou, procesul, cererea de anulare a concursului fiind respinsă. Nici de data aceasta, angajata nu s-a resemnat, așa că a formulat, din nou, recurs, tot la Curtea de Apel.

Ce au spus reprezentanții societății

Apărătorii societăţii au invocat în instanţă că Aeroportul nu este o instituție publică, ci o societate comercială pe acțiuni și drept urmare, actul normativ HG nr. 286/2011, invocat de angajată, privind aprobarea Regulamentului-cadru pentru stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale din sectorul bugetar nu îi este aplicabil.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai ca mai e putin si iese la pensie
4
2
Justitie de rahat.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468