REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Plan urbanistic respins de două ori de consilierii locali! Iancu Cuşu construieşte hotel în Mamaia

Plan urbanistic respins de două ori de consilierii locali! Iancu Cuşu construieşte hotel în Mamaia

Replica API 12 iunie 2019 | 01:49 739

Societatea lui Iancu Cuşu, Real Estate Investment SRL, care s-a aflat în atenţia consilierilor locali, solicitând aprobarea PUD pentru construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia, zona Pinguin şi care nu a primit votul aleşilor locali, a primit marţi, 11 iunie, certificatul de urbanism pentru construirea imobilului.

Certificatul de urbanism a fost emis pentru “zona Pinguin, careu D1, lot 7, 8, 9, loc. Constanţa,-construire imobil D+P+5-8 etaje cu destinația de hotel-apartament cu 111 unități de cazare, împrejmuire teren, organizare de șantier și amplasare firmă luminoasă”. Iniţial, Cuşu a elaborat un PUD prin intermediul căruia voia sa vină cu modificări la regimul construcţiei, însă consilierii locali i-au respins de două ori planul urbanistic. Din planşele pentru proiectul iniţiat de SC Real Estate Investment SRL se poate sesiza cu uşurinţă că terenul apare ca fiind spaţiu verde, acesta fiind, cel mai probabil, motivul pentru care a fost respins. De asemenea, terenul este la stradă (bulevardul care traversează Mamaia).

Cu PUD-ul respins de consilieri, Cuşu s-a resemnat, aşa că va demara construcţia conform PUZ-ului aprobat în 2013. “Există un PUZ în Mamaia, aprobat în 2013, care permite un anumit tip de înălţime tuturor clădirilor şi proprietarilor care au aici. Pe baza acelui PUZ, poate construi. În momentul în care vine şi cere PUD… este o reglementare în zona respectivă legat de aliniamente, de retragerile laterale faţă de clădirile care s-au construit. Dacă este un imobil construit cu teritoriul pe stânga, tu, prin PUD, vrei să faci pe dreapta, pentru ca dormitorul tău să nu fie în aceeaşi parte cu dormitorul lui. El a venit cu PUD pentru că sunt nişte construţii aproape şi e legat de limite, dar conform legii, conform aceluiaşi PUZ are dreptul să-şi facă o clădire”, a explicat consilierul PNL, Mihaela Andrei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostavanilor e var primar cu jucatoru! Asta e cu stransu cascavalului! Asta cu tasu au strans mult ca le a zis lor cineva ca o sa traiasca 200 ani!
3
0
Iancu cusu mi-as da foc de rusine.
14
2
... te-ai vindecat de Cazinouri ? Cipanzei shmenari !
15
1
Stati linistiti, aproape de final, mai cere autorizatie pentru inca doua niveluri si gata, ce mare scofala! Intrebarea e, de unde are banii? Madam Sirma, cea care vrea sa dea pensii speciale primarilor, construieste ditamai blocul pe str. Zorelelor, si nu se intreaba nimeni de unde are cascavalul!
29
2
legea e pt fraieri
22
1
Hotul de fagadau trage tare pe ultima suta. Stie ca sunt ultimele posibilitati de a distruge orasul !!! Muie cu cacat fagadau !!!
26
0
La ce ne trebuie sute de hoteluri in Mamaia ? Chiar vine toata tara pe litoral ?
27
1
sa vad cum asigura 57 locuri de parcare
30
1
Face firticu butic hotel, cu fonduri europene. Peste cinci ani le vinde. Smekerie cipaneza !
28
3
in special panarama de alexandra cucuvea , asta face siteul asta propaganda anti-make ! evrei ordinari ce sunteti
8
25
in titlu sspune ca a fost respins iar in stire zice ca a primit aprobare! ce pula in dracu sunteti drogati cand scrietii articolele?
43
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920