REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Pneumonia chinezească a ajuns în România

Pneumonia chinezească a ajuns în România

Virgil STOIAN 15 decembrie 2023 | 00:00 1414

Alertă în România, după apariția mai multor cazuri de pneumonie cauzate de virusul care face ravagii în China. Mai mulți pacienți au fost diagnosticați cu această boală gravă. 

Pneumonia chinezeasca a ajuns in RomaniaAlertă pneumonie

Este vorba despre o formă de pneumonie acută severă. Boala plămânului alb a fost denumită de medicii infecționiști. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli: tuse, febră.

Mulți pacienți întârzie să meargă la medic pentru că o confundă cu o banală răceală, dar efectele pot fi dintre cele mai grave, mai ales la copii. Nu se știe câte cazuri sunt încă în România, pentru că mulți bolnavi nu sunt diagnosticați corect.

Experții din China spun că noile tulpini de SARS-COV-2 au contribuit la acest focar de boli extrem de contagioase. În prezent, situația este extrem de gravă: spitalele sunt pline, iar numărul infecțiilor continuă să crească. Regimul măștilor a fost introdus în toată țara din cauza unui tip de pneumonie, în timp ce guvernul a cerut revaccinarea oamenilor.

Cei care nu poartă mască vor fi amendați cu 65 de euro, iar în cazuri speciale, persoanele fără mască pe față pot fi arestate până la 10 zile, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tampenia occidentala si stilul de a domina populatia prin frica,panica si amenintari voalate este adevarata pandemie. Mu merge cu vaccin,cu masti ,cu pastile. Tratamentul consta in trezirea la realitatea ca omul poate sa se informeze,poate sa invete,sa socializeze real,omul poate gandi fara sa astepte ordine de cum sa faca asta. Oamenii pot inca sa lupte efectiv impotriva tendintei unora de a introduce diverse forme de dictatura,chia si prin ignorarea acelora care o iau pe aratura,prin negarea lor,prin excluderea lor din societate,asa cum din pacate sunt azi axclusi oamenii de valoare,cei muncitori si cei cinstiti. Virusul dictaturii se combate prin gandire libera,prin exprimare libera facuta la timp si clar,fara echivoc.
0
0
nu este data de un virus cum scrie inn articol ci de o bacterie Mycoplasma pneumoniae foarte bine cunoscuta de decenii; numarul mare de cazuri din china si aparitia ei si in europa se presupune ca este dat de o tulpina ceva mai rezistenta la antibioticele comune utilizate pana acum dar nu exista inca informatii sigure; am cautat banalul vaccin pneumococic ptr ca sunt bolnav cronic si am intrebat in vreo 6 farmacii nu il are nimeni si nu e nici in depozite parca ne-am intors in evul mediu
5
0
Si cei care nu poarta basca??
2
1
Ce mortii mamii voastre,iar incepeti cu cacatu' asta?!ce mama dracului,nu va lasati ,pina nu o furati.....ipohondrii dracului....a ajuns basina din china.....pisam-as pe stirile voastre timpite si panicare!
4
5
Incepe CIRCUL!
8
1
Iar vor sa instaureze dictatura medicala, nu le-a reusit cu covrigul si incearca cu alte virusuri scapate din laborator intentionat
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468