REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL îi ia permisul lui Crin Antonescu, în drum spre Cotroceni

PNL îi ia permisul lui Crin Antonescu, în drum spre Cotroceni

Replica API 13 septembrie 2013 | 00:00 173

După Nicolăescu, Câmpeanu, Chiţoiu & Co., hop şi Stroe cu Codul Rutier!

După Nicolăescu, Câmpeanu, Chiţoiu & Co., hop şi Stroe cu Codul Rutier!

Crin Antonescu va candida la preşedinţia României cu sau fără susţinerea PSD, a declarat ieri liderul PNL, care vrea astfel să demonstreze colegilor liberali că nu stă la mila premierului Victor Ponta şi a baronilor social-democraţi. Joc de imagine sau nu, devine însă din ce în ce mai clar că principalii adversari ai lui Crin Antonescu nu se află în opoziţie sau în rândurile PSD, chiar dacă partenerii de guvernare nu mor de încântare să susţină un străin pentru cea mai înaltă funcţie în stat, ci chiar în PNL. Ca un făcut, fără a cădea însă în capcana vreunei teorii a conspiraţiei, absolut toţi miniştrii liberali din guvernul USL sunt campioni la gafe şi măsuri antipopulare.

Practic, oamenii puşi chiar de Crin Antonescu la putere îl sapă cel mai tare pe liderul PNL, erodându-i acestuia alura prezidenţială cu fiecare proiect legislativ propus sau ieşire publică. Din cei 27 de miniştri ai premierului Ponta, PNL are 10. Cu excepţia Ramonei Mănescu, care e prea nouă pe funcţia de ministru al Transporturilor pentru a fi pusă la socoteală, sau a fantomaticilor Lucia Varga (de la Ape, Păduri şi Piscicultură) şi Cristian David (ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni), care nu au ieşit în evidenţă cu nimic, toţi ceilalţi miniştrii PNL parcă fac tot posibilul să-l saboteze pe Crin Antonescu. Argumentele în acest sens sunt fără echivoc şi arhicunoscute. Primul pe lista miniştrilor care sapă zdravăn la temelia de prezidenţial al lui Antonescu este vice prim-ministrul şi ministru al Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. Chiţoiu a câştigat "dragostea" întregii naţiuni după proiecte precum obligarea tuturor cetăţenilor români de a depune declaraţii de avere. Lămuririle ulterioare n-au rezolvat mare lucru, răul fusese făcut, iar oalele se sparg, logic, în capul candidatului Crin Antonescu. Tot Chiţoiu a ajuns la sufletul tuturor românilor prin zecile de noi taxe şi impozite impuse oamenilor sau majorarea celor existente. Entuziasmul ministrului Chiţoiu în a inventa cât mai multe impozite a fost taxat inclusiv de colegii săi de partid, precum Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban. Este de la sine înţeles că un ministru care căpiază românii cu taxe şi impozite nu va stârni niciodată simpatii electorale, iar asta se va traduce printr-un vot de blam la adresa prezidenţiabilului Crin Antonescu.

Ce n-au reuşit alţii, reuşesc colegii de partid

Dar Chiţoiu nu e singur în campania miniştrilor PNL de a-i da la gioale propriului şef în cursa acestuia spre Palatul Cotroceni. Un ghimpe în coasta electorală a lui Crin Antonescu este şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Stăpân peste unul dintre cele mai deficitare portofolii din România, Nicolăescu şi-a pus aliaţii de la PSD în cap şi mii de oameni din toată ţara după ce a anunţat că vrea să desfiinţeze casele judeţene de sănătate, încă o măsură antipopulară care loveşte, prin ricoşeu, tot în Crin Antonescu. La fel de "bine" s-a descurcat în acest sens şi Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care l-a "umplut" pe Antonescu de voturi după ce a anunţat creşterea şi egalizarea vârstei de ieşire la pensie a femeilor la 65 de ani. Nici Daniel Barbu, ministrul Culturii, nu s-a abţinut de la a-i aplica lui Crin Antonescu o lovitură de imagine. Barbu n-a avut ce face şi, dacă tot este ca şi inexistent în peisajul de guvernare, s-a băgat în seamă criticând-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, fix în perioada în care premierul român se întâlnea cu aceasta în scopul dezgheţării relaţiilor dintre cele două ţări. Proastă inspiraţie pentru Barbu, care a atras critici la adresa PNL, mai ales că Antonescu avea deja eticheta de antieuropean, după ieşirile sale din vara lui 2012. Până şi Mihai Voicu, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, care putea excela prin simpla sa tăcere, atrage nemulţumiri şi chiar în rândul PNL. Voicu a fost acuzat de senatorul Sorin Roşca Stănescu de management defectuos şi de faptul că mai mult încurcă lucrurile, critici care se răsfrâng, indirect, tot asupra lui Crin Antonescu, din moment cel el l-a desemnat a fi ministru. Şi pentru că lucrurile nu se puteau opri aici, hop şi Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, care a umplut PNL de respect după ce a anunţat noi reglementări la Codul Rutier, mai exact că românii care nu-şi plătesc amenzile în termen de 30 de zile se vor alege cu permisul auto suspendat. Acelaşi Stroe a indignat o ţară întreagă după ce a organizat desantul forţelor de ordine de la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Bucureşti, unde zeci de copii au fost ridicaţi în timpul examenului de bac şi duşi la audieri. Nici deciziile luate de Stroe în cadrul ministerului nu au avut un ecou pozitiv, liderul PNL Marian Petrache cerând chiar demisia colegului său din cauza schimbărilor dictate de acesta la Interne.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108