REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PNL renunţă la strategia de neagresiune faţă de USR: 'Sunt semnături de persoane decedate, după modelul Dragnea'

PNL renunţă la strategia de neagresiune faţă de USR: 'Sunt semnături de persoane decedate, după modelul Dragnea'

Replica API 24 septembrie 2018 | 01:09 366

Cazul controversat al semnăturilor strânse de USR în campania Fără Penali la Arad aprinde fitilul bătăliei dintre PNL şi USR. USR Arad a filmat vineri un clip în care reclamau presupuse piedici puse de către primarul liberal al Aradului la atestarea semnăturilor din campania #fărăpenali. Faptul că aceste şicane nu au rămas doar la nivelul judeţului Arad, ci au fost promovate direct pe pagina naţională a USR, a inflamat puternic spiritele în interiorul PNL. Mai mult, în mesajul oficial s-a vorbit despre depăşirea datei limită pentru atestarea semnăturilor, dar în paralel, de pe conturi personale, membrii USR au lansat organizat zvonul că cele 21.000 de semnături ar fi fost respinse în totalitate.

Liberalii, care se pare că aveau un soi de interdicţie de a răspunde atacurilor venite dinspre userişti, au luat foc şi au luat cu asalt pagina USR. Au curs acuzaţii de manipulare, dezinformare şi s-a ajuns până la acuzaţii despre comiterea unor fapte penale de către userişti. Liberalii susţin ca cei din USR Arad ştiau că o mare parte din semnăturile depuse urmau să fie respinse, deoarece au fost colectate ilegal şi au ieşit la atac înainte pentru a distrage atenţia de la faptele cu iz penal pe care le-au comis.

Liberalii susţin pe grupul intern de comunicare că pe tabelele USR se află semnatura mai multor persoane decedate, după modelul brevetat de Liviu Dragnea. “De la Arad s-ar putea să iasă cu chestii penale. Sunt semnături de persoane decedate și CNP-uri fabricate, inexistente”, se arată în mesajul liberalilor.

Vineri, primarul Aradului a organizat o conferinţă de presă în care a spus că toate termenele legale au fost respectate, că a ţinut permanent legătura cu reprezentanţii USR care ştiau că o parte din semnături urmau să fie respinse şi probabil acesta a fost motivul care a stat la baza atacului. De menţionat că useriştii, deşi invitaţi de Gheorghe Falcă să le fie predate semnăturile în faţa presei, nu au mai venit să le ridice, transmiţând că le vor ridica luni.

Între PNL şi USR există o competiţie acerbă pentru dominaţia pe canalele social media. Liberalii ţin chiar şi un clasament saptămânal, din care reiese clar că ceilalţi actori sunt mult în urma celor două formaţiuni.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD-eii lu dracnea si ai lui ALDE tariceanu, n-au in cap decat cum sa dea mai repede OU pe legea amnistiei si gratierii sa-si scape toti hotii de puscarie si, sa ramana si cu banul furat. Hotia lor s-o plateasca prostimea ca datorie publica! Pei USR pe ei baieti ca restul opozitia doarme!
0
0
V-am spus de mult ca usr este simbolul minciunii si al hotiei . Acesti rezistenti platiti regeste , sunt in stare de talharii si crime pt putere , nu atat a lor cat a celor de afara care considera ca mai au ceva de jefuit in romania . Vom striga ole, ole , dam muie la usr !
2
1
USR singurul partid credibil la ora asta in Romania! Adevarata opozitie in calea hotilor!
2
3
Gheorghe Falca e faimosul PeNaL al Aradului?
1
2
Mai Javrelor,Dragnea a fost condamnat pentruca a indemnat oamenii sa iasa la vot.Nu pt.falsificarea votului!Javrelor PNl cititi motivarea ca este publica.Javrelor!!!
1
2
PNL, un partid pe cale de disparitie, atit timp cit in frunte stau numai "vechituri expirate".
2
1
o adunatura de persdonaje care nu au ce cauta in politica. merg pe principiul, cea mai buna aparare este atacul si nu au scrupule, pe langa faptul ca nu au nimic de a face cu politica.
5
2
Liste cu persoane moarte n-ar fi prima data , dar sa-i sculati din mormant sa si semneze deja se incadreaza la cele N minuni ale lumii.
5
1
Lupta pentru ciolan indiferent ca e psd pnl usr toti se luota pentru interese financiare
4
1
e ciudat ca tocmai cei care se pupau in usl cu comunistii fac scandal
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920