REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Poate aude cineva... Masa caldă în școli, doar un sandviș!

Poate aude cineva... Masa caldă în școli, doar un sandviș!

Victor ROTARU 10 ianuarie 2023 | 00:00 2084

În luna octombrie a anului 2022, Guvernul a aprobat bugetul pentru „masa caldă în școli”. Deși școala a început în septembrie, autoritățile locale s-au mobilizat cu greu, în unele localități abia semnându-se contractele, urmând faza de implementare. Cu toate că bugetul este de 15 lei/elev, din cauza dotărilor, mai multe școli din județul Constanța vor oferi copiilor un simplu sandviș. În cadrul județului Constanța, 6 școli vor beneficia de acest program, iar firma lui Marian Butnaru a reușit să pună mâna pe 3 contracte dintre cele 6 disponibile în județ.

Foto cu rol informativ

Hermes SRL, firma deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța, a reușit să obțină 3 contracte dintre cele 6 disponibile în județul Constanța pentru prestarea serviciilor de catering de care să beneficieze elevii din Dobromir, Castelu și Mihai Viteazu.

Când începe programul „masa caldă în școli”, în județul Constanța?

În cadrul județului Constanța, în program sunt înscrise 6 școli: Mihail Kogălniceanu, Crucea, Dobromir, Cuza Vodă, Mihai Viteazu, Castelu. În școlile din Dobromir și Cuza Vodă, licitațiile s-au terminat ceva mai devreme, iar pentru școlile din Castelu și Mihai Viteazu urmează procedura de implementare, respectiv semnarea contractelor.

Cu toate că ne aflăm aproape la jumătatea anului școlar 2022-2023, pentru unele școli din județ, contractele abia au fost atribuite, urmând faza de implementare.  

Marian Butnaru - Administrator Hermes SRL

Contactat de către reporterii de la Replica, viceprimarul localității Castelu, Antoaneta Prodan, a declarat: „Am reușit să facem licitația, am finalizat-o, din cei doi care s-au înscris la licitație, cel care a pierdut a făcut contestație. Am dat-o la CNSC, dar au renunțat ulterior, ne-au și informat. Au anunțat și la CNSC că renunță, trebuiau să plătească acea cauțiune. Și-au făcut calculele că nu se justifica acea contestație și au renunțat. Proiectul este în derulare. Am semnat contractul cu firma care a câștigat, firma Hermes, din Medgidia. Am înțeles că deja au luat legătura cu școala de săptămâna trecută, pentru a gestiona programul respectiv în școală. Masa se va servi în clasă, este pachet alimentar, nu este masă caldă, conform normativului.

Antoaneta Prodan - Viceprimarul localității Castelu

S-a finalizat licitația, au câștigat Hermes. Pe 17 ianuarie se semnează contractul. S-au mai cerut niște lămuriri, s-au mai cerut documente, pentru că nu le aveau, s-a ținut licitația puțin mai târziu, că asta a fost situația la noi aici. Pe data de 17 ianuarie se semnează contractul și se va începe programul. Masa se va servi în clasă, va fi un sandviș. Sunt 698 de elevi înscriși la școală, care beneficiază de acest program.”, a declarat viceprimarul din Mihai Viteazu, cu atribuții de primar, Adrian Costache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inseamna hrana rece?
3
0
Hai sa-i spalam si la fund ,ca parintii oricum nu au nicio grija! Atatea pretentii, sa zica mersi ca primesc si sandviciul!
6
3
dupa o masa calda mai ...consistenta te gaseste si ...toxinfectia alimentara! un senvis steril ambalat, bio, controlat sanitar si bine gandit, e mai indicat si apreciat!
7
1
nu sta ba prostane dupa un sanvis, sta dupa cateva mii de sandvisuri ca daca nu era smen cu statul nu se baga! apropo de pensii speciale l-ai intrebat cat are da a fost cadru militar!
6
5
Nu sta după un sandviș. Vi s-a pus pata pe ucrainieni. Parca au fugit de prea mult bine. De ce nu te uiți la hotii noștri, la cei cu pensii speciale, cu doctorate furate?
6
8
Securiștii fură și mâncarea copiilor pentru parale Dacă erau ucraineni se zbăteau mai repede Bătrânii și copiii de la sate mor de foame haiducilor Mai lăsați ucrainenii milionari in euro uitațiva la săracii de la sate
11
2
Stati far de grije nu aude nimeni.Politicieni i si urmăresc doar interesele.Acu ii de facut șmenuri cu bani publici de umplut saci.Is conștienți că nu v or fi acolo mereu mereu.Incarca încarcă si iar si iar.Nuuuu le pasa
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272