REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţia Locală din Năvodari îţi pune fluturaşul în parbriz: "aţi fost sancţionat contravenţional"

Poliţia Locală din Năvodari îţi pune fluturaşul în parbriz: "aţi fost sancţionat contravenţional"

Replica API 27 noiembrie 2013 | 00:00 1721

Chelaru: La noi nu se blochează roţile, vrem să fie doar disciplină

Chelaru: La noi nu se blochează roţile, vrem să fie doar disciplină

Poliţia Locală din Năvodari a început "distribuirea" fluturaşilor prin care anunţă conducătorii auto că au fost sancţionaţi contravenţional cu puncte de amendă şi puncte de penalizare. Poate că nu ar fi nimic rău până aici, obiectivul fiind acela de a disciplina participanţii la trafic în ceea ce priveşte staţionările şi parcările neregulamentare. Însă, modul de a aplica respectivele sancţiuni se cam bat cap în cap chiar dacă este vorba de două instituţii diferite, respectiv Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Mai exact, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ, Ciprian Sobaru, a declarat, pentru "Replica", la mijlocul lunii septembrie anul curent că s-a renunţat la trimiterea amenzilor prin poştă odată ce au fost introduse punctele de penalizare, care NU se aplică proprietarului unui autoturism, ci celui care se află la volan. "Amenzile nu se mai trimit prin poştă din anul 2006, pentru că au apărut punctele de penalizare şi nu le putem aplica proprietarului, doar conducătorului auto, fapt pentru care fie este oprit în trafic şi sancţionat pe loc, fie este oprit în trafic, identificat şi apoi i se trimite procesul verbal în lipsă, la domiciliu. Cea de-a treia variantă este când nu este oprit în trafic, însă i se solicită proprietarului autoturismului să specifice cine a condus autovehiculul la data şi ora respectivă", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, Ciprian Sobaru la mijlocul lunii septembrie. Prin urmare, situaţia de faţă este un fel de "aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie". Este şi cazul unui bărbat din Năvodari care, în cursul zilei de marţi, 26 noiembrie, a staţionat pe şoseaua Constanţei din localitate preţ de câteva minute, asigurându-se în prealabil că nu există vreun semn de circulaţie care să interzică această manevră. Însă, la întoarcere, s-a trezit cu un bileţel în parbriz, ştampilat de Poliţia Locală Năvodari. "Stimate conducător auto, pentru că aţi încălcat prevederile OUG 195/2002, prin nerespectarea normelor legale privind oprirea şi staţionarea, veţi fi sancţionat contravenţional cu puncte amendă şi cu puncte penalizare". Dacă poliiştii rutieri au menţionat, cu privire la acest caz, că este posibil să fie vorba de un avertisment întrucât roţile nu au fost blocate, viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, ne-a spus că este chiar vorba de o amendă ce urmează să vină prin poştă. "Da, respectivul conducător auto va primi amenda acasă. Atât timp cât există un semn că nu are voie să staţioneze acolo, sau semn de parcare interzisă, da. Dacă nu existau acele semne, nu este nici o problemă, cu toate că mă îndoiesc. În momentul în care dăm aceste amenzi, facem şi fotografii. Aşa că, dacă dumnealui spune că nu a procedat greşit, eu sunt fericit şi îl îndemn să vină la Poliţia Locală. La Năvodari nu se blochează roţile (ca în Constanţa - n.r.), vrem să fie doar disciplină", a spus viceprimarul Florin Chelaru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108