rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

POLITICIENII ne transmit ”TOATE CELE BUNE”, de ZIUA NAȚIONALĂ! VIDEO

Cu ocazia Zilei Naționale a României, partidele politice, dar și politicienii constănțeni au transmis mesaje dedicate zilei de 1 Decembrie. Filmulețe video, poze și urări au fost transmise de către oficialii constănțeni. Ca și în anii precedenți, aceștia s-au întrecut în mesajele care au adus aminte de Marea Unire, de prezent, dar și de criza coronaviruslui.

Mesajele oficialităților constănțene

Printre primii care au transmis o urare de bine tuturor constănțenilor au fost oficialitățile Constanței. Vorbim despre Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, Primarul municipiului, Vergil Chițac, Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, viceprimarul Ionuț Rusu.

Silviu Coșa, prefectul Constanței

Iată mesajul Prefectului județului Constanța, Silviu Coșa:

,,Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să lăsăm resentimentele deoparte. Trebuie să ne unim în eforturile care ne vor duce pe o pantă ascendentă, să ne unim în fapte, nu doar în discursuri tânguitoare. România a fost prea mult un stat divizat, iar pandemia a învrăjbit multă lume. A venit vremea să conștientizăm că trebuie să ne ridicăm, ca nație și ca indivizi, construind, nu demolând și cățărându-ne pe ruine. A venit vremea să vorbim despre proiecte pentru oameni, despre drumuri, pensii, rețele de gaze, despre angajați și angajatori. A venit vremea unei altfel de uniri.

Astăzi, nu ne mor copii pe front, astăzi, nu trebuie să stăm la cozi de sute de metri pentru un litru de lapte, astăzi, putem spune ce gândim fără teama că vom fi ridicați în miezul nopții de Securitate, astăzi, putem lua contact liber cu Vestul și cu Estul, spunând întregii lumi că suntem o nație, de la Beba Veche, până aici, la Constanța. Unirea de care avem nevoie astăzi este o unire a conștiințelor, care să elimine falsele principii, megalomaniile, specifice unor ere demult apuse, să ne curețe de tot ceea ce ne poate umple sufletul de ură.

Tuturor românilor care simt nevoia de consens și empatie, tuturor românilor care înțeleg că avem nevoie de unitate pentru trecerea peste pandemie, tuturor românilor care încă nu văd lumina din pădurea deasă a dezinformării, le urez să fie români adevărați, care țin la cei dragi și la semenii lor. La mulți ani, România!”, a transmis Siviu Coșa.

Vergil Chițac

Iată mesajul Primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac:

,,Ziua Națională a rămas și va rămâne pentru totdeauna un reper în conștiința românilor. Tot ce îmi doresc astăzi este ca acest moment de reflecție și bucurie să ne ajute să ne iubim țara la fel în fiecare zi și să facem tot ce ne stă în putință pentru a o proteja și a o ajuta să strălucească din nou. Abia atunci ne vom putea declara cu adevărat mândri. La mulți ani tuturor!”, a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Video:

Iată mesajul Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

Ne reamintim astăzi de ziua în care s-a născut România modernă, democratică și prosperă, dar și de curajul și devotamentul celor care au crezut într-un ideal comun.

Spiritul de neclintit, care a făcut posibilă Marea Unire, este ceea ce ne definește ca români. Suntem datori bunilor și străbunicilor noștri să ducem România mai departe demnă așa cum am moștenit-o de la ei.

Mihai Lupu

Știu că ne aflăm în fața unor provocări, dar mai știu că uniți am reușit să depășim obstacole care păreau de netrecut. Unitatea și conviețuirea interetnică din Dobrogea, sunt doar două exemple care pot sta la baza proiectului european, în care toleranța, armonia, spiritul de întrajutorare și respectul reciproc sunt de neclintit. Împreună, vom scrie și următorul capitol din povestea noastră.

La mulți ani, românilor, constănțenilor și dobrogenilor de pretutindeni! La mulți ani, România!”, a transmis Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Ionuț Rusu

Iată mesajul viceprimarului Ionuț Rusu:

"Respect și recunoștință pentru eroii neamului. Lecția de eroism a celor care s-au jertfit pentru România nu va fi uitată niciodată."

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie.”, a transmis viceprimarul Ionuț Rusu.

Adriana Câmpeanu și Mihaela Andrei

Țuțuianu: Să încetăm a ne împărți în categorii sau a pune etichete

”A fost cândva un ideal măreț al acestui popor ce vorbea despre unire. A fost un ideal care cu jertfă de sânge și mari sacrificii a fost împlinit. A fost un vis fără de care nu am fi avut România de azi. Dacă la 1 decembrie 1918 întreaga suflare românească vorbea despre Unire, astăzi, după mai bine de un secol, cred ar trebui să vorbim despre Unitate, despre acele valori ce ne definesc și ne unesc ca națiune, pe care ar trebui să construim viitorul copiilor noștri. Degeaba avem o singură Românie dacă dezbinarea și ura o stăpânesc. Așa că astăzi, când vorbim mai mult ca oricând despre România, vă invit să facem un bine țării noastre, să dărâmăm toate acele ziduri ce ne înconjoară și ne despart. Să încetăm a ne împărți în categorii sau a pune etichete. Să fim români și atât. Doar Români! La mulți ani, România! La mulți ani, frați români, oriunde v-ați afla!”, a transmis deputatul PSD, Horia Țuțuianu.

Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci

Lungoci: Sunt datori să ducem mai departe moștenirea

”Fiecare 1 Decembrie ne reamintește că sunt datori să ducem mai departe, către timpurile copiilor și nepoților noștri, moștenirea cea mai de preț a neamului nostru: România Mare. Presărați pe-a lor morminte, ale laurilor foi, Spre a fi mai dulce somnul, fericiților eroi"”, a transmis colegul său, Lucian Lungoci. Iar Cristina Dumitrache, tot deputat PSD, a transmis: ”1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor ce simțim și trăim românește. În această zi specială în care aniversăm Marea Unire să ne amintim despre ce înseamnă împlinirea unui ideal și să privim înainte cu speranță și dorință de a construi împreună o țară mereu unită, mai bună, mai puternică, mai demnă! La mulți ani români! La mulți ani România!”

Huțucă: Țara noastră se află în fața unor provocări majore

”1 Decembrie 1918 a fost un moment în care o generație de oameni politici și-a dat mâna pentru un vis măreț, numit unitate și libertate pentru toți românii. A fost un vis împlinit al unei generații ambițioase. Totodată, 1 Decembrie este despre eroii neamului, despre sacrificiu, curaj, demnitate, neclintire în momentele dificile. La o distanță de 103 ani, traversăm o perioadă dificilă, iar noi, românii, am știut să facem față și vremurilor mai grele, de aceea sunt convins că vom reuși și acum. Țara noastră se află în fața unor provocări majore și în fața acestora, doar împreună putem reclădi o Românie puternică de care fiecare român să fie mândru. Perioada pe care o traversăm este extrem de prielnică pentru Constanța, mai ales că județul nostru joacă un rol esențial în mai multe domenii, pe plan regional, european și, de ce nu, global, iar acest aspect merită valorificat, pentru a reda bunăstarea constănțenilor. Românii, atât cei din țară, cât și cei de peste hotare, au demonstrat întotdeauna că sunt capabili de lucruri minunate. Dragi români, oriunde vă aflați, la mulți ani!”

Bogdan Huțucă

Mesajele consilierilor locali

Și trei consilierii locali au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale, fiind vorba despre Mihaela Andrei (PNL), Mihai Ochiuleț (USR) și Costin Răsăuțeanu (PSD)

,,Să ne reamintim întâmplările frumoase, curajoase, onorabile și sacrificiile strămoșilor noștri, ce poate fi mai nobil? Depunem coroane și așezăm flori pe evenimente care au lăsat o urmă de neșters. Astăzi am depus împreună cu colega mea Adriana Câmpeanu o coroană de flori din partea Organizației Municipale PNL Constanța în memoria eroilor români care au murit pe câmpurile de luptă.

Trecutul zace sub plăci de mormânt, îngropat, dar amintirea acestor momente în istoria sufletului nostru îi păstrează valorile vii.”, a fost mesajul consilierei Mihaela Andrei.

Nici Mihai Ochiuleț, consilier local USR, nu a rămas indiferent și a postat pe pagina sa un mesaj: ,,La mulți ani, România! La mulți ani, români!” La fel a procedat și Costin Răsăuțeanu: ,, Ne revine obligația morală să nu îi uităm niciodată în astfel de momente importante pe cei care s-au jertfit și au luptat cu demnitate pentru această țară! Să le arătăm în permanență respectul și recunoștință eroilor noștri, militarilor noștri și veteranilor noștri! Fără jertfa lor de sânge nimic din ce s-a făcut nu se făcea! La multi ani, România! La mulți ani, români!”, a transmis acesta.

Mesajele primarilor localităților din județul Constanța

Nici primarii localităților nu au uitat de însemnătatea acestei zile și au transmis mesaje dedicate Zilei Naționale.

,,La mulți ani, România! La mulți ani, Năvodari! Ziua Națională a României este despre eroism, sacrificiu și mândria de a fi român! Nu vom uita jertfa înaintașilor noștri și vom munci pentru ca patria noastră să fie cu drag numită “acasă” de toți românii, dar mai ales de generațiile viitoare, de copiii si nepoții noștri!”, a transmis Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Rșit

Reșit Taner

,,Astăzi, România și românii sărbătoresc cea de-a 103-a aniversare de la actul istoric din 1 decembrie 1918. Marea Unire a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, ci este fapta istorică a întregii naţiuni române. Istoria din acel moment ne învaţă că putem să răzbim în momente grele numai cu solidaritate şi coeziune, prin definirea coerentă a interesului naţional. Cu acest prilej al Zilei Naționale a României, împreună cu consilieri din Consiliul Local al comunei Tuzla, am depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, precum și la bustul ctitorului bisericii Sfânta Ecaterina, Mihail Kogălniceanu, aflat în curtea parohiei din centrul comunei, cinstind astfel jertfa și devotamentul eroilor și a înaintașilor noștri.

Astfel, mă adresez tuturor concetățenilor, românilor de toate etniile, urându-le felicitări, sănătate, prosperitate și unitate cu ocazia sărbătorii noastre naţionale.

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a transmis Reșit Taner, primarul din Tuzla.

Ancuța Belu

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc să transmit locuitorilor din Mihail Kogălniceanu cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit. La multi ani tuturor românilor, precum și celor ce simt și gândesc românește”, a transmis Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

,,La mulți ani români, la mulți ani România! Cu ocazia Zilei Naționale vă doresc succes în activitate și să vă bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate și bunăstare!”, a transmis Cristian Cârjaliu, primarul din Agigea.

Rămânem uniți ca la 1 Decembrie 1918, uniți în fața pandemiei! Românii sunt puternici și au dovedit-o cu prisosință indiferent de pericolele așezate în față de istorie. La multi ani de Ziua Națională! La mulți ani, vălureni!”, este mesajul transmis de primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

,,La Mulți Ani, România noastră! 1 Decembrie 1918 este ziua Marii Uniri înfăptuită cu mare vitejie și trăită cu glorie de strămoșii, de eroii noștri, de care trebuie să fim mândri. Atât de frumos scrisă și cântată, istoria neamului nostru va dăinui prin graiul fiecăruia dintre noi. Avem datoria să ducem istoria mai departe! Hârșoveni, să fim buni români și să iubim România!”, este mesajul transmis de Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Cristian Radu

,,Sărbătorim astăzi Ziua Națională a României, un eveniment istoric, concretizat la 1 Decembrie 1918. Totuși, ca orice lucru măreț, Marea Unire a avut nevoie de timp și solidaritate pentru a putea fi înfăptuită. În fiecare an, cu această ocazie, fac apel la unitate pentru că împreună, uniți, putem rescrie istoria sau putem face lucruri extraordinare în comunitățile din care facem parte. Ziua aceasta ne face să conștientizăm cât de puternici suntem uniți și doresc să vă mulțumesc pentru tot ceea ce reușim să facem, împreună. La mulți ani, dragi mangalieni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de Radu Cristian, primarul orașului Mangalia.

Iulian Tudorache

,,1 Decembrie este o stare de spirit. Transmis tuturor locuitorilor comunei Crucea cele mai sincere felicitări și urări de sănătate, liniște sufletească, bunăstare și success! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a fost mesajul transmis de primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache.

Andreea VREJOIU

joi, 2 decembrie 20211305
GANDUL.RO
Înșelătorie cu nunta lui George Simion! Cum sunt păcăliți românii
Comentarii

00Christmas bells(3 dec 22:29)
Mooos Craciun imparte aaani, LA LA LA LA LA ...la Hva Sarmalute , chiftelute, LA LA LA LALA LALA LA LA Poarta e ALBA de zapada , La la lala la lala la la.
00borfasilor(2 dec 20:41)
politicieni luminati-ne sarbatorile: dati-va foc!
01Chit(2 dec 18:28)
Si noi lor, sub diferite forme, peste tot.
13Ion(2 dec 17:12)
Cine mai are timp sa creada toti mincinosii astia ordinari
03Multa mwe cu kkt pnl(2 dec 12:08)
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
07psd ul castiga(2 dec 08:12)
peste 3 ani vine psd ul la loc lumea este dezamagita de pnl o mare minciuna la constanta , buni de nimic
mai mult...Local
18 aug 14:02LocalAu reapărut câinii vagabonzi pe plajă și în zona CET!

Problema câinilor vagabonzi a reapărut în prim plan la malul mării! Cetățenii spun că se tem pentru siguranța...1066

18 aug 15:18LocalPedofil din Mangalia, condamnat la 5 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor1106
18 aug 00:02LocalÎn sfârșit! A început montarea stațiilor de autobuz, în Constanța4427
18 aug 22:37LocalPlaja Tuzla va găzdui în acest weekend singurul festival de rock alternativ de la mare - Living Rock

Living Rock, singurul festival de rock alternativ de la mare, are loc între 19 și 21 august, pe una dintre cele mai...643

18 aug 22:37LocalEmigranți palestinieni, prinși în timp ce încercau să treacă granița fraudulos447
18 aug 22:36LocalMașini făcute praf, în urma unui accident rutier, în Tulcea749
18 aug 22:36LocalAți văzut această persoană? Sunați la 112!

La data de 16 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au fost sesizați cu...985

18 aug 22:38LocalAtenție, se oprește apa potabilă în mai multe zone din Constanța!4441
18 aug 22:38LocalAccident rutier cu victimă, la ieșire din Medgidia705
18 aug 22:38LocalIncendiu la un tractor, lângă groapa de gunoi din Valu lui Traian

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 17 august, în Valu lui Traian, lângă...421

18 aug 22:34LocalUn șofer a plonjat cu mașina în lac, în Mamaia Nord!1662
18 aug 22:40LocalGarda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral983
Vremea
25°24.3° - 25° joi, 18 august 2022
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 3.82 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/4916353727518
5/40262821243823
joker39265434019
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 aug 02:23SportSimona Halep s-a retras de la turneul de la Cincinnati

Simona Halep trebuia să joace cu Veronika Kudermetova în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Cincinnati, dar...934

18 aug 00:00SportSorana Cîrstea, eliminată în turul doi de la WTA Cincinnati

Sorana Cîrstea (40 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului de la Cincinnati, sportiva noastră fiind...260

18 aug 23:39SportNu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

David Popovici va reveni mâine în România, după Campionatele Europene de înot de la Roma, dar nu va exista o...986

18 aug 23:39SportLovitură de teatru! David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de...1199

Local
18 aug 22:36LocalAți văzut această persoană? Sunați la 112!

La data de 16 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au fost sesizați cu...985

18 aug 22:38LocalAtenție, se oprește apa potabilă în mai multe zone din Constanța!

În vederea executării lucrărilor de sectorizare la nivelul rețelei de distribuție precum și remedierea avariei...4441

18 aug 22:38LocalAccident rutier cu victimă, la ieșire din Medgidia

705

18 aug 22:37LocalPlaja Tuzla va găzdui în acest weekend singurul festival de rock alternativ de la mare - Living Rock

Living Rock, singurul festival de rock alternativ de la mare, are loc între 19 și 21 august, pe una dintre cele mai...643

18 aug 22:37LocalEmigranți palestinieni, prinși în timp ce încercau să treacă granița fraudulos

Poliţiştii Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au depistat, în localitatea Movila Verde, doi cetățeni...447

18 aug 22:36LocalMașini făcute praf, în urma unui accident rutier, în Tulcea

În cursul zilei de miercuri, 17 august a.c., jurul orei 10:40, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii...749

18 aug 22:38LocalIncendiu la un tractor, lângă groapa de gunoi din Valu lui Traian

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 17 august, în Valu lui Traian, lângă...421

18 aug 22:34LocalUn șofer a plonjat cu mașina în lac, în Mamaia Nord!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 17 august, în Mamaia Nord, vizavi de...1662

18 aug 22:40LocalGarda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral

983

Politică
18 aug 00:00PoliticăAlina Gorghiu: Întotdeauna este loc de mai bine pentru copiii din centrele rezidenţiale

Preşedintele Comisiei de anchetă a Senatului privind investigarea abuzurilor împotriva minorilor din centrele aflate...238

18 aug 00:00PoliticăUSR cere abrogarea ordonanţei de plafonare şi compensare: Schemele de tip Caritas vor fi plătite tot de noi

USR a solicitat, miercuri, abrogarea "urgentă" a ordonanţei privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie,...249

18 aug 00:00PoliticăJoi - şedinţă de Guvern; rectificarea bugetară - pe ordinea de zi

226

18 aug 00:00PoliticăStudiu despre partidul AUR în prestigioasa revistă Nature

Doi cercetători români publică în prestigioasa revistă Nature un studiu despre partidul AUR, intitulat Discursul...328

18 aug 00:00PoliticăPSD: Să ajungi să îţi conteşti propriile măsuri, asta înseamnă să fii userist

Partidul Social Democrat a criticat, miercuri, USR, susţinând că acest partid "îşi contestă propriile măsuri" şi...340

18 aug 00:00PoliticăUSR, acuzații neverosimile la adresa lui Alexandru Rafila

471

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3659

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2930

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5057

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5424

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4232

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8549

Monden
18 aug 00:00MondenSerialul turcesc Infidelul, difuzat de miercuri la Kanal D

Fanii serialelor turceşti vor putea urmări, de miercuri, „Infidelul” („Sadakatsiz”), la Kanal D, potrivit...304

18 aug 00:00MondenSuperstarul producției 'The Flash' se internează din cauza problemelor de sănătate mintală

Ezra Miller, starul peliculei „The Flash”, se internează din cauza problemelor mintale, după ce a comis o serie de...250

18 aug 00:00MondenNetflix a publicat primul vizual pentru serialul regizat de Tim Burton despre Familia Addams

202

18 aug 20:35MondenVerdictul FBI! Arma lui Alec Baldwin nu se putea descărca accidental

Raportul FBI, în cazul armei utilizate de Alec Baldwin pe platourile de filmare, indică faptul că actorul ar fi tras...332

18 aug 00:00MondenMadonna și-a făcut de cap! Artista s-a sărutat cu două femei și a distribuit imaginile fanilor

Madonna a împlinit 64 de ani pe 16 august și a sărbătorit așa cum știe ea cel mai bine! De la petrecere nu au...261

18 aug 00:00MondenFostul soț al lui Britney Spears, condamnat la închisoare!

Primul soț al lui Britney Spears a fost condamnat pentru intrare prin efracție și hărțuire, după ce a apărut...229

18 aug 00:00MondenShow-ul Tu urmezi!, prezentat de Dan Negru, va începe în curând la Kanal D

Filmările la show-ul „Tu urmezi!”, un format internaţional prezentat de Dan Negru, au intrat în linie dreaptă....250

18 aug 00:00MondenViola Davis va fi personajul negativ din prequelul The Hunger Games

Actriţa Viola Davis va fi doctor Volumnia Gaul în prequelul „The Hunger Games”, potrivit anunţului făcut pe...192

18 aug 00:00MondenRegizorul Wolfgang Petersen, cunoscut pentru filmele "Troy" şi "The NeverEnding Story", a murit la 81 de ani

194

Mapamond
18 aug 00:00MapamondCanada: Influentul cardinal Marc Ouellet, o vreme favorit pentru a deveni Papă, este acuzat de agresiuni sexuale

Influentul cardinal Marc Ouellet, citat o vreme printre favoriţi pentru a deveni Papă, este acuzat de agresiuni...219

18 aug 00:00MapamondLondra aplică restricţii privind utilizarea apei

O serie de măsuri de restricţie a consumului de apă vor fi aplicate la Londra începând din 24 august, din cauza...220

18 aug 00:00MapamondNoua rachetă NASA, pregătită pentru lansarea către Lună peste 12 zile

197

18 aug 00:00MapamondTaiwanul îşi prezintă cel mai avansat avion de luptă după manevrele chineze

Taiwanul şi-a prezentat miercuri cel mai avansat avion de luptă, F-16V, de fabricaţie americană şi echipat cu...280

18 aug 00:00MapamondUn prim caz de variola maimuţei, detectat în Iran

Un prim caz de variola maimuţei a fost detectat în Iran, la o femeie, a anunţat marţi Ministrul Sănătăţii,...186

18 aug 00:00MapamondRaport ONG: Internarea în spitale de psihiatrie, o practică larg răspândită în China pentru reprimarea disidenţilor

Internarea disidenţilor în spitale de psihiatrie fără nicio procedură legală rămâne o practică larg...183

18 aug 00:00MapamondRusia, sub presiune în Crimeea după două atacuri, care se presupune că ar fi fost efectuate de către ucraineni

Două atacuri care au vizat recent instalaţii militare ruseşti în Crimeea arată capacitatea Ucrainei de a lovi...216

18 aug 00:00MapamondNATO cere o inspecţie 'urgentă' a AIEA la centrala de la Zaporojie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că este "urgent" ca o "inspecţie" a Agenţiei...179

18 aug 00:00MapamondFSB, operațiune în forță împotriva unei organizații islamiste: șase oameni săltați

243

Sănătate
18 aug 00:00SănătateStudiu unic în lume, referitor la sănătatea genunchiului şi recuperarea medicală prin practicarea Kangoo Jumps

Peste 80 de persoane s-au arătat dispuse să participe la un studiu unic în lume, referitor la sănătatea...234

18 aug 00:00SănătateAtenție unde călătoriți - un nou deces din cauza malariei, în Moldova

În R. Moldova a fost înregistrat un nou caz de deces provocat de malarie. Anunțul a fost făcut de Agenția...211

18 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 274 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă;

181

18 aug 00:00SănătateCâtă sare trebuie să consumăm pe zi. Multă lume nu ştie şi greşește

Suntem preveniţi din toate sursele de pericolul la care ne supunem atunci când consumăm sare în exces. Din acest...276

18 aug 00:00SănătateAfacerile Antibiotice SA în primul semestru 2022 au depășit perioada similară a anului 2021

Afacerile companiei Antibiotice SA în primul semestru 2022 au depășit perioada similară a anului 2021. Antibiotice...198

18 aug 00:00SănătateProfesor universitar: Exercițiile fizice sunt la fel de eficiente împotriva coronavirusului ca vaccinurile

Medicul şi conferenţiarul universitar Bogdan-Alexandru Hagiu, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a...214

18 aug 00:00SănătatePistol: Achiziţia de vaccin hexavalent a fost încheiată; livrarea în ţară, de săptămâna viitoare

Vaccinul hexavalent a fost achiziţionat şi va fi livrat în ţară începând de săptămâna viitoare, a anunţat,...214

18 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 7.500 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 7.500 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...202

18 aug 00:00SănătatePeste 3.400 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

186

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT