rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

POLITICIENII ne transmit ”TOATE CELE BUNE”, de ZIUA NAȚIONALĂ! VIDEO

Cu ocazia Zilei Naționale a României, partidele politice, dar și politicienii constănțeni au transmis mesaje dedicate zilei de 1 Decembrie. Filmulețe video, poze și urări au fost transmise de către oficialii constănțeni. Ca și în anii precedenți, aceștia s-au întrecut în mesajele care au adus aminte de Marea Unire, de prezent, dar și de criza coronaviruslui.

Mesajele oficialităților constănțene

Printre primii care au transmis o urare de bine tuturor constănțenilor au fost oficialitățile Constanței. Vorbim despre Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, Primarul municipiului, Vergil Chițac, Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, viceprimarul Ionuț Rusu.

Silviu Coșa, prefectul Constanței

Iată mesajul Prefectului județului Constanța, Silviu Coșa:

,,Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să lăsăm resentimentele deoparte. Trebuie să ne unim în eforturile care ne vor duce pe o pantă ascendentă, să ne unim în fapte, nu doar în discursuri tânguitoare. România a fost prea mult un stat divizat, iar pandemia a învrăjbit multă lume. A venit vremea să conștientizăm că trebuie să ne ridicăm, ca nație și ca indivizi, construind, nu demolând și cățărându-ne pe ruine. A venit vremea să vorbim despre proiecte pentru oameni, despre drumuri, pensii, rețele de gaze, despre angajați și angajatori. A venit vremea unei altfel de uniri.

Astăzi, nu ne mor copii pe front, astăzi, nu trebuie să stăm la cozi de sute de metri pentru un litru de lapte, astăzi, putem spune ce gândim fără teama că vom fi ridicați în miezul nopții de Securitate, astăzi, putem lua contact liber cu Vestul și cu Estul, spunând întregii lumi că suntem o nație, de la Beba Veche, până aici, la Constanța. Unirea de care avem nevoie astăzi este o unire a conștiințelor, care să elimine falsele principii, megalomaniile, specifice unor ere demult apuse, să ne curețe de tot ceea ce ne poate umple sufletul de ură.

Tuturor românilor care simt nevoia de consens și empatie, tuturor românilor care înțeleg că avem nevoie de unitate pentru trecerea peste pandemie, tuturor românilor care încă nu văd lumina din pădurea deasă a dezinformării, le urez să fie români adevărați, care țin la cei dragi și la semenii lor. La mulți ani, România!”, a transmis Siviu Coșa.

Vergil Chițac

Iată mesajul Primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac:

,,Ziua Națională a rămas și va rămâne pentru totdeauna un reper în conștiința românilor. Tot ce îmi doresc astăzi este ca acest moment de reflecție și bucurie să ne ajute să ne iubim țara la fel în fiecare zi și să facem tot ce ne stă în putință pentru a o proteja și a o ajuta să strălucească din nou. Abia atunci ne vom putea declara cu adevărat mândri. La mulți ani tuturor!”, a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Video:

Iată mesajul Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

Ne reamintim astăzi de ziua în care s-a născut România modernă, democratică și prosperă, dar și de curajul și devotamentul celor care au crezut într-un ideal comun.

Spiritul de neclintit, care a făcut posibilă Marea Unire, este ceea ce ne definește ca români. Suntem datori bunilor și străbunicilor noștri să ducem România mai departe demnă așa cum am moștenit-o de la ei.

Mihai Lupu

Știu că ne aflăm în fața unor provocări, dar mai știu că uniți am reușit să depășim obstacole care păreau de netrecut. Unitatea și conviețuirea interetnică din Dobrogea, sunt doar două exemple care pot sta la baza proiectului european, în care toleranța, armonia, spiritul de întrajutorare și respectul reciproc sunt de neclintit. Împreună, vom scrie și următorul capitol din povestea noastră.

La mulți ani, românilor, constănțenilor și dobrogenilor de pretutindeni! La mulți ani, România!”, a transmis Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Ionuț Rusu

Iată mesajul viceprimarului Ionuț Rusu:

"Respect și recunoștință pentru eroii neamului. Lecția de eroism a celor care s-au jertfit pentru România nu va fi uitată niciodată."

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie.”, a transmis viceprimarul Ionuț Rusu.

Adriana Câmpeanu și Mihaela Andrei

Țuțuianu: Să încetăm a ne împărți în categorii sau a pune etichete

”A fost cândva un ideal măreț al acestui popor ce vorbea despre unire. A fost un ideal care cu jertfă de sânge și mari sacrificii a fost împlinit. A fost un vis fără de care nu am fi avut România de azi. Dacă la 1 decembrie 1918 întreaga suflare românească vorbea despre Unire, astăzi, după mai bine de un secol, cred ar trebui să vorbim despre Unitate, despre acele valori ce ne definesc și ne unesc ca națiune, pe care ar trebui să construim viitorul copiilor noștri. Degeaba avem o singură Românie dacă dezbinarea și ura o stăpânesc. Așa că astăzi, când vorbim mai mult ca oricând despre România, vă invit să facem un bine țării noastre, să dărâmăm toate acele ziduri ce ne înconjoară și ne despart. Să încetăm a ne împărți în categorii sau a pune etichete. Să fim români și atât. Doar Români! La mulți ani, România! La mulți ani, frați români, oriunde v-ați afla!”, a transmis deputatul PSD, Horia Țuțuianu.

Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci

Lungoci: Sunt datori să ducem mai departe moștenirea

”Fiecare 1 Decembrie ne reamintește că sunt datori să ducem mai departe, către timpurile copiilor și nepoților noștri, moștenirea cea mai de preț a neamului nostru: România Mare. Presărați pe-a lor morminte, ale laurilor foi, Spre a fi mai dulce somnul, fericiților eroi"”, a transmis colegul său, Lucian Lungoci. Iar Cristina Dumitrache, tot deputat PSD, a transmis: ”1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor ce simțim și trăim românește. În această zi specială în care aniversăm Marea Unire să ne amintim despre ce înseamnă împlinirea unui ideal și să privim înainte cu speranță și dorință de a construi împreună o țară mereu unită, mai bună, mai puternică, mai demnă! La mulți ani români! La mulți ani România!”

Huțucă: Țara noastră se află în fața unor provocări majore

”1 Decembrie 1918 a fost un moment în care o generație de oameni politici și-a dat mâna pentru un vis măreț, numit unitate și libertate pentru toți românii. A fost un vis împlinit al unei generații ambițioase. Totodată, 1 Decembrie este despre eroii neamului, despre sacrificiu, curaj, demnitate, neclintire în momentele dificile. La o distanță de 103 ani, traversăm o perioadă dificilă, iar noi, românii, am știut să facem față și vremurilor mai grele, de aceea sunt convins că vom reuși și acum. Țara noastră se află în fața unor provocări majore și în fața acestora, doar împreună putem reclădi o Românie puternică de care fiecare român să fie mândru. Perioada pe care o traversăm este extrem de prielnică pentru Constanța, mai ales că județul nostru joacă un rol esențial în mai multe domenii, pe plan regional, european și, de ce nu, global, iar acest aspect merită valorificat, pentru a reda bunăstarea constănțenilor. Românii, atât cei din țară, cât și cei de peste hotare, au demonstrat întotdeauna că sunt capabili de lucruri minunate. Dragi români, oriunde vă aflați, la mulți ani!”

Bogdan Huțucă

Mesajele consilierilor locali

Și trei consilierii locali au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale, fiind vorba despre Mihaela Andrei (PNL), Mihai Ochiuleț (USR) și Costin Răsăuțeanu (PSD)

,,Să ne reamintim întâmplările frumoase, curajoase, onorabile și sacrificiile strămoșilor noștri, ce poate fi mai nobil? Depunem coroane și așezăm flori pe evenimente care au lăsat o urmă de neșters. Astăzi am depus împreună cu colega mea Adriana Câmpeanu o coroană de flori din partea Organizației Municipale PNL Constanța în memoria eroilor români care au murit pe câmpurile de luptă.

Trecutul zace sub plăci de mormânt, îngropat, dar amintirea acestor momente în istoria sufletului nostru îi păstrează valorile vii.”, a fost mesajul consilierei Mihaela Andrei.

Nici Mihai Ochiuleț, consilier local USR, nu a rămas indiferent și a postat pe pagina sa un mesaj: ,,La mulți ani, România! La mulți ani, români!” La fel a procedat și Costin Răsăuțeanu: ,, Ne revine obligația morală să nu îi uităm niciodată în astfel de momente importante pe cei care s-au jertfit și au luptat cu demnitate pentru această țară! Să le arătăm în permanență respectul și recunoștință eroilor noștri, militarilor noștri și veteranilor noștri! Fără jertfa lor de sânge nimic din ce s-a făcut nu se făcea! La multi ani, România! La mulți ani, români!”, a transmis acesta.

Mesajele primarilor localităților din județul Constanța

Nici primarii localităților nu au uitat de însemnătatea acestei zile și au transmis mesaje dedicate Zilei Naționale.

,,La mulți ani, România! La mulți ani, Năvodari! Ziua Națională a României este despre eroism, sacrificiu și mândria de a fi român! Nu vom uita jertfa înaintașilor noștri și vom munci pentru ca patria noastră să fie cu drag numită “acasă” de toți românii, dar mai ales de generațiile viitoare, de copiii si nepoții noștri!”, a transmis Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Rșit

Reșit Taner

,,Astăzi, România și românii sărbătoresc cea de-a 103-a aniversare de la actul istoric din 1 decembrie 1918. Marea Unire a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, ci este fapta istorică a întregii naţiuni române. Istoria din acel moment ne învaţă că putem să răzbim în momente grele numai cu solidaritate şi coeziune, prin definirea coerentă a interesului naţional. Cu acest prilej al Zilei Naționale a României, împreună cu consilieri din Consiliul Local al comunei Tuzla, am depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, precum și la bustul ctitorului bisericii Sfânta Ecaterina, Mihail Kogălniceanu, aflat în curtea parohiei din centrul comunei, cinstind astfel jertfa și devotamentul eroilor și a înaintașilor noștri.

Astfel, mă adresez tuturor concetățenilor, românilor de toate etniile, urându-le felicitări, sănătate, prosperitate și unitate cu ocazia sărbătorii noastre naţionale.

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a transmis Reșit Taner, primarul din Tuzla.

Ancuța Belu

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc să transmit locuitorilor din Mihail Kogălniceanu cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit. La multi ani tuturor românilor, precum și celor ce simt și gândesc românește”, a transmis Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

,,La mulți ani români, la mulți ani România! Cu ocazia Zilei Naționale vă doresc succes în activitate și să vă bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate și bunăstare!”, a transmis Cristian Cârjaliu, primarul din Agigea.

Rămânem uniți ca la 1 Decembrie 1918, uniți în fața pandemiei! Românii sunt puternici și au dovedit-o cu prisosință indiferent de pericolele așezate în față de istorie. La multi ani de Ziua Națională! La mulți ani, vălureni!”, este mesajul transmis de primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

,,La Mulți Ani, România noastră! 1 Decembrie 1918 este ziua Marii Uniri înfăptuită cu mare vitejie și trăită cu glorie de strămoșii, de eroii noștri, de care trebuie să fim mândri. Atât de frumos scrisă și cântată, istoria neamului nostru va dăinui prin graiul fiecăruia dintre noi. Avem datoria să ducem istoria mai departe! Hârșoveni, să fim buni români și să iubim România!”, este mesajul transmis de Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Cristian Radu

,,Sărbătorim astăzi Ziua Națională a României, un eveniment istoric, concretizat la 1 Decembrie 1918. Totuși, ca orice lucru măreț, Marea Unire a avut nevoie de timp și solidaritate pentru a putea fi înfăptuită. În fiecare an, cu această ocazie, fac apel la unitate pentru că împreună, uniți, putem rescrie istoria sau putem face lucruri extraordinare în comunitățile din care facem parte. Ziua aceasta ne face să conștientizăm cât de puternici suntem uniți și doresc să vă mulțumesc pentru tot ceea ce reușim să facem, împreună. La mulți ani, dragi mangalieni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de Radu Cristian, primarul orașului Mangalia.

Iulian Tudorache

,,1 Decembrie este o stare de spirit. Transmis tuturor locuitorilor comunei Crucea cele mai sincere felicitări și urări de sănătate, liniște sufletească, bunăstare și success! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a fost mesajul transmis de primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache.

Andreea VREJOIU

joi, 2 decembrie 20211211
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Gest uluitor al unei tinere într-un hypermarket cunoscut din România: „1 din 3, care sunt șansele”
Comentarii

00Christmas bells(3 dec 22:29)
Mooos Craciun imparte aaani, LA LA LA LA LA ...la Hva Sarmalute , chiftelute, LA LA LA LALA LALA LA LA Poarta e ALBA de zapada , La la lala la lala la la.
00borfasilor(2 dec 20:41)
politicieni luminati-ne sarbatorile: dati-va foc!
01Chit(2 dec 18:28)
Si noi lor, sub diferite forme, peste tot.
03Ion(2 dec 17:12)
Cine mai are timp sa creada toti mincinosii astia ordinari
03Multa mwe cu kkt pnl(2 dec 12:08)
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
06psd ul castiga(2 dec 08:12)
peste 3 ani vine psd ul la loc lumea este dezamagita de pnl o mare minciuna la constanta , buni de nimic
mai mult...Local
25 ian 00:02LocalIncendiu la o casă din localitatea Petroșani

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 24 ianuarie a.c.,în localitatea Petroșani,...313

25 ian 00:01LocalIncendiu în apropierea localității Jijila: 10 hectare de vegetaţie, mistuite de flăcări228
25 ian 23:58LocalAccident rutier provocat de un șofer beat, pe Aurel Vlaicu1716
25 ian 23:58LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat amenzi în valoare de 42.750 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...210

25 ian 23:58LocalCoronavirus la Constanța: 2.440 de persoane, în carantină, și 6.035, izolate la domiciliu254
25 ian 12:09LocalUn medic stabilit în SUA critică măsurile luate de Alexandru Rafila942
25 ian 10:22LocalAutoritatea Europeană pentru Medicamente va aproba pilula Pfizer!

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană va decide la sfârșitul acestei luni dacă va...508

25 ian 23:59LocalConstanța primește prima tranșă de 12.000 de doze vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani342
25 ian 23:59LocalBeți și fără permis, pe străzile din Constanța296
25 ian 23:59LocalMinor, de 16 ani, prins la volan fără permis de conducere

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un minor, de...803

25 ian 23:59LocalBaruri din Constanța, amendate că nu au respectat programul de funcționare428
25 ian 00:00LocalBubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 13!1016
Vremea
-5.6°-5.6° - -1.7° marţi, 25 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 51%
Vânt: 7.13 m/s
Presiune: 1029 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:03SportSimona Halep părăsește Australian Open, învinsă în optimi de Alize Cornet

Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne de sportiva franceză...427

25 ian 03:04SportGigi Becali exultă după meciul cu CFR Cluj: ”Tavi Popescu, 100 de milioane!”

Octavian Popescu a marcat un gol superb pentru FCSB în meciul cu CFR Cluj, încheiat 3-3. La finalul jocului, Gigi...243

25 ian 00:00SportFC Barcelona a învins-o cu 1-0 pe Alaves, în deplasare

FC Barcelona a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Alaves, într-un meci din etapa a...129

25 ian 00:00SportCiprian Tătăruşanu a văzut de pe bancă egalul cu Juventus Torino

AC Milan a remizat, duminică seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Juventus Torino, într-un meci din etapa a...133

Local
25 ian 10:22LocalAutoritatea Europeană pentru Medicamente va aproba pilula Pfizer!

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană va decide la sfârșitul acestei luni dacă va...508

25 ian 23:59LocalConstanța primește prima tranșă de 12.000 de doze vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marți în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale...342

25 ian 23:59LocalBeți și fără permis, pe străzile din Constanța

296

25 ian 23:58LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat amenzi în valoare de 42.750 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...210

25 ian 23:58LocalCoronavirus la Constanța: 2.440 de persoane, în carantină, și 6.035, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 79.124 de persoane...254

25 ian 12:09LocalUn medic stabilit în SUA critică măsurile luate de Alexandru Rafila

Un cercetător român stabilit în SUA critică măsurile luate de Ministerul Sănătății din România. O mască...942

25 ian 23:59LocalMinor, de 16 ani, prins la volan fără permis de conducere

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un minor, de...803

25 ian 23:59LocalBaruri din Constanța, amendate că nu au respectat programul de funcționare

La data de 23 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 au identificat un operator economic - bar, care nu a...428

25 ian 00:00LocalBubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 13!

1016

Politică
25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: 'Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate'

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că, şa 163 de ani de la Unirea Principatelor, ”românii au...229

25 ian 00:04PoliticăMesajul premierului Ciucă, de Mica Unire

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor...223

25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate

191

25 ian 00:02PoliticăLudovic Orban, despre situația din PNL: 'un haos general! Este o zăpăceală!'

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că în actuala coaliţie de guvernare „unul zice hăis, altul zice...269

25 ian 00:03PoliticăLiderul de sindicat al STB a DEMISIONAT din PSD și CGMB

Liderul de sindicat al STB, Vasile Petrariu, a demisionat din PSD și din funcția de consilier general la Primăria...422

25 ian 00:02PoliticăCristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"

279

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3666

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5342

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4187

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3542

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8583

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4718

Monden
25 ian 00:00Monden'Operation Fortune: Ruse de guerre', noul film al lui Guy Ritchie, se lansează pe ecrane

''Operation Fortune: Ruse de guerre'', noul film al lui Guy Ritchie care îmbină acţiunea cu comedia, alături de...145

25 ian 00:00MondenChristina Aguilera lansează 'La Fuerza', primul său disc în limba spaniolă după peste 20 de ani

Cântăreaţa americană de origine latino Christina Aguilera a lansat "La Fuerza", primul său disc în spaniolă după...122

25 ian 00:00MondenOSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

132

25 ian 00:00MondenVeste bombă: Julio Iglesias va cânta din nou!

Cântărețul Julio Iglesias a anunțat că va cânta din nou în viitoarele luni. Anunțul a fost făcut, recent, chiar...197

25 ian 00:00MondenNicole Kidman șochează: „Nu am terminat liceul”

Celebra actriță Nicole Kidman a dezvăluit că nu a terminat niciodată liceul și acum are averea de 250 de milioane...252

25 ian 01:47MondenAdele a anunţat amânarea sine die a seriei de concerte pe care urma să le susţină în Las Vegas

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat amânarea sine die a seriei de concerte pe care urma să le susţină în Las...136

25 ian 00:00MondenFestivalul Sundance: Emma Thompson a vorbit despre scenele nud din cel mai recent film al său

Emma Thompson, al cărei film ''Good Luck To You, Leo Grande'' este proiectat în cadrul Festivalului Sundance, a...197

25 ian 00:00MondenSUA: Festivalul de Film Sundance s-a deschis cu un documentar dedicat prinţesei Diana

Festivalul de Film Sundance, care se desfăşoară în 2022 tot într-o formulă 100% virtuală din cauza pandemiei de...138

25 ian 00:00MondenRegretata actriţă Betty White le-a transmis un mesaj de mulţumire fanilor cu câteva zile înainte de a muri

153

Mapamond
25 ian 20:55MapamondOmicron provoacă panică în China: Testare masivă în Beijing, deși au puține cazuri

Beijingul a raportat 12 noi cazuri de COVID-19 duminică, cu 12 zile înainte ca orașul să găzduiască Jocurile...293

25 ian 20:52MapamondEmmanuel Macron nu are emoții: Sondajele îl dau câştigător la alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-ar plasa detaşat pe primul loc dacă turul întâi al alegerilor ar avea loc...360

24 ian 16:46MapamondLa Kiev se pregătește o lovitură de stat cu ajutorul serviciilor speciale rusești

709

25 ian 20:52MapamondCatastrofă ecologică în Peru. A fost declarată Stare de Urgență după scurgerea a 6000 de barili de petrol

Guvernul peruan a anunţat sâmbătă stare de urgenţă de mediu pe o perioadă de 90 de zile pentru zona de coastă...341

25 ian 20:52MapamondUcraina acuză Germania că 'l-a încurajat pe Vladimir Putin'

Ministrul de externe ucrainean Dmitri Kolba acuză Germania că l-a „încurajat pe Putin” prin refuzul de a furniza...395

25 ian 20:52MapamondGermania are obiecții față de un proiect al UE: 'Este riscant și costisitor'

359

Sănătate
25 ian 23:10SănătateSenzația de sufocare: de ce apare și cum se poate trata

Senzația de sufocare sau dispneea este sentimentul lipsei de aer sau a respirației greoaie. Dispneea reprezintă...209

25 ian 00:00SănătateIgiena somnului: cum să scapi de oboseala cronică

Cu doar câteva trucuri și o rutină zilnică, îți vei putea asigura un somn odihnitor în fiecare seară. Somnul...196

25 ian 00:00Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci

180

25 ian 00:00SănătateInfecția cu HPV îți afectează sau nu fertilitatea?

Virusul Papilloma uman (HPV) este o infecție cu transmitere sexuală des întâlnită în rândul bărbaților și al...133

25 ian 00:00SănătateCât de des ai nevoie de multivitamine

Multivitaminele sunt printre cele mai folosite suplimente din lume. În ce situații îți sunt de ajutor și cât de...142

25 ian 00:00SănătateDacă valoarea colesterolului e mare, ai voie să mănânci lactate, ouă, brânză și carne?

În cazul în care nu ești sigur dacă ouăle, carnea și produsele lactate sunt dăunătoare în cazul tău, pentru...193

25 ian 23:00SănătateFren lingual scurt la bebeluși: complicații și tratament

Anchiloglosia sau "limba scurtă" este rezultatul unui fren lingual scurt și îngroșat, care cauzează dificultăți...135

25 ian 00:00SănătateMicrobiomul limbii și rolul în sănătate

Utilizând o tehnică imagistică recent dezvoltată, o echipă de cercetători americani a elaborat o hartă a...151

25 ian 00:00SănătateCe spun gândurile despre sănătatea noastră mintală?

161

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT