REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

POLIȚIST, CONDAMNAT după ce a luat 800 de lei ȘPAGĂ

POLIȚIST, CONDAMNAT după ce a luat 800 de lei ȘPAGĂ

Replica API 12 iulie 2021 | 23:37 2398

Antonio S. a fost trimis în judecată pentru pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită iar Andrei N., polițist în Săcele, pentru infracțiunea de luare de mită. Ulterior, încadrarea juridică față de Andrei N a fost schimbată în înșelăciune. Antonio S. este acuzat că i-a dat polițistului Andrei N. suma de 800 de lei pentru ca acesta să facă demersuri în vederea restituirii într-un termen cât mai scurt a permisului de conducere al unei persoane care condusese un vehicul cu numere false de înmatriculare.

Cum s-au petrecut faptele

Persoana al cărei permis de conducere fusese suspendat a sesizat faptul că prin intermediul lui Antonio S. i-a remis lucrătorului de poliție Andrei N., suma de 1000 de lei, pentru ca acesta să soluționeze în mod favorabil un dosar penal care îl viza și să facă demersuri în vederea restituirii cât mai rapide a permisului de conducere către denunțător. Totul a plecat de la faptul că denunțătorul cunoștea că Antonio S. are o relație apropiată cu Andrei N. astfel că a apelat la acesta pentru a negocia cu polițistul. Suma pentru care au căzut de acord a fost de 1000 de lei, pentru urgentarea cercetărilor în cauza respectivă, pe cale de consecință pentru restituirea cât mai rapidă a permisului de conducere. Banii au fost primiți de către Antonio S. de la familia denunțătorului, ulterior polițistul primind doar 800 de lei de la Antonio S. După ce a trecut mai mult timp de la acest târg, fără a se întâmpla nimic, cel rămas și fără permis și cu banii luați, a denunțat toată afacerea.

Ce a spus instanța

La stabilirea și individualizarea pedepselor ce vor fi aplicate inculpaților, instanța a avut în vedere gradul pericol social ridicat care rezultă din modalitatea concretă de comitere a faptei de către inculpați faptul că aceștia au conlucrat la comiterea infracțiunilor, Andrei N. avea o calitate-de polițist - pe care nu a înțeles să o ferească de aspecte lipsite de onestitate, ceea ce reprezintă aspecte grave, însă se va avea în vedere că inculpații nu au antecedente penale dar și faptul că suma obținută a fost una modestă. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au hotărât condamnarea lui Antonio S. la a pedeapsa de 1 an și șase luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, iar Andrei N. a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și șase luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune dar și interzicerea dreptului de a profesa ca polițist pe o perioadă de 2 ani. Sentința a fost dată pe 9 iulie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cand in cand trebuie dat in gat un guvid, altfel nu merge banda !
1
2
shpaga trebe data mai sus
4
1
Sfanta Elefteria 2, pe yutub...
2
3
Ca voi nu stiti, de unde bani la militieni si ce case au, mamaaa
4
4
Sa le ia la betivani si drogati permisele daca ii prinde in fapta,cine subscrie??!!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468