REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Polițist, erou în timpul liber: a salvat două persoane din flăcări!

Polițist, erou în timpul liber: a salvat două persoane din flăcări!

Replica API 24 octombrie 2019 | 00:00 439

Un exemplu de profesionalism este agentul șef principal Dumitrache Gheorghiță, din Ialomița, care a salvat din flăcări o femeie și pe fiul acesteia după ce un bărbat violent a incendiat locuința în care se aflau.

În seara când s-a petrecut incidentul, agentul șef principal de poliție Dumitrache Gheorghiță se afla acasă împreună cu familia. La un moment dat, în jurul orei 21.00 a primit un telefon de la o femeie din localitate, care i-a spus că se aud țipete din locuința vecinilor. Deși se afla în timpul liber, polițistul a plecat imediat la locul indicat, unde a observat flăcări într-una din camere. Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice aprindea cu o lumânare lucrurile aflate în casă, în timp ce își amenința concubina și pe fiul acesteia cu un cuțit. La vederea șefului postului de poliție, agresorul a fugit din imobil, incendiind și vegetația din curte. Fără să stea pe gânduri polițistul i-a evacuat din casă atât pe femeie cât și pe fiul acesteia, apoi a luat câteva pături și a aruncat peste flăcările care cuprinseseră și cea de-a două cameră, reușind până la sosirea pompierilor să stingă incendiul din interior și să împiedice extinderea acestuia la locuințele învecinate. Bărbatul de 44 de ani a fost identificat de colegii polițistului pe raza municipiului Urziceni, fiind reținut și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Ialomița. Ulterior, Judecătoria Urziceni a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere prin incendiere. „Eroul de la Rădulești", agentul principal de politie Dumitrache Gheorghiță este absolvent al Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, promoţia 1995. Din anul 2006 este șeful Postului de Poliție Rădulești. În cei 24 de ani de activitate în slujba cetățenilor, polițistul ialomițean a devenit un exemplu de devotament și curaj, acționând de fiecare dată cu profesionalism și motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe voi nu va multumeste nimic. Natie de 2 bani! Politistul asta a slavat 2 oameni. Voi cu ce va laudati? Ati fi facut voi gestul asta? Ca pana la urma e politist, nu pompier.
1
0
Cainele moare de grija stapanului si prostul de grija altuia! Auzi ma boule ce te fute pe tine grija cine si unde intra? Mai esti si agramat si pe deasupra! Exact ca o scursura de militian! Daca n-ar exista militienii nu ar mai avea nici infractorii aparare! Hai sictir!
0
1
si eu salvez pestii.
0
4
Pt metehne comuniste - daca n ar exista militienii astia, un vitel ca tine ar intra peste tine in casa, ti ar da in cap si probabil ca ar face si alte lucruri urate cu nevasta foica etc
3
5
militienii sunt niste jigodii de la primul la ultimul, trebuie toti masacrati prin tortura lenta -vezi caracal si alte cazuri, asta a "salvat" femeia ca s-o trimita la produs si pe copil la cersit PTIU- flegma in ochii militienilor - Doamne ajuta sa va macine cancerul incet si in chinuri groaznice!
4
8
Cinste lui !!
6
1
Ai dreptate "aloooo"dar aia despre care vorbesti sunt in majoritate oameni de rand carrora li se pare normal sa ajute un alt om daca pot sa faca asta fara sa considere ca au facut o fapta eroica.Au fost si oameni cu adevarat eroi care au murit salvand alti oameni si nu le-a aparut poza in ziar,nici la TV nu i-a vazut nimeni.
5
3
mai sunt si altii. din pacate la stiri sunt dati aia care fac fapte urate.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108