REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Polițiștii au discutat cu elevii despre deținerea și folosirea articolelor pirotehnice

Polițiștii au discutat cu elevii despre deținerea și folosirea articolelor pirotehnice

Replica API 19 decembrie 2018 | 02:29 469

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi determină pe mulți tineri să-și exprime bucuria prin intermediul folosirii materialelor pirotehnice, fără a ține cont de pericolele majore la care se expun prin folosirea acestora în mod ilegal. Polițiștii constănțeni și-au propus intensificarea măsurile preventive în mediul școlar, astfel încât să poată fi evitate evenimente nedorite în privința utilizării acestor materiale pirotehnice.

Poliţiştii Bioului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase al I.P.J. Constanţa, la data de 18 decembrie a.c., au desfăşurat activităţi informativ-preventive la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanța. Au fost abordate aspecte privind răspunderea penală și contravențională a minorilor precum și aspecte privind prevenirea agresivităţii şi a violenţei în mediul şcolar. Având în vedere contextul social în care ne aflăm, polițiștii au considerat oportună abordarea unor discuții libere privind deținerea și folosirea articolelor pirotehnice de către tineri. În acest sens, au fost prezentate categoriile de articole pirotehnice care se pot afla pe piață, precum și condițiile în care acestea pot fi utilizate de către minori. Elevilor li s-au explicat riscurile atât de natură legală, materială, cât și aspecte privind siguranță fizică, la care se pot expune atât ei, cât și apropiații lor, prin folosirea ilegală a materialelor pirotehnice. Activităţile derulate se subscriu obiectivelor Priorității naționale și locale de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și Planului de măsuri al IPJ Constanța ,,Foc de artificii”.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
orice om cu un sfert de neuron trebuie sa stie sa manuiasca o petarda, daca nici de asta nu esti in stare nu ai ce cauta pe planeta asta deci folosirea petardelor trebuie incurajata prin orice mijloace de la explicatii tehnice cu animatiii pana la probe practice iar cine nu e in stare ... ei bine d-aia se numeste selectie naturala dar cum militienii securisti se tem de ingeniozitatea romanului care toarna praful de la mai multe petarde intr-una si o baga pe o teava cu o bila de otel in fata ei...
0
0
Asteptam si la Mangalia controale la Dl. Militian Postica, daca se poate sa fie puricat si pt anii trecuti.
0
0
o lege care sa interzica ptr.intodeauna ,petardele de la comercializare??????????
0
1
Sa desfiintam artificiile. Si gata.
1
1
sa vorbeasca si pe la siminoc!zici ca e razboi aici!alooo politia?se aude?
0
0
Aia care baga pe piata asa ceva trebuie beliti...uni gen Sergiu...Lancea...etc Dar Barbosu nu doarme...
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108