REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii şi poştaşii vor umbla din uşă în uşă pentru a preveni constănţenii asupra înşelăciunii „Accidentul”

Poliţiştii şi poştaşii vor umbla din uşă în uşă pentru a preveni constănţenii asupra înşelăciunii „Accidentul”

Replica API 14 februarie 2015 | 00:00 242

Escrocheria momentului în România

Escrocheria momentului în România

Poliţiştii constănţeni şi reprezentanţii Poştei Române şi-au unit forţele. Cum tot mai mulţi vârstnici devin victimele infractorilor care acţionează prin metoda „Accidentul”, oamenii legii au decis să umble din poartă în poartă, alături de reprezentanţii Poştei, pentru a informa cetăţeniicu privire la pericolul ce îi pândeşte. Prin această metodă de înşelăciune, denumită generic “Accidentul”, în general, persoanele în vârstă sunt sunate de către o persoană necunoscută, care îşi declină identitatea unui poliţist, avocat etc., şi le informează că fiul sau fiica a avut un accident rutier.

Această persoană le solicită bani pentru plata unor daune sau pentru a-i salva fiul sau fiica, aflată în spital. Sub influenţa stării de şoc indusă de către infractori, prin vestea dată telefonic, cetăţenii pot oferi agoniseala de viaţă unui infractor. Poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii alături de poliţiştii de proximitate, vor desfăşura o activitate de prevenire a cetăţenilor, sub forma unei caravane, mergând din poartă în poartă împreună cu reprezentanţii Poştei, astfel încât prin informarea cetăţenilor, să se reducă numărul de victimizare al acestora prin punerea în practică a sfaturilor preventive oferite de către reprezentanţii Poliţiei.

“Îi sfătuim pe cetăţeni, dacă sunt sunaţi de astfel de persoane, să sune imediat la Poliţie, la telefonul de urgenţă 112, să nu intre în panică şi să nu dea curs solicitării de a plăti vreo sumă de bani. În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări iar urgenţa medicală, în astfel de situaţii, nu se face contra-cost”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108