REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii vă recomandă: Fiţi cu un pas înaintea hoţului! Iată ce trebuie să ştiţi

Poliţiştii vă recomandă: Fiţi cu un pas înaintea hoţului! Iată ce trebuie să ştiţi

Replica API 5 mai 2018 | 00:00 372

Pentru a fi cu un pas înaintea hoțului, oamenii legii susțin că este bine să știți cum acționează. Astfel, principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt: furtul prin efracție; furtul cu chei potrivite; furtul prin escaladare și furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calități.

Pentru a nu vi se întâmpla asta, nu permiteți accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau celor care pretind că reprezintă diverse instituții, dar nu se pot legitima, au spus oamenii legii. Ușile de acces să fie confecționate din materiale rezistente la solicitări mecanice și termice. Este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei ce nu pot fi ușor multiplicate, cu șilduri antiefracție, care să nu permită ruperea butucului yalei.

Balamalele să fie solide și să aibă o bună fixare în toc și ușă. Orice încuietoare devenită nefuncțională, să fie înlocuită de îndată. Dacă ați pierdut cheile, înlocuiți imediat încuietorile. Închideți ușile de la subsoluri, terase și anexe, în curte sau de la intrările suplimentare. Este de folos montarea unui sistem de alarmare și supraveghere video în locuință sau afară, care să înregistreze orice activitate! Dacă aveți grilaje metalice (la uși sau ferestre), acestea să fie bine încastrate în zid. Este utilă prezența unui câine de pază.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afi cu un pas inaintea infractorului inseamna sa fii cu toporul infipt in capul lui!!!!
0
0
Va salut, degeaba se lupta politia cu HOTII, cand Justitia lui DOREL prin politicienii de azi , modifica legile in favoarea RECIDIVISTILOR, care nu suporta detentia !!!! si unde mai pui ca se incearca sa le mai dea si BANI , ca si compensatie , pentru conditii impropri din penitenciar ???!!!Despre ce vorbim ???De ce pana in prezent nu s-a facut nimic in aceasta privinta asa cum era prevazut in conditiile de aderare cap.24 JAI ????
1
1
politia este deja dura bai boule dar e dura impotriva cetatenilor onesti si protectoare fata de clanurile interlope - vezi cazul lu ala care omorat cu baioneta pe unu de la smurd si e liber fara nici macar 24 h de parnaie, sau cazul sclavilor de la BCCO Constanta care au tras cu arma in trafic dupa aia care au furat aurul la tigani. Intai trebuie executati militienii de preferat prin tortura si pe urma putem sa ne ocupam de infractori!
1
1
la bloc.. caine de paza ? De unde ati mai copiat articolul asta ? Sunteti.....PRAF..
3
0
Jegosii de politicieni fac legi in favoarea infractorilor in loc sa protejeze populatia!!! Cum dracu sa le dai bani si sa le oferi conditii decente de parnaie cand ei merita sa putrezeasca in minele de uraniu?
5
1
Dar niste legi aspre descurajante si o politie dura ce ziceti? Noi nu ne-am supara ca inclusive dreptul de a da la cap oricarui intrus sa fie legiferat. Incaperea unei lupte reale impotriva infractorilor este foarte necesara,este chiar urgenta.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108