REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Polițistul Cristian Rușescu, din dosarul Mafia de la Rutieră, rămâne în pușcărie

Polițistul Cristian Rușescu, din dosarul Mafia de la Rutieră, rămâne în pușcărie

Victor ROTARU 7 februarie 2023 | 00:00 2702

Polițistul Gigi Cristian Rușescu a fost trimis în judecată, la finalul anului 2017, de Tribunalului Constanța, fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Acesta a cerut mită pentru a trece cu vederea abaterea unui șofer, însă cel din urmă a fost cel care l-a și denunțat, ajutând la prinderea în flagrant a agentului de poliție. Acum, fostul polițist vrea să scape de închisoare, cerând revizuirea hotărârii de condamnare.

Politistul Cristian Rusescu, din dosarul Mafia de la Rutiera, ramane in puscarie

În luna august a anului 2017, un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 au oprit un autoturism, condus de către un cetățean turc, după ce acesta săvârșise o contravenție la regimul rutier. Rușescu i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului comiterea unei presupuse contravenţii, deși aceasta nu exista, şi i-a solicitat șoferului remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi pentru a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus. Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la S.J.A. Constanța, în scurt timp fiind realizată prinderea în flagrant a agentului de poliţie.

Politistul Cristian Rusescu, din dosarul Mafia de la Rutiera, ramane in puscarie

Gigi Cristian Rușescu a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Fostul polițist, al cărui nume apare și în dosarul ”Mafia de la Rutieră” și în care a fost condamnat la 5 ani, a formulat o cerere de revizuire a hotărârii care l-a trimis după gratii, în speranța că va scăpa din închisoare, sau că va primi mai puțini ani. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins cererea formulată de către Gigi Cristian Rușescu ca inadmisibilă. Sentința nu este definitivă. În prezent, Rușescu este deținut în Penitenciarul Slobozia.

Mafia de la Rutieră, un mega dosar de corupție

Revenind la dosarul ”Mafia de la Rutieră”,  precizăm că dosarul este unul mai vechi, faptele infracţionale fiind săvârşite în 2009. A izbucnit un imens scandal pe seama faptului că mai mulţi poliţişti luau mită în schimbul informaţiilor din dosarele penale. Atunci s-a lăsat cu percheziţii, inclusiv la Ruşescu Gigi Cristian. În final, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În urma anchetei, s-a stabilit că poliţiştii dădeau informaţii inculpaţilor din diverse dosare penale, fiind îngreunate urmăririle penale. Alte fapte se referă la persoanele oprite în trafic, care scăpau de amenzi contra unor sume de bani, sau alte „atenţii”, subofiţerii transformând amenzile în avertismente. Spre exemplu, pentru a anula un proces verbal de contravenţie, un om al legii a primit şi un miel, chiar înainte de Paşte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
13 Ani nu pot sa cred. Pe bune sau e mistocareala?
6
0
Cel mai corupt sistem judiciar din UE. Dosar facut la comanda coruptilor.
8
0
Eu sincer urăsc polițiștii. Dar sa vad ca unul p***t ia 13 ani ptr șpagă iar violatori și criminali iau mai puțin îmi pun mari semne de întrebare cu privire la justiția din r*mânia.
16
0
Din ,, marele dosar de la rutieră”, acest Rusescu este singurul care face pușcărie!!!! Asta face 13 ani de pușcărie , și aia cu zaci și sute de milioane de euro furate , au primit 2,3,4 ani cu suspendare!!!!!!!!
20
1
Pentru 400 lei a luat 13 ani? Câți ani ia un picolo de la Nuba ca primește 2000 lei pe noapte? Asta este justiție? Plecați frate din sistem ca sunteți carne de tun ca aia din Wagner
24
0
adica ptr 400 lei faci 13 ani, ,si altii care fura milioane stau la soare la greci,panama etc costa rica, si exemple din plin in ultimii ani
20
0
Hai și la Mangalia
5
0
Si cati nu sunt prinsi...O gramada nu patesc nimic, fiindca IPJ-ul zice ca e OK. Ce se mai intampla cu concursul pentru sef adjunct la IPJ Constanta? Tot patrari si cinciari de ofiteri de cariera? Ce este culmea, ca un Organ ce ocupa functia de adjunct, nu o poate ocupa definitiv si prin concurs...nu poate lua nota minima de admitere. Un fost adjunct al IPJ C-ta, si-a cerut iesirea la pensie, fiindca vindea informatii din dosare, infractorilor...el si nevasta-sa.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367