REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţistul Dan Frumuşelu a fost pus în libertate

Poliţistul Dan Frumuşelu a fost pus în libertate

Replica API 3 august 2013 | 00:00 313

Trimis după gratii alături de afaceristul Emil Gheordunescu,

Trimis după gratii alături de afaceristul Emil Gheordunescu,

Poliţistul Dan Frumuşelu, aflat în arest de luni de zile după ce a fost acuzat, alături de consilierul local din Agigea, Emil Gheordunescu, de luare de mită, complicitate la luare de mită şi şantaj, va respire aer de libertate! Curtea de Apel Constanţa a admis, vineri, recursul formulat de apărătorul poliţistului, după ce Tribunalul i-a respins, pe 31 iulie, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura de a nu părăsi localitatea.

"Admite recursul formulat de inculpatul Frumuşelu Dan. Casează încheierea penală recurată şi rejudecând: dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Frumuşelu Dan cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Mun. Constanţa, jud. Constanţa. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Frumuşelu Dan de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 228/23.12.2012 emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză", se arată în decizia Curţii de Apel, pronunţată pe 2 august. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea Dan Frumuşelu este obligat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie din raza teritorială unde locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să nu se apropie de părţile vătămate, coinculpat şi martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Reamintim că, potrivit DNA, în 20 decembrie 2012, Dan Frumuşelu, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor al IPJ Constanţa şi Emil Gheordunescu, au exercitat presiuni asupra unui denunţător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate parte vătămată. În caz contrar, agentul de poliţie a ameninţat că va administra probe în aşa fel încât denunţătorul să fie trimis în judecată, cu consecinţa condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. Totodată, agentul de poliţie Frumuşelu Dan i-a prezentat denunţătorului şi alternativa favorabilă acestuia, respectiv împrejurarea că, dacă va achita suma de 30.000 euro, va desfăşura şi orienta cercetările penale astfel încât soluţia ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiţionată a executării sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmărirea penală.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108