REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta a cerut demisia ministrului Justiţiei în scandalul violatorilor din Vaslui. Cazanciuc: M-a dojenit puţin. Dacă ajută, îmi dau demisia

Ponta a cerut demisia ministrului Justiţiei în scandalul violatorilor din Vaslui. Cazanciuc: M-a dojenit puţin. Dacă ajută, îmi dau demisia

Replica API 23 iulie 2015 | 21:41 273

Îngrijorare sinceră sau dramă speculată politic?

Îngrijorare sinceră sau dramă speculată politic?

Victor Ponta şi Robert Cazanciuc

Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, în debutul şedinţei de Guvern, că în cazul în care CSM nu are vreo reacţie legată de cazul de la Vaslui, ar trebui să-şi dea demisia, potrivit mediafax.ro. Afirmaţia a fost făcută de prim-ministru la începutul şedinţei de Guvern, după ce el şi-a exprimat indignarea pentru modul în care autorităţile judecătoreşti au acţionat în cazul fetei violate de la Vaslui.

„De ani de zile spunem că Justiţia trebuie să pedepsească pe toţi în mod egal, dar mai ales pe cei ce comit crime, violuri, tâlhării. De ani de zile nu facem altceva decât să dăm la televizor bătălii politice cu Justiţia şi, în schimb, dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, nişte infractori periculoşi stăteau acasă bine-mersi şi noi ne bucurăm că vedem deputaţi sau senatori sau politicieni arestaţi preventiv. Cred că e un lucru foarte grav în care am ajuns cu întreaga societate, ne concentrăm doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media, şi nu ne concentrăm pe viaţa de zi cu zi a oamenilor şi vreau să cred că după acest lucru se va schimba ceva cu adevărat şi vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM şi, dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România”, le-a spus Ponta miniştrilor, dar cu referire directă la Robert Cazanciuc. Ministrul a replicat, spunând că premierul l-a „dojenit puţin” în legătură cu cazul de la Vaslui, arătând că este dispus să demisioneze dacă acest lucru ajută la înfăptuirea justiţiei. „Am văzut o ştire că m-a certat premierul pentru un caz anume. M-a dojenit puţin, aşa, premierul pentru lucruri care apar în spaţiului public. Dincolo de declaraţiile publice, sunt proceduri în curs de derulare şi trebuie să aşteptăm ca procedurile să fie finalizate de către Inspecţie pentru ca să putem discuta dacă acest caz particular este o greşeală pe undeva. Este o emoţie în jurul acestui caz, este firesc, numai tată să nu fii în momentul de faţă. Este o emoţie şi trebuie să vedem dacă cineva a greşit sau nu”, a spus Cazanciuc. El a menţionat că CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la acest caz încă de luna trecută şi în câteva zile se va da un rezultat. „CSM a sesizat Inspecţia încă de luna trecută, sper că în scurt timp Inspecţia o să dea o soluţie. În mod normal, soluţionarea unui acest caz durează în jur de 30-45 de zile. CSM a sesizat la finalul lunii iunie, deci sunt în termen, cred că în câteva zile vom avea un rezultat preliminar. Cred că Inspecţia va urgenta aceste solicitări venite de la CSM”, a adăugat Cazanciuc. Întrebat dacă este gata să demisioneze, Cazanciuc a răspuns: „Dacă demisia mea ajută la înfăptuirea justiţiei, cu siguranţă”.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108