REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Portul Constanţa şi-a angajat casă de avocatură şi a decis înlocuirea directorului Duma de la CNI

Portul Constanţa şi-a angajat casă de avocatură şi a decis înlocuirea directorului Duma de la CNI

Replica API 24 octombrie 2013 | 00:00 346

Noul ministru al Transporturilor a adus pace şi armonie

Noul ministru al Transporturilor a adus pace şi armonie

Portul Constanţa va fi reprezentat în instanţă de o casă de avocatură, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de luni, 21 octombrie 2013 a.c., a aprobat, într-o armonie deplină, toate punctele de pe convocator. Acelaşi convocator moştenit de pe vremea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu şi care nu trecea cu nici un chip de AGA, până la instalarea noului ministru, Ramona Mănescu. Ce-i drept, s-au mai pierdut pe drum alte câteva proiecte, cum ar fi propunerea de cooperare cu Portul Rotterdam şi actualizarea clauzelor de performanţă ale managerilor, retrase de la dezbateri, dar totul e bine când se termină cu bine. Astfel, la primul punct votat de AGA de luni "se aprobă cu unanimitate de voturi, propunerea privind aprobarea şi mandatarea reprezentanţilor statului în AGA CN APM SA pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o Societate de Avocaţi cu experienţă în domeniul legislaţiei specifice Dreptului Concurenţei în scopul reprezentării CN APM pe parcursul investigaţiilor şi a unui litigiu survenit urmare controlului efectuat de către Consiliul Concurenţei la sediul companiei".

Este vorba despre acuzaţiile aduse conducerii Portului Constanţa de încălcare a legii concurenţei în cazul acordării contractelor de pilotaj maritim. Dacă acuzaţiile Consiliului Concurenţei se adeveresc, Portul Constanţa ar putea plăti o amendă de aproape 6 milioane de euro. Tot în şedinţa de pe 21 octombrie, APC a aprobat revocarea lui Ambrozie Duma din funcţia de reprezentant al portului în AGA Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi numirea în locul acestuia a lui George Vişan, consilier local PSD. De asemenea, AGA a luat la cunoştinţă de informarea privind necesitatea încheierii unei poliţe de asigurare pentru Proiectul Prelungirii Digului de larg al portului, ca urmare a solicitării exprese a MT. Reamintim că proiectul face obiectul unei anchete a DNA privind presupusa acordare frauduloasă a contractului de peste 100 de milioane de euro, ca urmare a unei anchete a Corpului de control din perioada fostului ministru Relu Fenechiu. Pe de altă parte, este demn de remarcat faptul că a fost retras din convocator punctul privind cooperarea cu Portul Rotterdam şi, mai ales, cel referitor la actualizarea clauzelor de performanţă ale companiei. Ultimul, în condiţiile în care noul ministru Ramona Mănescu s-a exprimat, cu subiect şi predicat, că nu este mulţumit de performanţele managerilor companiei portuare. La şedinţa AGA au participat, din partea MT, Gabriela Murgeanu, Ionuţ Mişa şi Petre Neacşa, cărora li s-au alăturat George Papari, din partea Consiliului Local Constanţa şi Adrian Cighi, din partea Fondului Proprietatea, precum şi administratorii Valeriu Ionescu (care este şi director general al APC), Răzvan Bădălicescu şi Viorel Panait.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108