REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

POVESTEA de VIAŢĂ a unui tânăr ABANDONAT de mamă în PARC

POVESTEA de VIAŢĂ a unui tânăr ABANDONAT de mamă în PARC

Replica API 25 iulie 2020 | 23:51 3453

Părăsit de mamă într-un parc din București, un tânăr constănțean s-a ridicat cu ajutorul oamenilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și acum, la 22 de ani, este student în anul 3 la Academia „Mircea cel Bătrân” dar și un deosebit coregraf și dansator. Tânărul spune cu mândrie că „dacă îți dorești ceva cu adevărat, vei reuși!”.

Un tânăr de 22 de ani, beneficiar la Casa de Tip Familial „Decebal”, are o poveste tumultoasă însă care pare să se transforme într-una așa cum spune el cu multă speranță în ochi, foarte bună. Abandonat de mamă într-un parc din București și mințit că va merge în ziua ce urmează la o piesă de teatru, mult dorită de acesta, a fost găsit de autorități și introdus într-un centru de plasament la vârsta de doar 5 ani. Mai apoi, acesta a fost luat de rude și în loc să primească dragostea de care avea nevoie a fost… trimis la cerșit. După toate acestea tânărul a ajuns la un centru de plasament din Constanța, județul de reședință. Din luna februarie a acestui an, tânărul pe nume Claudian, locuiește în Casa de Tip Familial „Decebal” acolo unde primește toată dragostea și încrederea de care avea nevoie. Acesta este în momentul de față coregraf de dans și student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Cum își povestește tânărul copilăria

„S-a întâmplat în 2004-2005, esram în București așteptam să văd o piesă de teatru pentru că nu am văzut niciodată unul și asteptam să îmi iau bilet a două zi. În seara aceea a venit un polițist și m-a întrebat ce caut singur la ora aceea în parc și i-am spus că aștept să îmi iau bilet pentru mâine la teatru și văzându-mă singur m-a dus la paznicul teatrului și apoi poliția m-a dus la Direcția din București și de acolo am fost transferat la Constanța.

În centru chiar ai ce învăța și trebuie să profiți de tot ce ți se acordă pentru un viitor mai bun. Nu ai nimic dar poți avea ogrămadă” a declarat Claudian.

Student la Academie și coregraf

Claudian iubește dansul și prin el își exprimă cel mai bine sentimentele însă îi place la nebunie și electromecanica. „În momentul de față sunt student în anul la Academie, sunt și coregraf – dansator profesionist. Îmi place ceea ce fac! Cum am ales Academia? La centru a venit la un moment dat un domn din Academie și eu eram mic, stăteam într-un colț și îmi făceam temele pentru școală și el s-a uitat la mine și a arătat cu degetul către mine și mi-a spus ‘tu o să vii la academie!’ și așa a și fost, plus că m-a și atras partea aceasta de electrică” a mai adăugat băiatul.

Video coregrafie:

Profesorii de la Academie au strâns bani pentru tânăr

Încă din primul an de facultate, profesorii l-au ajutat pe tânăr și i-au oferit bani pentru a-l ajuta să își plătească taxa de școlarizare. Claudian este acum recunoscător profesorilor săi și spune că va demonstra că aceștia nu i-au oferit o șansă degeaba.

Interviul integral îl puteți urmări aici:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult succes in viata , tinere !
8
1
Bravo... Un exemplu pentru noi toti!
12
1
Bravo Claudian .... Success mai departe.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212