REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Prăbuşirea turismului, cea de-a doua lovitură pe care coronavirusul o dă ţărilor sudice din UE

Prăbuşirea turismului, cea de-a doua lovitură pe care coronavirusul o dă ţărilor sudice din UE

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 967

Nord-europenii ar putea să nu mai ajungă să-şi facă vacanţele pe litoralul mediteranean în această vară din cauza noului coronavirus, iar întrebarea care se ridică este dacă guvernele lor vor face ceva pentru a sprijini sectorul turismului ce a fost devastat de pandemie, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

Destinaţiile europene ale vacanţelor de vară, ţări precum Italia, Grecia, Spania şi Portugalia se numără deja printre statele membre UE care se confruntă cu o grea luptă cu datoria publică - iar acum vitalele lor industrii turistice sunt ameninţate.

Alături de alţi cinci aliaţi sudici - Franţa, Malta, Cipru, Bulgaria şi România - la 27 aprilie ei le-au solicitat celor 27 de membri ai UE să contribuie la salvarea acestei resurse economice "strategice".

Uniunea Europeană caută să pună la punct un pachet de stimulare economică în valoare de un trilion (1000 de miliarde) de euro, pentru a da un imbold economiei în ansamblu, după încheierea restricţiilor legate de noul coronavirus.

Deja respinse o dată, atunci când au solicitat ca datoria publică să fie împărţită alături de vecinii din nord, ţările sudice trag acum un semnal de alarmă cu privire la sezonul pierdut al vacanţelor de vară.

Comisia Europeană a primit sarcina de a conveni asupra regulilor relansării, iar miniştrii turismului din statele membre au susţinut luni o videoconferinţă la finalul căreia 9 membri sudici au dat publicităţii un comunicat.

"În ţările noastre turismul constituie o industrie strategică", au susţinut ei.

"Ne dorim ca planul european de recuperare să includă şi un sprijin puternic pentru turism şi să recunoască existenţa anumitor regiuni cu specificităţi ce trebuie respectate".

Statele sudice au solicitat şi reguli de călătorie "omogene", temându-se că o retragere treptată a măsurilor de închidere şi izolare va distorsiona piaţa turismului şi va izola regiuni care au nevoie de ajutor.

Bruxelles-ul a încercat în zadar să coordoneze măsurile de închidere şi izolare şi să menţină deschise graniţele interne ale UE, pentru că numeroase capitale naţionale au impus restricţii unilaterale cu privire la vizitele considerate nenecesare.

Statele membre ale UE au început acum să fixeze o varietate de date ţintă şi de criterii pentru revenirea la normal, iar unele state sunt aşteptate să-şi îndemne sau să le solicite cetăţenilor să rămână acasă tot acest an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turism inseamna ca oamenii care au venit,locuri de munca,merg sa se distreze,sa viziteze locuri. Nu ai economie,somajul in cadrul celor ce produc bunuri e in toi,de unde sa ai turism? In regula,bem,facem chef dar sa avem si de unde si pentru ce. Ca cei care oricum faceau turism din bani furati sau de la taticu'' nu ar trebui sa fie motiv de lamentare nationala.Ei vor fi mereu apreciati si laudati,vor reveni pe ring. Un amarat care bea si spune o belea e dat afara ca o carpa,un mafiot este laudat si in media,ca fute ,,dive'' si consuma sampanii de milioane,fara munca.
1
0
Da , si???
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108