REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Prefectul Silviu Coșa, întâlniri cu autoritățile locale din județ, cu tematica securitate la incendii

Prefectul Silviu Coșa, întâlniri cu autoritățile locale din județ, cu tematica securitate la incendii

A.F. 18 octombrie 2022 | 00:00 1197

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a deschis luni, 17 octombrie a.c., seria de întâlniri programate în județ, cu tematica de securitate la incendii a clădirilor, dar și despre prevenirea incendiilor de vegetație.

Prima ședință a avut loc în comuna 23 August, unde au participat, alături de reprezentanții Instituției Prefectului (prefect, departament deconcentrate și corpul de control), inspectorul-șef al ISU „Dobrogea” Constanța, col. Cristian Amarandei, prim adjunctul inspectorului șef și șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU „Dobrogea”, col. Mihai Georgescu, dar și reprezentanți din 18 U.A.T.-uri.

Seria de întâlniri a pornit de la o inițativă comună desfășurată cu ISU „Dobrogea” Constanța, prin care să fie deschis un dialog direct cu autoritățile locale. Principalul obiectiv este identificarea vulnerabilităților în securitatea la incendiu și identificarea de soluții pentru prevenirea situațiilor de risc.

Întâlniri asemănătoare, cu alte aproape 50 de U.A.T.-uri, sunt programate, în această săptămână, în Năvodari, Crucea și Adamclisi.

„Incendiul de sâmbătă ne-a arătat, încă o dată, că neglijența și lipsa prevenției poate duce la evenimente neplăcute, care pot aduce mari pagube, dar și pierderi de vieți omenești. Nu a fost cazul, de această dată, iar acesta este singurul lucru pozitiv, în rest, sunt numai învățături de tras din cele întâmplate. Iar prevenția nu trebuie declanșată de un anume eveniment, ci trebuie să fie un mod de lucru, fie că vorbim de primării, inspectorate sau alte instituții publice. La începutul săptămânii trecute, alături de colegii noștri de la ISU, am stabilit că este necesar să avem astfel de vizite în teren. Autoritățile locale trebuie să audă direct de la specialiști care sunt riscurile și de ce este necesar să ne luăm toate măsurile de precauție.

Intenția este să avem un județ în care clădirile sunt avizate, incendiile de vegetație să nu mai fie la ordinea zilei, iar populația să fie în siguranță”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Silviu Cosa fugiți de integrarea romilor prin strategia hg 560/5.05/2022 fugiți de la audienta dialogului îl trimiteți Segeata pe Ali Shenol scutindu-va sa dezbateți incluziunea romilor județului Constanța halal prefect
1
0
Trebuiesc amplasati si operationalizati cat mai multi hidranti contra stingerii incendiilor, atat pe raza municipiului Constanta, cat si in celelalte localitati din judet. Legea care prevede montarea hidrantilor contra stingerii incendiilor este destul de permisiva, in acest sens.
0
0
Pe str general manu im constanta langa liceul pedagogic se vinde drogurii erau 2 fete cu spume la gura erdal plazma vinde din casa are direct magazin
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272