REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Premierul olandez Mark Rutte, inflexibil când vine vorba de Schengen și România

Premierul olandez Mark Rutte, inflexibil când vine vorba de Schengen și România

A.F. 13 octombrie 2022 | 00:00 847

Premierul olandez Mark Rutte a fost solicitat să lămurească poziția țării sale în legătură cu aderarea României la Spațiul Schengen. Rutte, care a efectuat, miercuri, o vizită în România, a susținut -o conferință de presă la Cincu, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu premierul român, Nicolae Ciucă.

El a insistat că, în privința aderării României la Schengen, toate condițiile trebuie să fie îndeplinite înainte de a se lua o decizie.

"(Olanda) nu este, de principiu, împotrivă. România a făcut numeroși pași în direcția bună. Toate condițiile trebuie să fie îndeplinite", a spus Rutte, insistând că "informațiile vor fi analizate în continuare".

"Trebuie să vedem ce urmează în această procedură. Trebuie să avem suficienți pași pozitivi", a estimat el, scrie antena3.ro.

Iohannis: "România îndeplinește cerințele tehnice"

"Discuția a fost una pozitivă, nu ne imaginăm că putem să eșuăm", a spus, la rândul său, Klaus Iohannis.

"România îndeplinește cerințele tehnice privind apartenența sa la Spațiul Schengen și acționează deja ca un membru de facto al acestuia, în deplin spirit de solidaritate europeană.

Suntem parte integrantă a reformei Spațiului Schengen și ne implicăm activ în eforturile de modernizare a acestuia. Aderarea României va contribui la securitatea și consolidarea Spațiului Schengen.

Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condițiile politice pentru aderarea României la Spațiul Schengen", a completat el.

Iohannis: "UE vrea confirmarea că ne-am făcut temele"

"Am discutat in extenso. Discuția a fost una pozitivă. Toți căutăm calea cea mai bună pentru a finaliza procesul de finalizare la Spațiul Schengen cu un răspuns pozitiv.

Niciunul nu ne imaginăm că putem să eșuăm în acest demers, dar e destul de limpede că acei 11 ani de la ultima evaluare s-au scurs, iar cei din UE doresc să aibă confirmarea că nu doar am aderat la anumite proceduri, ci ne-am făcut temele și în celelalte domenii", a concluzionat președintele român.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Olanda ne arata clar cat respect meritam ,noi si conducatorii ce ni- i alegem .S-au lamurit si s-au speriat inca de cand Ponta si Crinutul au aratat in 2012 cum isi bat joc de legile democratiei !
1
1
Dulapule, sa ii swgi pwla si tu si ma-ta! Sa mori in chinuri neno rocitule !
1
0
de minciuni si abureli marca politician roman.
2
1
Răspuns clasic de politician versat si fara simpatii sau sentimente tipic olandez . Greu de convins cu vorbe .
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272