REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a propus lui Putin să declare un armistiţiu imediat

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a propus lui Putin să declare un armistiţiu imediat

Replica API 7 aprilie 2022 | 00:19 565

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri că i-a sugerat preşedintelui rus Vladimir Putin, de care este apropiat, să declare un armistiţiu imediat şi să discute cu liderii ucrainean, francez şi german, informează AFP şi Reuters.

Viktor Orban

Viktor Orban a adăugat că l-a invitat pe Vladimir Putin la Budapesta pentru discuţii cu liderii ucrainean, francez şi german. "El (Putin) a spus da, însă cu condiţii", a precizat Orban, fără a oferi alte detalii.

Premierul ungar a dat asigurări că şeful statului rus a avut iniţiativa acestui apel telefonic, după ce l-a felicitat deja pentru a patra sa victorie în alegerile legislative care au avut loc duminică.

Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene (UE) şi a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), nu l-a condamnat explicit pe Vladimir Putin de la declanşarea ofensivei militare ruse, chiar dacă ea a condamnat invazia rusă.

"Ceea ce este sigur e că noi nu vom trimite arme Ucrainei. Noi nu vom ceda presiunii pentru a extinde sancţiunile la petrolul şi gazul rusesc", a insistat Viktor Orban, citează Agerpres.

Întrebat cu privire la oraşul ucrainean Bucea, din nord-vestul Kievului, unde zeci de cadavre au fost descoperite săptămâna trecută, Orban s-a delimitat de valul de condamnări ale ţărilor occidentale. "Cred că trebuie examinate toate atrocităţile, noi trăim într-o epocă de manipulare masivă", a afirmat el, cerând o anchetă "independentă şi echitabilă" şi îndemnând la protejarea civililor "cu orice preţ".

Kremlinul a anunţat la rândul său într-un comunicat că Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, despre organizarea de negocieri între Rusia şi Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ungaria membra nato si ue cu mult inaintea noastra..ce gluma si ce palma pesta fata tuturor liderilor ue si nato care au aprobat aderarea .....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212