REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Președintele Asociației Partida Romilor: Stați acasă și respectați măsurile de distanțare socială!

Președintele Asociației Partida Romilor: Stați acasă și respectați măsurile de distanțare socială!

Replica API 23 aprilie 2020 | 12:45 1153

Într-o perioadă destul de tulbure pentru societatea în care trăim, regulile sunt sfinte, iar sărbătorile religioase cad pe plan secund, în detrimentul sănătății cetățenilor. Președintele Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, din sucursala județeană Constanța, Dumitru Petrică, vine cu un îndemn pentru cetățenii romi. „Stați în casă și respectați măsurile impuse de autorități” este mesajul pregnant rostit de liderul romilor.

Dumitru Petrică

Această pandemie ne afectează pe toți în egală măsură

Dumitru Petrică spune că și cetățenii romi trebuie să se supună măsurilor luate de autorități, la fel ca cetățenii majoritari și nu omite nici eventualele derapaje, care trebuie sancționate fără nicio scuză. „Mă numesc Dumitru Petrică și vă vorbesc astăzi în dublă calitate: de președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, sucursala județeană Constanța și în calitate de etnic rom, născut, crescut în Constanța și îngrijorat de situația cu care ne confruntăm în aceste zile. Această pandemie nu ține cont de etnie sau statut social, ne afectează pe toți în egală măsură. Romii, ca și cetățenii majoritari, trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile competente.

Noi asta am promovat încă din momentul apariției decretului prezidențial. Să stea în casă, să respecte distanțarea socială pentru că altfel nu reușim să învingem această pandemie. Da, într-adevăr, sunt persoane care sfidează legea. Persoane care nu știu să respecte legea și îi pun în pericol pe toți cei din jurul lor și din dorința de a ieși în evidență comit anumite fapte antisociale. Indiferent de etnia lor, aceștia trebuie sancționați de autoritățile competente, fără niciun dubiu. Noi nu îi apărăm pe cei care sfidează legea și autoritățile polițienești. Indiferent de faptele lor, cei care comit infracțiuni trebuie sancționați. Cei care greșesc, indiferent de etnie trebuie să se supună legii”, spune liderul romilor.

Să dăm dovadă de spirit civic și înțrlegere față de toți semenii, infracționalitatea nu are etnie

Președintele Asociației Partida Romilor atenționează cetățenii de etnie romă, în contextul sărbătorilor care vor urma. Legea trebuie respectată de toți cetățenii, iar spiritul civic nu poate lipsi, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. „Acum, pentru că urmează Sf. Gheorghe, Paștele Blajinilor, Înălțarea, fac apel la cetățenii de etnie romă să stea în casă. Să respecte legea și măsurile dispuse de distanțare socială. Știu că este foarte greu să ne schimbăm comportamentul peste noapte, în special atunci când vorbim de rudele noastre decedate și datinile noastre de Paștele Blajinilor, însă dacă vrem să trecem peste situația asta, haideți să stăm acasă și să ne gândim la cei dragi nouă. Încă o dată, fac apel la toți cetățenii noștri să dea dovadă de spirit civic și înțelegere față de toți semenii. Infracționalitatea nu are etnie. Mulțumesc”, mai spune Dumitru Petrică.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostule nu confunda diaspora romaneasca cu tigani plecati afara sau ramasi in Romania,tigani au votat intotdeauna acelasi partid de la FSNeul lui nea Nelu Iliescu pana la PSDeul Vioricai Dancila,asa spun si ultimele rezultate ale alegerilor din jud.Constanta conform carora V.Dancila a fost votata cel mai mult de locuitori cartierului Hanry Coanda si de puscariasi de la Poarta Alba.Asta spun cifrele ma PSDistilor si cifrele nu lasa loc de interpretare,nu sunt cuvinte.
0
0
Stie el ce spune, nu s-a uitat ca, in ultimii ani, tiganii puneau stapanire pe cimitire si sub pretextul pomenirii faceau acolo adevarate petreceri . Este de urmarit in acest an ce va fi.
1
0
Puneti gard electrificat la coanda inalt de 5 m
1
0
Pentru TIGANI doar benzina si chibrit. Simplu, eficient, cheltuieli minime.
6
1
V a pus botnita pe gura gata?Nici voi nu vorbiti?Ce o sa mai vorbiti cand o sa vedeti arestari...BAAA ONANISTI DESTOINCI CU CAPUL PLECAT MASCA NU VA SCAPA de VIRUSUL CHINEZESC!Masca e doar un RITUAL! TRUMP DE CE NU PUNE MASCA?pentru ca NICIODATA NU VA FACE RITUALUL PEDOFILIEI!
1
6
Respectati toate legile nu numai distantarea sociala.
3
1
Niciunul nu poarta masca si nu ii opreste nimeni, nici macar paznicii din magazine!
4
1
Aceste triburi indiene nu pot fi civilizate, trebuiesc obligate prin lege si forta sa respecte legile tarii.Li se mai dau si o gramada de ajutoare din banii celor ce muncesc, iar in limba lor nu exista cuvintele munca sau corectitudine.Organizatiie pentru drepturile omului sa taca dracului din gura ca nu sunt in stare de nimic.Sefii lor vind locurile alocate in invatamint pe bani grei si nu fac nimic pentru acesti tribali.Si cuvintul rom este un fals, cititi istorie.
7
0
Cine dreacu a ales asemenea specimene imputite , alcoliste si inculte sa reprezinte politichia Romaniei ?
7
0
CATACSAR COMUNA ANDO CUZA VODA DIN JUDETUL CONSTANTA. VA ASTEAPTAM LA NOI LA COVIT 19 MARCA DIASPORA JOHANNIS. VENITI SA VEDETI MANGLITORII EUROPEI,ALBA NEAGRA,CERSETORII,INTERLOPII, HOTII,PROXENETII ROMANIEI SPUMA DE AUR A ROMANIEI SI A LUI KLAUS WERNER JOHANIS CU CARE SE LAUDA...DEEASPORA MEA.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212