REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Președintele Comisiei de la Veneția: „Deciziile Curților Constituționale, definitive, obligatorii și trebuie să fie implementate! Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile”

Președintele Comisiei de la Veneția: „Deciziile Curților Constituționale, definitive, obligatorii și trebuie să fie implementate! Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile”

Replica API 6 iulie 2018 | 03:35 307

Surse din cadrul Comisiei de la Veneția au declarat pentru Q Magazine că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

Scrisoarea conține răspunsul președintelui Buquicchio la sesizarea transmisă în urmă cu circa două săptămâni de președintele Valer Dorneanu, prin care erau arătate presiunile și declarațiile publice făcute de mai mulți lideri politici la adresa judecătorilor constituționaliști și care îndemnau la nerespectarea deciziilor Curții.

Potrivit scrisorii intrate în posesia Q Magazine, președintele Comisiei de la Veneția susține că deciziile Curții Constituționale pot fi criticate pentru deoarece libertatea de exprimare este una dintre valoarile fundamentale într-un stat democratic, „dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE.”

„Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale.”, se arată în scrisoarea Președintelui Buquicchio.

Înaltul demnitar mai precizează că în luna iulie Comisia va da publicității o opinie preliminară privind ultimele decizii ale Curții Constituționale române.

Astăzi, 5 iulie este cea de 36 a zi de când a fost adoptată Decizia 358 prin care Curtea Constituțioanală arăta că președintele „trebuie să emită decretul de revocare” a Laurei Codruța Kovesi, Hotărâre pe care Klaus Iohannis refuză să o respecte.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ccr psd neocomunisti
2
0
La noi CCR este noua sigla a PSD.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108