REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Preţ compensat la energie pentru familiile cu peste 3 copii, biserici și societăţi de utilităţi publice

Preţ compensat la energie pentru familiile cu peste 3 copii, biserici și societăţi de utilităţi publice

A.F. 14 noiembrie 2022 | 17:42 1599

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că susţine ca mai multe categorii, printre care familiile cu mai mult de trei copii, bisericile şi serviciile publice, să beneficieze de preţ compensat la energie, menţionând că sunt pregătite amendamente în acest sens la ordonanţa pe energie aflată în dezbaterea Parlamentului.

"Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă se va aplica. Este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit de un leu.(...) Familiile monoparentale sau cele care au mai mult de trei copii, bisericile, societăţile de apă canal, cele care asigură utilităţile publice. Acestea sunt (categoriile care vor beneficia de preţ plafonat la energie - n.r.). Nu am discutat despre aeroporturi", a afirmat Ciucă, la Parlament.

El a spus că aceste amendamente urmează să fie discutate.

Referitor la problema plăţii facturilor pe baza consumului de anul trecut, premierul a spus: "Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie a fost să raportăm la anul 2022, pentru că au fost probleme legate de modul în care s-a desfăşurat activitatea pe timpul pandemiei".

"A fost o discuţie tehnică de acest fel, urma ca pe propunerile pe care le aduc cei de la ANRE să luăm o decizie. Decizia nu este la Guvern, este în Parlament", a adăugat Ciucă.

Despre reglementarea preţului la energie pentru doi ani, premierul a precizat că este o decizie convenită în coaliţie.

"Este o decizie pe care am convenit-o cu toţii, să avem asigurată această predicţie pentru doi ani de zile", a adăugat premierul.

Întrebat în legătură cu plata facturilor emise cu întârziere, dacă va exista posibilitatea eşalonării plăţilor pentru consumatori, Ciucă a spus că a solicitat ca sumele să fie eşalonate.

"Pentru furnizorii care nu au fost în măsură să trimită, să transmită facturile la timp, este absolut anormal ca orice consumator final să primească factura după cinci luni sau şase luni şi să plătească întreaga sumă. Ca atare, am solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura", a afirmat premierul.

Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă privind Mecanismul de achiziţie centralizată a energiei care va asigura compensarea preţurilor la energie în continuare şi competitivitatea economiei româneşti, a anunţat vineri secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.

Acesta a precizat, întrebat de ce nu s-a adoptat prin această ordonanţă şi preţul de 1,3 de lei pentru toţi românii care consumă peste 255 de kWh pe lună, că în legea de adoptare a Ordonanţei 119, aflată în Parlament, vor fi cuprinse toate categoriile de preţuri.

Ordonanţa de urgenţă 119/2022 a fost adoptată cu amendamente de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati gandit cu capul pwli mai CIUCA--CIOLACU--KELEMEN findca bani asti de care vorbiti ar trebui sa vina in sprijinul familiilor sau institutiilor sarace pentru ca sa poata supravietui,ori despre divortatele ca Prodanca,Mihaela Borcea si ale p******e dastea care sau lipit de cate unu cu bani si care dupa divort primesc pensii alimentare de peste 3000 de euro lunar pentru un copil,sau au ramas dupa partaj cu active care valoreaza milioane de euro nu se poate spune ca sunt femei care au nevoie de ajutor de la stat cu toate ca dupa divort ele au ramas cu un copil sau mai multi deci formeaza familii monoparentale.
2
0
De ce dati miloaga la biserici? Nu se descurca cu furaciunile zilnice? Si ce au cei cu trei copii de sunt mai speciali? Am dat eu din c*r si le-au aparut lor copiii? Mai trebuie sa-ti si asumi riscurile cand faci copii ca disperatii!
2
0
de ce si bisericile ??? si de ce aia cu 3 copii? ailalti cu 2 se descurca?
2
0
Mu1e ciuca+pnl+psd+udmr+aur+usr.ciolacule, fara lamaie.
2
1
dar de ce dracu' dati la biserici absolut totul gratuit? la fel, de ce bisericile nu sunt impozitate? talharii de popalai, spagari si peddofili sunt mai periculosi decat Satana.
8
2
Cred ca ne-am adunat aici in comentarii doar aia 5 la suta atei. Restul de 95 la suta probabil citesc si pun acatiste. Sa ne chacam in religia voastra. Una din alea 4 mii de religii ce au existat de-a lungu istoriei.
9
1
FMM BOR si multa pln gat la barbosii in fuste inveliti in aur
12
0
ce bine ca stau langa biserica. imi trag un cablu
7
0
Cand popii afiseaza atata opulenta, vine STATU si le subventioneaza energia. Dc nu vand mertanele si merg cu loganu? Dc privilegiem anumite categorii? Dc fraierii muncesc pe branci sa plateasca? Dc alegem idioti? Ptr ca noi toti suntem o natie de idioti
19
0
Sa ma pish pe ele de biserici. Tara primitiva care invoca zeii si in secolul 21. Dar na... guvernul nu vrea sa supere bisericile. Pentru ca bisericile pot intoarce hoardele de CRETINnciosi impotriva partidelor ce sunt impotriva bisericii. Iar in felul acesta pot influenta direct rezultatul voturilor. Cand ai 90 la suta din populatie tarandu-se precum viermii in jurul unei biserici, nu vrei sa superi biserica. Ti-ai dreaq de p****i. CARTI ! tu-ti ceapa ma-tii.
22
0
eu fac frigul in casa ca sa platesc popii curent,salariu,gaze la o casa imensa,biserica luminata ziua pe Banii mei.de ce?????sa plateasca biserica miliardara,popii si babele ,sosocii si becalii plus pupatoarele de moaste!!!!
22
0
Normal , unii se freaca, fată copii si altii le platesc curentul, alocatiile si indemnizatille fira ti ai dracu votam AUR
18
5
De ce la biserici, nu iau deja si de la viu si de la mort popii?
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272