REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Preţul apei potabile de la noi nu este cel mai mare din România"

"Preţul apei potabile de la noi nu este cel mai mare din România"

Replica API 9 iunie 2012 | 00:00 126

Felix Stroe, directorul general al RAJA:

Felix Stroe, directorul general al RAJA:

Compania RAJA este al doilea operator , ca mărime, în domeniul alimentării publice cu apă din România, după Bucureşti şi deserveşte peste un milion de locuitori din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Dâmboviţa. Ca şi demonstraţie a importanţei companiei mai sus prezentate, vine evenimentul care a avut loc la sfârşitul anului 2011, când, la sediul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), reprezentanţii RAJA Constanţa au semnat acordul pentru înfiinţarea celei mai noi companii de apă şi canalizare din Europa, Aqua Management Solutions, ale cărei acţiuni sunt împărţite între BERD, RAJA şi Aqualia New Europe. Posibilitatea de a se asocia cu BERD, una dintre cele mai importante bănci internaţionale din lume, reprezintă încrederea pe care compania RAJA a căpătat-o, intrând pe piaţa internaţională şi participând la licitaţii. În ceea ce priveşte Constanţa, aici există 12 staţii de epurare, cu costuri de mentenanţă exorbitante, pe care compania de apă le suportă, în condiţiile în care nu toţi locuitorii plătesc acest serviciu. "La noi nu există taxă pentru epurare. Preţul este inclus în sistemul epurare - canalizare şi, după cum bine ştiţi, nu toată lumea beneficiază de canalizare", a declarat Felix Stroe, directorul RAJA Constanţa. Mai mult decât atât, înlăturând acuzaţiile care i se aduc, cu privire la preţul apei potabile, acesta a ţinut să precizeze că nu este cel mai mare din România, aşa cum unele persoane ar fi vehiculat, acesta fiind de 3,00 lei, fără TVA/mc, iar la populaţie ajungând cu 3,72 de lei /mc, conform avizului emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.), care se ocupă cu aprobarea metodologiei de stabilire, ajustare sau modificare a preţurilor şi tarifelor la serviciile comunitare de utilităţi publice.

Pe locul 61 la preţul apei potabile şi pe 7 la canalizare

"Preţul apei potabile de la noi nu este cel mai mare din România. Nu este nici pe departe adevărat. Potrivit documentaţiei, ne aflăm pe locul 61, dintr-un total de 97. Preţul fără TVA este de 3,00 lei/mc, în condiţiile în care avem cheltuieli foarte mari. Şi totuşi nu avem preţul cel mai mare", a mai spus Felix Stroe. În ceea ce priveşte preţurile şi tarifele la canalizare, situaţia este cam aceeaşi, aflându-ne pe locul 7, dintr-un total de 25 de agenţi economici, preţul fiind de 2,67 lei/mc, fără TVA şi ajungând la populaţie la 3,00 lei/mc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108