REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Prigojin: Aproximativ 10.000 de deţinuţi recrutaţi de Wagner au fost ucişi în Ucraina

Prigojin: Aproximativ 10.000 de deţinuţi recrutaţi de Wagner au fost ucişi în Ucraina

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 504

Aproximativ 10.000 din cei 50.000 de deţinuţi recrutaţi în închisorile ruseşti de grupul paramilitar Wagner au fost ucişi în Ucraina, unde se aflau în prima linie a bătăliei sângeroase de la Bahmut, a recunoscut liderul organizaţiei, Evgheni Prigojin, potrivit AFP.

Prigojin: Aproximativ 10.000 de detinuti recrutati de Wagner au fost ucisi in UcrainaEvgheni Prigojin

"Am selectat 50.000 de deţinuţi, dintre care aproximativ 20% au fost ucişi", a declarat Prigojin într-un interviu publicat marţi seară de bloggerul pro-Kremlin Konstantin Dolgov.

În plus, aceasta a indicat că o proporţie similară a luptătorilor săi profesionişti au murit, de asemenea, în luptă, fără a preciza cu exactitate numărul lor.

Potrivit acestuia, pierderile ucrainene sunt mult mai grele: "Am de trei ori mai puţini morţi şi (...) aproximativ jumătate din numărul de răniţi".

Pentru prima dată, Prigojin vorbeşte deschis despre amploarea pierderilor sale, în timp ce partea rusă face tot posibilul pentru a păstra secret numărul de morţi şi răniţi, citează Agerpres.

Astfel, armata rusă a publicat cel mai recent bilanţ al său în septembrie 2022, raportând 5.900 de decese în rândurile sale.

O scurgere recentă de documente clasificate americane a estimat pierderile ruseşti la 1 martie între 35.500 şi 43.500, comparativ cu 16.000 până la 17.500 pentru Ucraina, dar aceste cifre rămân estimări imposibil de verificat.

Anul trecut, Evgheni Prigojin, care a petrecut el însuşi ani de închisoare în timpul perioadei sovietice, a recrutat din închisori, promiţând deţinuţilor că pedepsele le vor fi şterse dacă vor supravieţui luptelor.

În timpul bătăliei de la Bahmut, susţine Kievului, unităţile de foşti deţinuţi ale Wagner au efectuat atacuri aproape sinucigaşe asupra liniilor defensive ucrainene şi au fost doborâte în număr mare.

Evgheni Prigojin acuză înaltul comandament militar rus că l-a privat de armele şi muniţiile necesare pentru a evita aceste pierderi grele.

"Acum sunt zeci de mii de rude ale (soldaţilor) ucişi. Probabil că vor fi sute de mii. Nu putem ascunde acest lucru", a declarat el în interviul publicat marţi, cerându-le generalilor ruşi să-şi trimită copiii pe front.

În weekend, grupul Wagner şi armata rusă au susţinut că au cucerit complet Bahmut, lucru pe care Kievul îl neagă. Evgheni Prigojin a dat asigurări că trupele sale se vor retrage din oraş până la 1 iunie şi îşi vor transfera poziţiile către armata regulată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In MAI 1945, Berlin avea ca populatie doar 2.800.000 oameni (aproape jumatate decat in anii precedenti). Rusinoasa armata sovietica "ARMATA ROSIE" a comis nenorocirea "THE RAPE O BERLIN", a violat "putin" peste 2.000.000 de femei, dar si copii... (deci, aproape intreaga populatie a Berlinului, ramasa in viata). Nu e nimic "maret" la ce face Putin si toti boschetarii care se bat in piept cu "Z". Nu e nimic "victorios" la ce a facut URSS si nici Germania Nazista, nici URSS nu trebuiesc refacute. NICIODATA! NEVER AGAIN! De-aia invadatorii rusi trebuie sa piarda razboiul! AMIN! AL DOILEA RAZBOI MONDIAL a fost inceput de catre satanistii EGAL NAZISTI Hitler si Stalin prin Pactul Ribbentrop-Molotov (cunoscut si ca"Pactul Stalin-Hitler") prin care satanistii astia doi au decis invadarea POLONIEI si impartirea ei in "2 parti egale", dar si impartirea "in parti egale" intre Hitler si Stalin a tarilor de pe continentul EUROPA. Apoi au inceput sa se bata pe CIOLAN si s-au luat la bataie intre ei
12
0
Sunt constient ca extrem de multi cititiori si comentaci sunt ANALFABETI FUNCTIONALI. Am primit confirmarea, nu mai e nevoie sa ma convingenti! De-aia am sa detaliez: Sovieticii s-au dus in Berlin (Germania) si au VlOLAT ABSOLUT TOT de la copii de 7 ani pana la babute de 80 de ani. Pe multe dintre aceste victime le-au ucis apoi. Justificarea sovieticilor a fost: "erau copiii, sotiile, parintii si bunicii invadatorilor nazisti". Va recomand sa studiati despre nenorocirea facuta de sovieticii "THE RAPE OF BERLIN". Armata rosie nu are absolut nicio scuza pentru ceea ce a facut. Nu poti sa raspunzi cu crime de razboi, impotriva celor care au facut crime de razboi. Ucrainenii nu s-ar duce pana in Moscova si sa violeze, tortureze, ucida pe toti intre 7-80 de ani pentru ca au fost nazisti pro-Putin cu Z pe tricouri. Ucraina NU ar face asta! De-aia si Germania si URSS au fost EGAL NA(Z)iste. Germania a fost denazificiata in 1945, URSS in 1991 prin destramare. Putin vrea refacerea URSS naZist.
12
0
De asemenea, in Rusia este /S/E/C/R/E/T/ /D/E/ /S/T/A/T/ numarul de orci rusi pierduti. Pentru ca, astfel spera satanistii din Kremlin, in frunte cu Putin, ca daca (DOAMNE FERESTE!) vor castiga razboiul, ar declara oficial drept "pierderi suferite de vai dom'ne Mareata RuzZie" in jur de 10.000-15.000 de ori rusi. ABSOLUT NIMENI nu ar fi putut "sa numere" pierderile suferite de Rusia. Iar la pierderile ucrainenilor ar mai adauga cel putin inca 3 zerouri, sa para armata rusa "mai mareata". De asemenea, orcii rusi sperau sa cucereasca Kievul in primele 3 zile si tocmai de-aia au comis GEN0ClDUL din BUCHA si alte zone. Rusii erau siguri ca vor reusi sa captureze Kievul in doar 3 zile si apoi urma sa dea vina pe ucraineni pentru acele gropi comune si pentru crimele de razboi. Aveau toate parchiile perfecte pentru a pacali istoria ca "ucrainenii ar fi fost cu adevarat naZisti"? Chemau ONU si le arata GEN0CIDUL. La fel au facut si in WWll. Au pus in carca nazistilor si crimele comise de URSS.
12
0
Cand esti in atac suferi pierderi mai mari. De-aia invadatorii pierd razboaiele de cele mai multe ori, desi sunt "mai fiorosi", mai bine inarmati. Asta este motivul pentru care rusii nu isi pot folosi aviatia, caci ar ramane fara. EFECTIV ca pe muste le-ar elimina sistemele antiaeriene ucrainene sau sau avioanele F-16 pe o raza de aproximativ 200km jur imprejur. Ei bine, tot asa folosesc si orcii rusi "carnne de tun", folosesc recruti fara experienta sau mercenari, in general amarati "de pe la sate" din Siberia si cele mai indepartate zone asiatice din estul Rusiei. E LOGIC ca in "LINIA INTAI" nu-ti trimiti soldatii experimentati, ca daca sunt eliminati/incercuiti aia, contraofensiva ucraineana vine "peste tine, in Moscova" daca ai slabi in aparare. Pe orcii "mai buni" incepe Rusia sa-i pastreze pentru apararea granitelor Rusiei, pe orci ii trimite la moarte sigura "in atac". Prigojin pacaleste civilii sa se inroleze singuri si incearca sa justifice "NECESITATEA" MOBILIZARII GENERALE!
12
0
Cheliosul sadic Prigojin NU LAUDA ARMATA RUSA precum aveti voi impresia (indirect asa pare, dar nu e asta intentia. Nici pe cacaciosul Putin nu-l insulta si nici nu instiga la revolutie in Rusia. Nu! Foloseste doar tehnica ruseasca de panipulare, foloseste propaganda rusa: "Te gadila pe urechi" putin, iti spune ce vrei sa auzi prin populism, iti spune tot adevarul si te face sa ai impresia ca e bine intentionat sau ca spune adevarul, iar la sfarsit, iti tranteste cea mai mare minciuna gogonata si te pacaleste. Asta face propaganda rusa). El incearca doar sa justifice pierderile masive pe care le va suferi Rusia dupa ce va incepe CONTRAOFENSIVA UCRAINEANA! Bineinteles ca ucrainenii i-ar elimina ca pe muste pe orcii rusi, mai ales pe aia din BAHMUT, caci 100% ii vor incercui, iar teroristii globali WAGNER sunt constienti de asta, de-aia se retrag si trimit carrne de tun ruseasca(recruti fara experienta) la moarte sigura sau capturare. Pacaleste rusii ca e "necesara" MOBILIZAREA PARTIALA!
12
0
Daca stai sa "te uiti in gura" cheliosului sadic PRIGOJIN o iei mai razna decat el. Nu degeaba e poreclit BUCATARUL LUI PUTIN si are fabrica de troli rusi din Saint Petersburg care se implica in campanii electorale din alte tari precum la BREXIT, la alegerile in care a castigat TRUMP, alegerile din Franta-LE PEN (putinista care vrea scoaterea FRANTEI din NATO, singura tara membra NATO cu arme nucleare strategice de pe continentul EUROPA), in Italia-secretara lui Berlusconi" Giorgia Meloni (Berlusconi e cel mai bun prieteni "occidental" al lui Putin). Va recomand sa fiti cu ochii pe Giorgia Meloni, Le Pen si V.Orban! De asemenea cheliosul sadic se implica si in campania electorala din ROMANIA 2024 mai ales folosind agenti ruso-trumpiti pentru a pacalii romanii sa voteze AUR si SOS, ca apoi sa faca alianta PSD+AUR+SOS (30%+20%+5%) si sa ne scoata din UE si NATO. PSD tace si face! Daca AUR trece de 20% se vor alia (DICTATURA). Prigojin cere MOBILIZARE GENERALA, ci NU revolutie anti-Putin.
12
0
Exista legile razboiului si CRlME DE RAZBOl! Or fi pierdut rusii 50.000 de orci (M0RTl) sau mai multi precum in acele informatii, dar se considera PIERDERI absolut toti soldatii orci rusi ELIMINATI, ci nu doar ucisi, deci RUSIA A SUFERIT PIERDERI DE PESTE 200.000 de orci rusi. Ucraina va depasi FINLANDA la numarul de orci rusi ELIMINATI! In RAZBOIUL DE IARNA in care URSS a invadat FINLANDA, finlandezii aveau 180.000 de soldati si au pierdut doar 62.000. URSS avea 450.000 de soldati, dar 420.000 au fost ELIMINATI (160.000 ucisi, restul raniti grav, incapabili sa mai tina arma in mana sau sa se deplaseze). Deci, daca ucrainenii folosesc drone printate 3D si arunca grenade cu fragmentare (SCHIJE METALICE) in gropile pe care si le-au sapat singuri orcii rusi (transee), atunci 2-3-10 orci rusi sunt sfartecati (ELIMINATI). Daca medicii rusi nu-i cos la loc si nu-i fac apti de lupta, sunt considerati ELIMINATI. Dar filmarea cu drona si grenada care sfarteca orci rusi confirma LISTA ELIMINARII
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102