REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prima ninsoare serioasa in Constanta a activat comandamentul de iarna

Prima ninsoare serioasa in Constanta a activat comandamentul de iarna

Replica API 17 decembrie 2010 | 00:00 113

Codul galben baga oamenii strazii in Urgenta Spitalului Judetean

Codul galben baga oamenii strazii in Urgenta Spitalului Judetean

Constanţa a fost acoperită de zăpadă. Din cauza ninsorilor abundente traficul rutier s-a desfăşurat, ieri după amiază, cu dificultate, pe bulevardul Aurel Vlaicu fiind semnalate ambuteiaje, iar în zona Teatrului Fantasio s-au înregistrat mai multe tamponări. Reprezentanţii ISU Dobrogea susţin că nu se confruntă cu situaţii grave, iar în cursul zilei de ieri nu fusese activat comitetul de urgenţă. Mult mai operativi au fost însă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, care au solicitat unităţilor sanitare să preia pacienţii care au nevoie de dializă şi gravidele în ultimele 2-3 săptămâni.

"Nici un medic de familie nu a solicitat, deocamdată, să fie transportată la spital vreo gravidă, în rest, de pacienţii dializaţi se ocupă Spitalul Judeţean, care are centru de dializă şi transportul asigurat", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Constantin Dina, directorul DSP. Menţionăm că, la nivelul judeţului Constanţa, în evidenţele medicilor sunt mai mult de 30 de persoane care fac dializa în sistemul public sanitar şi aproximativ 200 în sistemul privat. "Pacienţii au ajuns la spital în program normal pentru că nu a fost întreruptă circulaţia. Sunt 16 pacienţi pe zi. Se lucrează în două schimburi", susţine dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Oamenii străzii aglomerează Urgenţa

În schimb, gerul de afară i-a adunat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi pe oamenii străzii, pentru care frigul s-a transformat acum în cel mai aprig duşman. Ei s-au aciuat în Urgenţa unităţii sanitare, unde se refugiază de fiecare dată când este frig afară. În prezent, medicii au în observaţie două femei şi un bărbat, cazuri sociale preluate din scările de bloc. "De azi (ieri-n.r.) dimineaţă la Urgenţă au ajuns 3 cazuri sociale. Sunt trataţi, primesc mâncare şi adăpost", susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean. De asemenea, la nivelul SC RAJA SA, începând de ieri seară de la ora 20.00 şi până azi - 17 decembrie 2010, la ora 18.00, a fost activat Comandamentul de urgenţă. Pentru buna funcţionare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, în cadrul comandamentului s-au constituit peste 80 de echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare, atât pentru municipiul şi judeţul Constanţa, cât şi pentru judeţul Ialomiţa, unde SC RAJA SA Constanţa asigură serviciul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare. Facem precizarea că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod galben pentru regiunea Dobrogei. "Avertizarea cod galben a fost emisă pentru intervalul 16 decembrie ora 20.00 - 17 decembrie ora 18.00. În intervalul menţionat, va ninge, iar vântul va avea intensificari în rafale ce vor depăşi 60 km/h", susţin reprezentanţii ANM.

Porturile au fost închise

Din cauza vântului puternic porturile maritime au fost închise. Astfel, toate operaţiunile au fost sistate joi după-amiază, în jurul orei 14.00, în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud, atât maritim cât şi fluvial, precum şi în porturile Midia şi Mangalia. De asemenea, din acelaşi motiv a fost restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial. Avertizaţi de codul galben, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa şi ai SC Polaris (firma care se ocupă de deszăpezire) s-au reunit ieri în cadrul comandamentului de iarnă condus de viceprimarul Gabriel Stan. Firma Polaris anunţă că deja acţionează cu utilaje de deszăpezire: gredere, vole, lame, autospeciale cu brat ridicator, autobasculante cu braţ articular şi greifer şi sărăriţe pentru împrăştierea materialului antiderapant (amestec de fulgi de clorură de calciu şi nisip). Toţi conducătorii auto sunt rugaţi să nu parcheze în zonele de acţiune al utilajelor de deszăpezire, pentru a nu îngreuna activitatea acestora. Pentru orice fel de probleme cauzate de timpul nefavorabil, puteţi suna la Dispeceratul Primăriei Municipiului Constanţa, nr. 0241 550055 şi 488108, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ambele funcţionând non-stop.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108