REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Eforie a depus proiectul "Amenajarea Lacului Belona"

Primăria Eforie a depus proiectul "Amenajarea Lacului Belona"

Replica API 15 noiembrie 2016 | 00:24 413

Reprezentanţii Primăriei Eforie au lucrat, în ultimele luni, la proiectul “Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona, Oraşul Eforie”. Acum, proiectul a fost depus. El vizează amenajarea în scop turistic a Lacului Belona din Eforie Nord, valorificarea lui prin crearea infrastructurii de agrement în vederea atragerii de turişti şi creşterea numărului de salariaţi în staţiune.

În acest moment,Lacul Belona, ce se întinde pe o suprafață de 52.104 mp.și 17.355 pm. teren adiacent, este un obiectiv turistic natural de utilitate publică, care se afla într-o stare de degradare necesitând lucrări de intervenții în ceea ce privește curățarea, ecologizareași decolmatarea. Tocmai de aceea, în cadrul proiectului, pe amplasament, sunt prevăzute următoarele lucrări:

Ecologizarea lacului, prin dragare, consolidarea malurilor, defrișarea controlată a unor zone de stufși asigurarea aerării lacului în vederea reîmprospătăriiși oxigenării continue a acestuia.

Proiectul vizează amenajarea promenadei, prin crearea de alei pietonale iluminate, în jurul laculuiși pe terenul adiacent, amplasarea unei promenade tip ponton, piste de bicicliști, suport pentru parcare biciclete, mobilier urban, făntâni de băut apăși alte amenajări. Amenajări peisagere ce vor cuprinde jardiniere cu plante decorative, flori, arbori, arbuștiși spații gazonate. Foișorul (turn belvedere) va fi o construcție ce va avea o înălțime de cca. 20 metriși va fi realizat dintr-o structură metalică cu scară pentru acces pietonalși o platformă cu elevator pentru persoanele cu disabilități locomotorii.

“Acest proiect este primul, dar, îi asigur pe locuitorii orașului că vor urma multe altele, la fel de importante. Mai mult ca oricând, prioritatea mea rămâne accesarea fondurilor europene. Cu ajutorul acestor investiții, vom putea să îmbunătățim imaginea orașului Eforie, să creștem nivelul de confort, astfel încât, din ce în ce mai mulți turiști să aleagă stațiunea noastră ca loc de petrecere a vacanței”, a declarat primarul oraşului Eforie, Robert Şerban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facem sanatoriu oncologic, marim plaja la eforie sud, tragem gaze, curent electric zona cimitir toate intrun vis fromos. Dormiti adanc cetateni!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108