REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Gheorghe Murat ocupă cu japca terenul vecinilor

Primarul Gheorghe Murat ocupă cu japca terenul vecinilor

Replica API 18 aprilie 2011 | 00:00 239

În proces pentru o palmă de pământ la Topalu

În proces pentru o palmă de pământ la Topalu

După cum menţionam într-un material anterior, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, face tot ce îi stă în putinţă pentru a mai adăuga câte ceva la patrimoniul familiei. În urmă cu un an, el şi-a dat vecina în judecată, pentru un teren de 1000 de metri pătraţi, pe care l-a împărţit cu femeia, conform hotărârilor judecătoreşti, dar şi-a tras pe turta lui mai mult cu 100 de metri. În speţă, înainte de 1989, când terenul aferent unui imobil nu se putea vinde, conform legislaţiei de atunci, vecina primarului, Maria Buzoianu, a vândut dreptul de proprietate asupra unei case fiului acesteia, Romeo Traian care, imediat după revoluţie, odată cu apariţia Legii 18, a procedat pentru punerea în posesie. Pentru ca treaba să fie sigură, în 2005 au dobândit titlul de proprietate prin uzucapiune.

Peste 3 ani, Traian Buzoianu, cumpărătorul, a vrut să-şi facă şi cadastrul, numai că s-a pomenit cu o plângere împotriva încheierii de Carte Funciară, chiar de către vecinul Gheorghe Murat, care s-a prezentat şi în calitate de primar. S-a ajuns în instanţă, iar Judecătoria Hârşova, i-a dat câştig de cauza lui Murat, însă instanţele superioare din Constanţa, Tribunalul şi Curtea de Apel, au hotărât că vecinii primarului au dreptul de a-şi face cadastru, fiind proprietarii de drept. Numai că, între timp, Murat şi-a construit un gard, iar în loc să ocupe 500 de metri, el şi-a însuşit cu 100 de metri pătraţi mai mult. Acesta este motivul pentru care a început un alt proces, iar pârâtul, de data aceasta, a fost Murat. Obiectul dosarului este "revendicare, grăniţuire", numai că au urmat surprizele. "La Judecătoria Hârşova s-a ridicat excepţia lipsei calităţii procesuale active a celui care l-a dat în judecată, ca şi cum nu erau proprietari pe teren, asta după ce, anterior, două instanţe superioare, Tribunalul şi Curtea au decis că este proprietar, din moment ce au încuviinţat asupra încheierii de carte funciară, pentru că nu poţi face un cadastru dacă nu eşti proprietar. La Hârşova nu s-a luat în considerare hotărârea definitivă a Curţii de Apel şi i-a fost dat câştig de cauză lui Murat, care oricum a acţionat în ilegalitate, în privinţa construirii gardului, pentru că nu se finalizase procesul, iar el nu avea autorizaţie pe care tot el trebuia să şi-o emită", ne-a declarat avocatul părţii adverse lui Murat, Eduard Niţă, din Baroul Constanţa. Astfel, la Tribunalul Constanţa va avea loc, în luna mai, primul termen în recurs.(Daniel ALBU)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108