REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Mangaliei taxează companiile de telefonie mobilă: într-un bloc din Constanţa, toţi au cancer

Primarul Mangaliei taxează companiile de telefonie mobilă: într-un bloc din Constanţa, toţi au cancer

Replica API 17 ianuarie 2013 | 00:00 79

Cristian Radu vrea să ia bani de pe urma antenelor de pe clădiri

Cristian Radu vrea să ia bani de pe urma antenelor de pe clădiri

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că a adoptat şi va adopta şi măsuri pe care unii nu le vor considera populare. Însă, consideră el, acţiunile pe care le întreprinde vor avea următorul ţel final: transformarea Mangaliei în oraş european.

La sfârşitul anului trecut, la Mangalia au fost stabilite noi taxe, în timp ce altele au dispărut sau au fost "retuşate" aşa încât populaţia cu venituri mici să supravieţuiască. Noile taxe votate de consilieri vizează în schimb agenţii economici, iar în acest sens Cristian Radu a explicat taxa de tramă stradală: "Cu toţii vrem să avem drumuri bune, dar nu exista o taxă pentru firmele de transport care traversează municipiul Mangalia", a explicat edilul. Şi tot el a mai spus că va exista şi o taxă verde cu destinaţie specială. În plus, cu riscul să supere foarte mulţi proprietari de autoturisme, Radu gândeşte că ar fi echitabil ca şi maşinile înmatriculate în Bulgaria să fie impozitate cumva. "Nu voi lua măsuri electorale. Dar cei care au maşini înmatriculate în România, plătesc impozit. De ce nu ar plăti şi cei cu maşini cu numere de Bulgaria? Interesul meui este ca bugetul Mangaliei să crească", a declarat Cristian Radu. Nu în ultimul rând, au fost luaţi "la ochi" şi operatorii de telefonie mobilă. Companiile acestea, spune primarul, încasează foarte mulţi bani de la utilizatorii de telefoane mobile, însă nu contribuie cu nici un leu la bugetul Mangaliei, deşi pe anumite blocuri din municipiu sunt amplasate staţii. Totodată, atrage atenţia primarul, "nu sunt sănătoase"! "Nu există taxă pentru fiecare taxă de telefonie mobilă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu sunt de acord cu aceste staţii şi ştiţi foarte bine că nu sunt sănătoase", este de părere primarul. "Staţiile sunt pe blocuri, iar aceste companii încasează o grămadă de bani de la utilizatorii de telefonie mobilă, în timp ce ei nu plătesc o taxă. Nu s-a gândit nimeni la ei, mai ales că pot fi contribuabili serioşi şi cu aport însemnat la bugetul local. Avem câteva antene pe blocuri din Mangalia, eu personal nu sunt de acord cu ele. Cetăţeanul care locuieşte în acel bloc trebuia informat, dar acest lucru nu s-a făcut, aşa că, în schimbul unor sume modice, de 200-300 de euro pe lună, oamenii au acceptat acele antene. Şi să vă dau un exemplu, la care vreau să reflectaţi: într-un bloc din Constanţa unde sunt antene montate, pe acea scară toţi au cancer. E o întâmplare cumva? Hai, să nu spun toţi, dar 80% au cancer. Nu ştiu dacă e o coincidenţă sau nu...", a mai afirmat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108