20.4° Constanța Vin., 7 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6145
20.4° Constanța Vineri, 7 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6145

Primele carduri sociale blocate, după ce românii săraci și-au cumpărat alcool și țigări

Replica API 17 august 2022 861

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, la Digi24, despre beneficiarii care au folosit cardurile sociale ale Guvernului pentru băuturi alcoolice şi ţigări, că ”amenzile ajung undeva în jurul a 6.500 de lei”, însă, dacă vor vedea că acest fenomen se generalizează, pot fi introduse şi sancţiuni mai dure.

Ministrul Marcel Boloş a afirmat despre cardurile blocate în cazul persoanelor care le-au folosit pentru a achiziţiona băutură şi ţigări că vor rămâne blocate până la următoarea tranşă de bani pe care statul o va livra. ”Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a spus Boloş, precizând că aici depinde şi de disciplina beneficiarului de card social şi de cel care vinde astfel de produse.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit şi despre sancţiuni, arătând că amenzile pot fi date de către Poliţia Locală.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

”Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Marcel Boloş a mai afirmat că a fost recent la ţară şi era apreciat acest ajutor al Guvernului, în rândul cetăţenilor. ”Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a mai declarat Marcel Boloş. Ministrul Fondurilor Europene a ţinut să precizeze că măsura a fost gândită pentru un număr de 2,5 milioane de beneficiari. ”Introducerea sistemului de sancţiuni tocmai acest rol l-a avut, să descurajeze dar şi să disciplineze folosirea voucherelor”, a precizat Boloş, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Ce pretentii sa ai de la niste gunoaie . Pai bai tembelilor , bai jegosilor . Voi aveti habar despre situatia reala a celor care primesc aceste carduri , voi stiti ca oameni astia nu stiu daca maine mai apuca ziua ca nu au cu ce sa se intretina . Voi stiti ca majoritatea oamenilor saraci isi varsa oful in alcool pentru ca atat stiu ei sa faca . Voi aveti impresia ca cinzeci de bani , ca doi lei este o suma fantastica bai cretinilor . FII DE CATELE CE SUNTETI
0
0
Din moment ce beneficiaza de acel card, este clar ca are venituri modeste, asa ca de unde mama dracului sa-ti plateasca amenda de 6500 lei?!?!
0
0
Pai si ce vroiati sa-si ia, canabisul, la noi, inca nu e la liber...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
2527913377
5/49
3640613019
joker
4052873610