REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Primele semne de atac cerebral. În câteva minute, celulele creierului încep să moară

Primele semne de atac cerebral. În câteva minute, celulele creierului încep să moară

A.F. 3 decembrie 2022 | 00:00 542

Un atac cerebral este o urgență medicală. Accidente vasculare cerebrale apar atunci când un vas de sânge (o arteră), care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului, se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. În doar o câteva minute, celulele creierului încep să moară.

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale. Cel mai comun tip, numit accident vascular cerebral ischemic,  este cauzat de un cheag de sânge care blochează circulația sangvină a creierului.

Simptomele unui accident vascular cerebral

Celălalt, numit accident vascular cerebral hemoragic,se datorează apariţiei unei cantităţi de sânge în ţesutul cerebral, datorită unui puseu de tensiune arterială care forţează vasul de irigă acel ţesut şi îl fisurează, a unor malformaţii vasculare deja existente (aşa cum sunt: anevrismul, angiomul), a unor tulburări de colagulare sau a unui tratament cu medicamente anti-coagulante.

Un accident ischemic tranzitor este un semn care poate anunță apariția unui accident vascular cerebral constituit. Accidentul ischemic tranzitor apare când fluxul sangvin către o parte a creierului este temporar redus sau blocat.

Simptomele unui accident vascular cerebral sunt:

  • Stării de amorțeală, slăbiciune sau paralizie a fetei, brațului sau piciorului, de obicei pe o parte a corpului
  • Confuzie, tulburări de vorbire sau de înțelegere a cuvintelor celorlalți
  • Tulburări de vedere la un ochi sau la ambii, precum vedere neclară, încețoșată, cu pete, vedere dublă sau pierderea vederii
  • Tulburări de mers, amețeală, pierderea echilibrului sau a coordonării
  • Dureri de cap severe

În cazul în care aveți oricare dintre aceste simptome ar trebui să mergeți imediat la un spital pentru a primi tratament de specialitate, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guvernele astea de criminali nu au votate tot de voi ? Eu nu mai fac parte din „voi” de pe vremea lui Emil Constantinescu, dar trebuie să suport și eu prostia voastră.
0
2
degeba cunoastem semnele pentru ca cca 75% din populatia tarii nu are unde sa se duca la urgenta; adica in cel mai apropiat upu nu gasesc specialistii pregatiti si dotati sa ii ajute; o ruda cu accident cerebral grav a fost tinut in pat fara sa se intervina vreo 3 zile si abia dupa aceea vazand ca inca traieste l-au operat pe creier si a scapat mai mult pentru ca a avut noroc; asta la spitalul judetean constanta in urma cu vreo 10 ani; nu cred ca s-au facut mari progrese sau nici unul; dar guvernele astea de criminali nu investesc in sanatate si din cauza asta mor o multime fara sa primeasca tratamentul corect si la timp; ii tin pe un pat ca in evul mediu
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212