REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Primul român prins că spiona pentru Rusia. Fotografia obiective militare NATO în România și transmitea informații

Primul român prins că spiona pentru Rusia. Fotografia obiective militare NATO în România și transmitea informații

Andreea VLAICU 24 mai 2024 | 10:59 3839

La data de 23 mai 2024, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din cadrul structurilor subordonate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite (cetățean român), cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Potrivit informațiilor noastre, persoana arestată pentru trădare în favoarea Rusiei este Dorin Alexandru Piscan, candidat independent la Primăria Ploiestiului.

Primul roman prins ca spiona pentru Rusia. Fotografia obiective militare NATO in Romania si transmitea informatiiDorin Alexandru Piscan

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2022, persoana cercetată ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-ar fi transmis către diplomați din cadrul unei ambasade străine în România.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea persoanei cercetate, ulterior fiind sesizată Curtea de Apel București, care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciul Tehnic și de Criminalistică al D.I.I.C.O.T.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arunca-l peste granita , stiu baietii aia ce e de facut in cazul lui
0
0
Hi
2
0
Un p***t cu pretenții!
4
0
Abia l-au prins pe primul dupa atatia ani? Sa radem sau sa plangem?
7
0
EXTRAORDINAR !!! FANTASTIC! Rusii se uita din satelit in farfuria ta ce crapi si voi criminalilor spuneti ca asta colecta insectede pe plai! Pe jidanii fascisti care condus si distrug Romania cand ii acuzati de spionaj tradare si crime impotriva Romaniei ?????
16
10
Este var cu Simion!
17
4
La scufița nu merge?.
5
1
acel distins om care sustinea ca de 20 de ani voteaza PSD, nu stie ca tot de 20 de ani traieste in saracie lucie.
21
2
vinovatu de serviciu ! l-au recunoscut dupa sprancene.
14
1
The border land
6
2
Are calitățile necesare, nu era p***t Lombroso ăla.
5
1
S-o fwutem pe ma-sa. Pe mama Rusie.
18
3
Asta e inalta tradare papagal spion
18
4
Cap de maimuta , seamana cu ala de la consiliul judetean Ploiesti , Dumitrescu , astia sunt facuti de aceeasi mama ! ha ha
16
2
Ce să i faci?
10
2
Cam putin
12
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436