REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Procurori: Liviu Dragnea a urmat cursuri de contabilitate la o facultate care nu era încă înfiinţată

Procurori: Liviu Dragnea a urmat cursuri de contabilitate la o facultate care nu era încă înfiinţată

Replica API 19 noiembrie 2018 | 02:19 490

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 cer magistraților să anuleze zeci de acte școlare, foi matricole, adeverințe, atestate sau diplome, emise de două universități din Alexandria (Teleorman) . Printre aceste documente se află și situația școlară emisă pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea, notează ziare.com.

Este vorba de acte școlare care privesc aproximativ 200 de persoane. Acestea au fost descoperite în timpul perchezițiilor făcute într-un dosar care-l viza pe fostul rector al universităților "Alexandru Ghica" și Europa Ecor, Mînă-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat într-un caz care a zguduit puternic lumea universitară în 2011.

La finalul investigației, procurorii arătau că Dobronauteanu "în mod direct, sau alte persoane din dispoziția acestuia, au falsificat mii de înscrisuri în vederea susținerii de către un număr de aproximativ 2.039 de studenți a examenelor de licență în cadrul a 14 universități".

Universitatea Alexandru Ghica, pentru specializarea Contabilitate și Infomatică de Gestiune, formă de învățământ Zi, a fost acreditată de funcționeze, în conformitate cu HG 1.215/ 29 noiembrie 2000 privind autorizarea de funcționare provizorie sau acreditarea specializărilor din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular. Potrivit datelor de la MEN, prima serie de studenți care urmă să fie școlarizată începea cursurile din anul 2001, iar situația școlară emisă pe numele lui Dragnea privește perioada 1999-2002.

Liviu Dragnea a fost audiat că martor la DNA în acest caz în anul 2010. Dosarul a fost pentru o scurtă perioada și la DNA, dar ulterior a fost declinat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4. Declarația de martor a fost dată în prezența avocatului lui Liviu Dragnea, Marian Nazat. Politicianul a confirmat procurorilor că s-a înscris la această facultate, la profilul contabil și că în sesiune s-a prezentat la toate examenele. Potrivit declarației, el ar fi început cursurile în 2003 sau 2004.

Dragnea arată că nimeni din conducerea facultății nu i-ar fi pretins bani pentru a fi favorizat pe perioada studiilor sau pentru a obține diplome necuvenite. "După încheierea ultimului an de studii nu am susținut examenul de licență deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunoștințe, și personal nu aveam nevoie de nicio diplomă în domeniul de specializare", a declarat Dragnea.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au mai fost borfasi la conducere, dar parca ka astia de-acum care fac legi cum sa nu pateasca si sa nu piarda HOTII nimic, niciodata n-a fost!.Ne-a dat Dumnezeu escrocii si criminalii pe care ai avem astazi, ca sa realizam ce crima odioasa s-a facut in 1989 prin asasinarea lui Ceausescu,un om simplu dar care scosese Romania din evul mediu.Ceausescu ne-a lasat o Romanie ''la cheie''cu tot ce aveam nevoie,o forta economica si oameni educati. Ce-avem acum, vedem cu totii si ne ingrozim!
4
0
si ma-ta face acelasi lucru, boule...
5
1
ma-ta suge pula bine ! muie din partea noastra !
2
4
Mai panarama,Mai pedofilule,nu ai crapat,Inca?
4
3
peste tot si in toate institutiile gasim vajnici absolventi de inginrerie alimentara,restaurant aladin-venus sau in fundul scolii banescu multi din ei lucrand la damen asa ca de ce teleormanul sa nu aiba asa niste loaze in frunce cu dracnea
5
0
Asta minte de ingheata cifrele in contabilitatea pe care a studiat-o.Si a facut-o asa de dragul artei,ca sa stie cum sa invarta cifrele.Nu mai avea nevoie de diploma ca functia in partid nu necesita scoala multa.Macar Cesusescu ii trimitea la scoala de cadre Stefan Gheorghiu.
6
0
Puscariasul de Dragnea,a facut facultatea ,si Mai are ,Ani multi,ff multi de executat,la Poarta Alba,cu multa alifie ,,si in celula vecina ,Lui,sa se odihneasca in pace,fii-su,traficantul
13
2
CONSTANTA SI MAI ALES CEI DIN MINISTERUL DE INTERNE AU OBTINUT DIPLOME DE CONSILIER JURIDIC DE LA UNIVERSITATEA SPIRU HARET CARE NU AVEA ACREDITARE.MAI TARZIU U.S.H A EMIS DIPLOME PE SEDIUL DIN BUCURESTI.DAR BULANGII NU AU FOST LA NICIUN CURS IN BUCURESTI SI NU AU FOST LA NICIUN CURS NICI IN BUCURESTI SI NICI IN CONSTANTA.
12
0
Contabilitatea ospatareasca este obligatorie la PSD. Pentru a absolvi cursuri aprofundate in prostologirea maselor este nevoie de studii postuniversitare la partid.
10
1
Aveti memoria scurta : dupa lovitura de stat din 1989 au rasarit facultati ca ciupercile in toate orasele. In 2001 sa facut curatenia. De rigoare . Multi absolventi au luat plasa .
10
0
Lua cursuri cu profesoarele la el in pat. Trebuie sa le faca ministrese.
13
1
mama ce partz de presa .Bai rise project vedeti c ca Dragnea a tras o bashina sa nu o ratati . Cat de spre dezvaluiri ne pisham pe noi de ras Ia cautati prin buda lui Dragnea a facut cu mot sau asa mai moale ca sa aveti ce manca voi si postacii antipesede! Pofta mare !
3
17
DNA si Dragnea Dispar padurile, o flota et preocuparea e numai numai Dragnea
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108