REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii constănţeni vor participa la cursuri de prim-ajutor

Profesorii constănţeni vor participa la cursuri de prim-ajutor

Replica API 22 ianuarie 2016 | 00:04 217

Acord

Acord

Crucea Roşie Constanţa se mobilizează la început de an şi începe activităţile pe anul 2016. Printre acestea se numără cursuri de prim-ajutor pentru profesori, cursuri de infirmiere şi mai multe activităţi pentru constănţeni. Campania pe care Crucea Roşie o derulează în această perioadă este o campanie de cursuri de prim-ajutor pentru profesori.

În urma unui acord între Crucea Roșie Română și Ministerul Educației, profesorii pot face cursuri de prim-ajutor, iar după realizarea acestora să primească cinci credite. „Toți profesorii pot beneficia de aceste cursuri, mai ales că acum potrivit legii, toate cadrele didactice care vor ieși cu elevii la orice fel de activitate extrașcolară, trebuie să cunoască primul-ajutor. Noi deja am început discuțiile cu școlile pentru a forma grupe.” a declarat Carmel Lungu, directorul Crucea Roșie Constanța. Pe lângă această activitate, cei de la Crucea Roșie au mai format și o grupă de voluntari, tineri actori cu care vor merge prin școli cu piese de teatru pentru promovarea educației sexuale. „Pe data de 30 ianuarie, a.c. avem o activitate cu acești voluntari la Biblioteca Colorată. Vom prezenta o piesă de teatru și binențeles că totul merge vizavi de modul în care nu trebuie să discredităm persoanele infectate cu HIV. Pe lângă această temă vom aborda și discuții despre violența domestică.” a mai adăugat șefa de la Crucea Roșie. În plus, pentru că săptămâna aceasta este săptămâna sănătății, voluntarii se vor afla vineri, 22 ianuarie, într-un supermarket unde vor face reprezentații de prim ajutor pentru cei interesați. Pe lângă aceste reprezentații, constănțenii vor putea beneficia gratuit de măsurarea tensiunii și verificarea glicemiei. Pentru anul 2016, Crucea Roșie Constanța are foarte multe proiecte. „Avem o grămadă de proiecte pentru anul 2016. Unul dintre ele se referă la aceste cursuri de prim-ajutor, pentru firme dar și la cursurile de infirmieră. Acum noi facem înscrieri pentru cursurile de infirmieră și se pare că în ultima perioadă foarte multe persoane apelează la noi pentru a angaja infirmieri. Chiar am avut cămine de bătrâni care au solicitat infiermieri.” a încheiat Carmen Lungu. Prioritar pentru filiala Constanța este programul privind pregătirea pentru intervenții în caz de dezastre și acordarea primului ajutor. Filiala acordă o atenție deosebită îndeplinirii prevederilor acestui program și pentru că el reprezintă rațiunea de a fi fost creată și de a fi a Crucii Roșii, dar și pentru faptul că județul Constanța reprezintă o zonă cu grad ridicat de risc, predispusă în general inundațiilor.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108