REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Profesorul Adrian Streinu Cercel anunță PRIMA CRIZĂ generată de coronavirus în România

Profesorul Adrian Streinu Cercel anunță PRIMA CRIZĂ generată de coronavirus în România

Replica API 24 februarie 2020 | 16:07 310

Directorul Institutului Matei Balș, profesorul Adrian Streinu Cercel, a anunțat prima criză generată de coronavirus în România.

Întrebat la Digi24 dacă există suficiente kituri de testare și dacă suntem pregătiți pentru o epidemie cu noul coronavirus, Streinu-Cercel a explicat că problema din acest moment o reprezinta măștile și costumele de protecție, care lipsesc din România.

"Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru să managerieze situația au kituri. Că sunt multe, că sunt puține... un kit are 150 de teste. Pe măsură ce se consumă, intră în procedură de achiziție locală.

Problema e a măștilor și a costumelor de protecție. Aici intervine procedura de achiziție în regim de urgenta pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate", a spus managerul Institutului Matei Balș, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nebunu asta ne-ar vaccina pt orice tampenie numai despre asta vorbeste, am auzit ca isi ia comisioane grase de la marile corporatii
3
3
Ii rugam pe toti cei care sunt bolnavi suspecti sa faca o vizita lunga la Palatul Parlamentului. Macar asa vor face un mare bine celorlalti romani. Ne vom ruga pt ei.
3
1
inchideti granitele mortii vostrii de javre
3
3
toti si toate ne iau prin surprindere! apoi incep balbele, scuzele si se arunca vina de la unul la altul !
3
0
Daca ajunge in tara noastra o sa murim pe capete o sa picam precum mustele la ce sistem sanitar avem
17
2
Cu siguranta voi ajunge si in romania , la cat de corupt si de incompetent este sistemul sanitar voi face ravagii , va decimez ! Va sugerez sa emigrati in china , paradoxal ....dar este mult mai sigur acolo...
12
4
Inchideti granita
25
2
Ar fi de ras daca nu ar fi de plans...doar mastile si costumele ne lipsesc in rest avem tot medicamente spatii amenajate tot. Si inca oficial nici nu e confirmata nenorocirea ...vai de noi
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212