4.1° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
4.1° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Proprietar de iaht și de resort, acuzat că a pus stăpânire pe bunurile unui client

Virgil STOIAN 1 septembrie 2022 2687

Ion Lucian, patronul complexului Palace Beach Resort, situat în Venus, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 zile - amendă, pentru săvârșirea infracțiuni de abuz de încredere. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 28 septembrie 2022 și nu este definitivă. Proprietar al iahtului Kissing Gate (Poarta Sărutului), bărbatul este acuzat că a refuzat să îi restituie mai multe bunuri (aparatură audio şi altele) care rămăseseră la bordul iahtului unei persoane care închiriase ambarcațiunea pentru o petrecere.

Iahtul Kissing Gate

Potrivit rechizitoriului, victima s-a înțeles cu Ion Lucian să închirieze iahtul Kissing Gate pentru suma de 300 euro/oră, plătind un avans de 350 euro, sumă pentru care i s-a eliberat chitanţa tipărită la recepţia hotelului Palace din Staţiunea Venus. La data de 10.08.2018,  victima, împreună cu un reprezentant al distribuitorului de băuturi alcoolice şi o persoană de sex feminin au încărcat pe yacht mai multe băuturi alcoolice şi aparatura electronică pentru mixaj, constând într-un Mixer Pioneer S9, 2 bucăţi CD playere, un troler gri pentru mixer, o borsetă pentru cabluri, un cerc mare cu leduri, blitz foto portabil şi un stativ pentru laptop, iar la data de 11.08.2018, ora 13:00, ambarcaţiunea, condusă de Ion Lucian, a plecat din Portul Turistic cu o echipă de filmare, şi alte persoane către Staţiunea Mamaia, înainte de plecare păgubitul remiţând inculpatului încă o sumă de bani.


Participanții au avut rău de mare

La ora 17:00 ambarcaţiunea a ajuns în Staţiunea Mamaia unde s-au îmbarcat alte 30 de persoane, ocazie cu care victima  a achitat inculpatului încă o sumă, şi toate persoanele s-au îmbarcat, iar ambarcaţiunea a fost condusă către largul mării unde, din cauza faptului că erau valuri, participanţilor li s-a făcut rău, astfel că după o oră, la solicitarea acestora, ambarcaţiunea a fost condusă înapoi la Pontonul din Mamaia; aici, toţi participanţii au coborât cu dificultate pe ponton din cauza valurilor iar persoana vătămată a lăsat pe ambarcaţiune aparatura pentru mixaj convenind cu inculpatul să o ridice a doua zi. Ulterior, la data de 12.08.2018, victima  s-a deplasat la Hotelul Palace din Staţiunea Venus pentru a-şi ridica aparatura de mixaj şi băuturile alcoolice rămase pe yacht, ocazie cu care inculpatul  a mai pretins o diferenţă de preţ şi a refuzat să îi înapoieze bunurile persoanei vătămat, refuz care s-a mai petrecut de încă două ori.
În opinia instanţei, nu pot face obiectul material al infracţiunii imputate inculpatului băutura sau stativul pentru laptop care, potrivit afirmaţiei făcute de partea civilă în cuprinsul plângerii prealabile, aparţinea unui prieten câtă vreme persoanele prejudiciate nu au formulat în nume propriu plângere penală împotriva inculpatului, dar nici borseta pentru cabluri sau cercul mare cu leduri menţionate în rechizitoriu, a căror existenţă nu a fost dovedită şi nici nu a mai fost invocată de partea civilă în cuprinsul cererii de constituire de parte civilă depusă în faza cercetării judecătoreşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Astia cu iahturile lor fac galagie la petreceri pe iaht de nu putem sa dormim noaptea cand intra in port la Mangalia bine ca a plecat poarta sarutului la Mamaia ca e liniste
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359