REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROSTITUATELE de pe bulevardul Aurel Vlaicu au adus la DISPERARE locuitorii zonei

PROSTITUATELE de pe bulevardul Aurel Vlaicu au adus la DISPERARE locuitorii zonei

Replica API 21 februarie 2017 | 10:18 5830

„Privelişte” de seară

„Privelişte” de seară

Câteva fetişcane, sau poate chiar femei în toate firea (şi asta pentru că, noaptea, toate pisicile sunt negre), au adus la disperare locuitorii din zona bulevardului Aurel Vlaicu, Tomis Nord. Oamenii susţin că în fiecare seară, vizavi de blocul în care locuiesc, se află câteva fete care fac „trotuarul”. Şi, în ciuda faptului că au înroşit telefonul la 112?! şi au depus plângeri peste plângeri, ei susţin că nu se face nimic şi că individele sunt tot acolo. Numai că, surpriză!, iată şi crudul adevăr: prostituţia nu mai este infracţiune, ci contravenţie. Adică fetele primesc doar o amendă, atât. Pe care, de multe ori, nu o plătesc. Aşa e legea. De ce? Pentru că aşa arată Noul Cod Penal încă din 2014. Altă întrebare?

Problema legată de prostituate nu mai este una tabu. Au existat şi rechizitorii analizate de reporterii „Replica” de Constanţa, prin care se observa cum cele mai multe dintre fete ajungeau să practice această „meserie”: unele constrânse, altele nu. Însă, cele mai multe văd în asta un mod de trai, o portiţă spre supravieţuire. Însă, unii locuitori ai urbei de la malul mării susţin că nu mai suportă situaţia şi că nu ştiu ce să facă. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că mereu individele revin în zonă, chiar şi după ce sunt săltate de oamenii legii.

„Este vorba despre o problemă pe care o am de câţiva ani buni. Locuiesc pe strada Aurel Vlaicu din oraşul Constanţa şi, în fiecare seară, după 18.00, priveliştea mea e formată din 2-3 prostituate care îşi fac veacul peste drum de blocul meu. După nenumărate sesizări la poliţie, telefoane la 112, plângeri penale făcute de colocatari şi asociaţie problema este în continuare tolerată şi ignorată. Motivul invocat de fiecare dată este că din 2014 prostituţia este considerată contravenţie, nu infracţiune, şi prin urmare mai mult decât o amendă nu se poate face nimic.

Dar totuşi constituie o ilegalitate care se desfăşoară în fiecare seară, cum poate fi tratată cu atâta indiferenţă? Care e următorul pas pe care l-aş putea face?”, a scris Dan pe site-ul politisti.ro. Acolo i s-a explicat că, în momentul în care Noul Cod Penal a intrat în vigoare, prostituţia a fost dezincriminată, adică nu mai este infracţiune.

„Aşa au dorit parlamentarii la acel moment, deşi, din câte ştiu, poliţiştii nu au fost de acord cu aşa ceva. Fetele care practica această meserie pot fi doar sancţionate contravenţional cu amendă cuprinsă între 500-1.500 lei, conform art. 2, pct. 6 si art. 3, alin. 1, lit. c din Legea nr. 61/1991. Poliţia Română nu tratează cu indiferenţă această problemă, din contră. Fetele sunt sancţionate contraventional zilnic, doar că cei care se ocupă cu încasarea amenzilor nu fac mare lucru pentru a fi plătite aceste sancţiuni.

Degeaba se aplică sancţiuni dacă autorităţile locale financiare nu se ocupă de încasarea acestora. Pasul următor: solicitaţi celor pe care i-aţi ales să reincrimineze prostituţia, dacă va deranjează aşa de mult”, a fost răspunsul oamenilor legii. Ulterior, reclamantul a recunoscut că poliţiştii intervin aproape zilnic: „Recunosc că, zilnic, cel puţin un echipaj de poliţie emite o amendă persoanelor în cauză, dar din păcate, după 10 minute revin din nou. Nu a fost intenţia mea să insult Poliţia Română, departe de mine acest lucru.

Doar că mi se pare de-a dreptul strigător la cer că într-un cartier populat, pe strada principală care duce în Mamaia, să am parte de aşa ceva în dreptul balconului meu. Sunt mai mult ca sigur că totuşi o întreagă comunitate de oameni, în 2016, poate să pună capăt unei ilegalităţi care are loc zilnic, în acelaşi loc, la acelaşi timp”. De menţionat este că prostituatele recurg la anumite tertipuri pentru a nu-şi plăti amenzile. Mai exact, ele nu au bunuri pe numele lor, prin urmare totul este în van...

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa fut
0
0
Lasa ca trage Fagadau un bloc acolo in fata voastra, la 2 m.de balconul vostru si atunci nu mai vedeti nimic!
3
0
Stau la Dispensarului cu Aurel Vlaicu...din anii 90' sunt acolo, dar sa fiu sincer nu au deranjat pe nimeni nicioadata, daca nu fac scandal nu vad care e problema...ba mai mult, acum 2 ani mi-a fost sparta masina, si una din fete a inregistrat tot si asa a fost prins infractorul...avem si paza de cartier non stop
1
1
Nebunule,esti ofticat cand le vezi ca esti cu nevasta acasa. Asta-i viata!
4
1
Nu e departe momentul cand se va da foc la cuiburile de proxeneti, e o schimare in toata Europa si SUA, va veni timpul si in Romania pentru permis de arma, pentru reintroducerea pedepsei cu moartea ca in SUA, omenirea e satula de "drepturile" omului, moartea incepe sa le ia urma!
7
2
De ce nu scrieti si de prostitutia politica din Romania?O gramada de curve masculine in special,sunt in Parlament si Senat.De aia au trecut prostitutia de la infractiune la contraventie,sa se protejeze pe ei in primul rand!Cine era la guvernare in 2014?Cumva guvernul lui Ponta?
3
2
Ar trebui sa se acorde fonduri europene pentru construirea unui bordel si spatii de locuit in zona
3
3
Nu sunt prostituate, sunt mama, nevasta si amanta lui Mircea Vizitiu, comandantul IPJ Cta. Mai fac si ele un ban cinstit.
4
3
cum sa nu fie in fiecare seara daca sunt mana in mana cu politistii totata constanta stie treaba asta
8
4
Majoritatea sunt moldovence flamande fugite d-acasa , o sug de foame , lasati-le si pe ele sa traiasca , am dat si ieo muie la cateva
15
8
cel mai simplu trageti jaluzelele si numai vedeti nimic la vara dau frunzele la pomi si nu le mai vedeti
17
4
Nu a oferit nimic pt tineri. Flota vanduta, fabrici si uzine la fier vechi.curve romance in toata lumea.
11
3
Labagii se uita pe geam , altii fut sau se fut in liniste , fara publicitate .
20
6
Relele fac treaba buna
9
6
Multe nu o fac din placere,nu au incotro.Este f usor sa judecam pe altii ,suntem deranjati de cei din imprejur care fie nu au posibilitatea,sansa sau norocul d.stra,dar nu am incercat niciodata sa schimbam nimic,oricum prostitutia se va legaliza mai dev sau mai tarziu,pt ca deja s.a ajuns la fundul sacului,si scumpii nostrii demnitari or sa aibe nevoie si de ultima faramita care din taxe si impoz nu mai pot asa ca vor recurge si la aceasta alternativa,sau poate isi vor vinde si ei pielea...
10
3
De ce sunt aia disperati? Fie barbatii care ca nu au bani de curve ori nu li se scoala,fie muierile care stiu ca nici gratis nu le-at f..e nimeni si sunt ofticate.Altfel,femeile nu fac scandal,pur si simplu stau pe strada ca orice om. Cand vedeti din cei cu ceafa groasa si privire tembela in BMW-uri sigur cumparate din bani nemunciti nu sunteti scandalizati? E plin de insi scandalagii si violenti,acolo va e frica sa faceti reclamatii!
28
7
zici ca fac galagie sau si-o trag acolo pe trotuar... lasatile sa isi faca treaba!!!
26
4
Lasati fetele sa-si faca meseria ,,eu ce mai fut,, eee nu va e rusine,,
21
6
Pe Aurel Vlaicu e plin de moldovence bune de pula care se fut pe 20 de lei
17
5
Lasati in pace angajatele Sectiei 2.
15
5
Legalizati prostitutia ca in toate tarile civilizate si atunci nu le veti mai vedea pe strada. Dar cum sa legalizezi asa ceva, atata timp cat Biserica se opune? Biserica e buna prietena cu Statul si Statul are nevoie de masa votanta, enoriasii.
31
2
si la cta.la cernavoda sint si tinere si batrane,foamea e mare
12
4
Ce imbecil se uita pe geam dupa ora 18? Nu ai nimic de facut?
32
13
A reclamat ca vrea si el ''una mica'' dar nu are bani!
30
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108