REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Protecția Copilului, proiect de 7,5 milioane de lei

Protecția Copilului, proiect de 7,5 milioane de lei

Replica API 15 mai 2020 | 00:00 956

Un nou proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost implementat sub numele de „Dizabilitatea nu este o barieră”. “ Astfel, acesta va oferi tuturor persoanelor adulte cu dizabilități, atât celor instituționalizate, cât și celor din comunitate, șansa de a se integra în societate.

Finanțat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman

Consiliul Județean Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a implementat proiectul „Dizabilitatea nu este o barieră“, finanțat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman (POCU) – POCU/462/4/15. Valoarea totală a proiectului menționat este de peste 7,5 milioane lei, contribuția DGASPC Constanța asigurată de Consiliul Județean Constanța, reprezentat de președintele Marius Horia Țuțuianu fiind de 151.568,70 lei. „Dizabilitatea nu este o barieră“ vine în completarea altor patru proiecte finanțate prin Programul de Interes Național (PIN), care se află deja în diferite stadii de implementare și care presupun construirea a 15 locuințe protejate și a patru Centre de Zi în localitățile Chirnogeni, Topraisar, Nicolae Bălcescu și Băneasa, pentru 150 de beneficiari.

Dizabilitatea nu este o barieră

Astfel, „Dizabilitatea nu este o barieră“ va oferi tuturor persoanelor adulte cu dizabilități, atât celor instituționalizate, cât și celor din comunitate, șansa de a se integra în societate și corespunde Strategiei Naționale „O societate fără bariere pentru persoane cu dizabilități“ 2016-2020, Strategiei privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități 2014-2020, Politicilor sociale – pornind de la reabilitarea individului la reformarea societății și Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020. Obiectivul principal al proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră“ este creșterea calității vieții celor 150 de persoane adulte cu dizabilități ocrotite în centrele rezidențiale aparținând DGASPC Constanța, prin oferirea de servicii alternative de tip Locuințe Protejate coroborate cu servicii sociale de zi tip Centru de Zi.

Obiectivele principale ale proiectului

Printre obiectivele specifice proiectului ce vine în completarea celor patru PIN-uri se află și facilitarea tranziției persoanelor cu dizabilități din cadrul centrelor rezidențiale aparținând DGASPC Constanța către serviciile alternative de tip Locuință Protejată și Centru de Zi prin evaluarea, planificarea, monitorizarea și oferirea de asistență și suport în luarea deciziilor.

De asemenea, se urmărește crearea unui sistem de informare coordonată între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și unitățile teritorial administrative, instituțiile publice și ONG-urile din județ cu activitate în domeniul social, în vederea implementării procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități, prin derularea unor caravane de constientizare și semnarea a minimum 20 de acorduri de parteneriat cu acestea.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu este o bariera de ce nu o luati voi ? este un mijloc de trai mai usor pentru voi, idei timpite ! te-ai intrebat cum este sa fii handicapat ?tu sa-ti spui necazul si doctorul sa inteleaga ce-i convine si sa-i vina lui mai usor ? verificati toti piscologi,phihologi neurlogi si toate neamurile lor din centre si mai vorbim P .
0
0
...infiintati servicii de ingrijire la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati ...daca nu sunteti in stare sa construiti centre de internare a acestora...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108