REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

PROTEST al polițiștilor constănțeni: 'Legea Salarizării ne aruncă într-o logică oltenească, a la Olguța Vasilescu'

PROTEST al polițiștilor constănțeni: 'Legea Salarizării ne aruncă într-o logică oltenească, a la Olguța Vasilescu'

Replica API 16 martie 2018 | 00:11 339

Nemulțumiți de legea salarizării, în cea ce-i privește, dar și de faptul că s-a dispus o reorganizare fără să fie consultați, polițiștii constănţeni au pichetat sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța, joi, 15 martie, între orele 16-17:30. Aproximativ 50-60 de polițiști au protestat, astfel, fiind vorba de o acţiune organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), filiala Constanţa. Polițiștii contestă propunerea de reorganizare a secțiilor urbane fără a-i consulta și fără acordul IGPR, asta pe lângă revendicările salariale.

”Modul în care se acționează în prezent cu privire la presupuse propuneri de reorganizare structurală a Poliției Municipiului Constanța, care este o structură foarte complexă, fără a se discuta cu partenerii de dialog social, în primul rând, fără a se consulta organizațiile profesionale șifără a se consulta polițiștii care vor suferi această reorganizare, dacă se va întâmpla. Noi nu vrem să împiedicăm această reorganizare, pe noi ne interesează modul în care se face pe repede înainte, fără a se discuta cu cei implicați, pe genunchi, Eu am o adresă de la IPJ Constanța că nu reorganiyeayă nimic pe 20 februarie, iar proiectul a apărut pe 23 februarie”, a declarat Vasile Zelca, liderul SNPPC Constanța.

Polițiștii sunt de parere că prin aceste acțiuni, ei, ca oameni ai legii, sunt îndepărtați de cetățeanul care va fi pus în dificultate.

Tot Zelca a adăugat: ”Noi suntem deschiși dialogului, dar dacă suntem mințiți, suntem în măsură să folosim armele noastre sindicale. Principalii responsabili pentru această situație sunt conducerile IPJ și Poliției Municipiului Constanța, în frunte cu Ion Chiru (șeful Poliției Municipiului Constanța – n.r.). Toate aceste probleme vor fi expuse într-un memoriu pe care îl vom depune la secretariatul IPJ, ptr a vedea și domnul Dancu (insp.șef Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, n.r.) adevăratele probleme pe care dumnealor le tratează cu atâta ușurință. Suntem deschiși la dialog, așteptăm să fim invitați la discuții”.

Despre legea salarizării a vorbit chiar liderul SNPPC la nivel național, Dumitru Coarnă. „Este primul protest pe care îl avem în programul pe care noi încercăm să îl dezvoltăm în această perioadă, 15 martie – Constanța, 21 martie – Pitești, 22 și 23 martie – activități de pichetare M.A.I., 24 – miting către Guvern de la Ministerul de Interne către Piața Victoriei – Guvernul României – acolo mizăm pe 10-15 mii de participanți. După care vom continua, sper eu, aceste activități de protest pe 26 – 27, noi avem deja solicitări la Primăria Capitalei în acest sens. Noi avem un lucru de bun simț: respectarea legii salarizrii. Solicităm respectarea Lgii 153 din 2017 care produce efecte din 1 iulie 2017, dar cu privire la Anexa 6, care înseamnă ”apărare, siguranță și ordine publică”, de la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, SRI, STS și SPP, practic ne aruncă într-o logică oltenească, a la Olguța Vasilescu, adică ne acordă un salariu în viitor pe cel din trecut, cel din 2009. Practic, polițiștii acum sunt așeyați pe un salariu de încadrare la nivel de muncitor necalificat, adică 1950 – 2000 lei. Mai sunt 2-3 sporuri pentru munca de noapte, pentru condiții grele și pentru alte lucruri care mai ridică cât de cât ceea ce înseamnă venit. Mai mult decât atât, observați că în momentul în care au spus că majorează venitul cu 25 la sută, au transferat contribuțiile și au neutralizat tot. Practic, nu am câtigat nimic, ba mai mult, dacă privim nivelul social și nivelul de trai, creșterile de prețuri, creșterile bancare, raportul euro-leu, o să vedeți că suntem în pierdere, pentru că efectiv așa au gândit acești guvernani”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC la nivel național.

După cum au anunțat, acțiunile de protest vor continua și în alte orașe, până spre sfârșitul lunii, iar polițiștii sunt dispuși să nu cedeze, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Munca de politist este grea , riscanta , ore multe peste program , tentatia de a da mana cu infractori , subordonarea fata de sefi corupti , lipsa celor necesare pentru a se deplasa sau materiale pentru a efectua cercetari . Toate astea ii frustreaza pe politisti si pe cetateni . Cred ca politisti ar trebui sa nu se mai lase corupti , calcati in picioare si sa nu mai se subordoneze sefilor corupti . Sa nu mai accepte inprovizatii sa ceara sefilor materiale pentru munca lor .
1
0
Cei ce comenteaza mai jos sunt niste infractori fara obiceiuri slefuie, dar si politistii trebuie sa inteleaga si sa aleaga un echilibru intre profesiune si salarii. Salarii mari fara crestere economica sustenabila din industrie inseamna inflatie.Apoi si politistii trebuie sa fie mai aproape de populatia civilizata si sa combata infraciunile de orice tip in mod sever si sa nu accepte usor anumite comenzi politice date de sefii lor.
4
2
"Replica", singurul trust unde toti frustratii ce stau sub papuc acasa ori le este frica sa iasa pe strada, pentru ca mereu isi iau bataie, stau in fata pc-ului si comenteaza aiurea, orice basina le trece prin cap....aici sunteti smardoi, pe strada....pisoi
6
2
si pe cei de la autostrazi? astia corectii asa cum sunteti si voi! nu va e rusine? chiar nu va e? cine v a pus sa va faceti politai daca stiati cat e salariu? de ce nu v ati facut zidari betonisti fierari vaporeni etc! stiu,e grea munca,trantorilor!
3
2
Jegurilor coruptilor pedofililor alcolistilor
4
3
Militian prost,in debutul prezentarii scis boltit se face referire la nemultumirea fata de legea salarizarii si la reorganizarea MILITIEI.Nu ai intelws ca nu mai vrem sa va platim, ca vrem sa va desfiinteze ca nu faceti nimic pentru cetatani,ca va este gandul numai la spagi si furaciuni.Protestati pana cand o sa va spunem noi sa va opriti lesinatilor.Mai bine ar fi fost sa faceti greva foamei sa vedeti cum se castiga salariul minim brut pe economie necalificatilor.Dancu seful vostru a primit de la Lefter mare afacerist cu service din Cernavoda zeci de mii de euro sa il scape pe fisu de zdub.
4
8
Cand mergeti la protest cautati si fosarul meu blatuit de Dancu.Eu sunt cel care am omorat o femeie fiind matol si drogat.Daca ai parai ai libertate in tara asta.Prostimea fara bani la haules !.
4
0
Bai cashchetelor olgutza e o femeie din oltenia .....deci ....respectati py...zda olteneasca!
6
1
Pentru infractorii care au postat mai sus: nici macar nu stiti de ce au protestat politistii astazi. Asa ca daca nu stiti, gura mica! Informati-va si apoi comentati!
11
5
Vreti bani?! Duceti-va pe autostrada A2 si cereti spagi de la soferi. Nu mai vrem militie. Nu mai vrem sa o platim din taxe. Vrem sa se infiinteze Garda Civila.
7
6
Salar minim pe economie ca ne-au disperat cu sanctiunile,tara e saraca nu avem de unde mai mult.
4
5
Sa mori tu ?
3
4
Daca nu va convin salariile, mai asteptati putin, incep muncile in agricultura, in constructii. Poate e mai usor sa ridici galetile de mortar, calorifere de 100 kg, roabe de mortar... Hai, succes! Nesatui sunteti, ma mir ca nu e si Coarna acolo. Sa urle din toti bojocii ca sunteti subfinantati, tocmai in ziua in care un prost, purtator de uniforma si de pistol, cine dracu i l-o fi pus in mana?!, tocmai a omorat un sofer vasluian. Toti dobitocii sunt oamenii lui Coarna. Adica asa ca el...
8
6
La munca jegosilor,pedofililor,spagarilor,incultilor,derbedeilor,nu mai avem de unde sa va dam salarii, sporuri,haine,spaga, sa vedem ca din salariile voastre aveti masini de lux, case cu 20 de camere, bijuterii pentru curvele voastre si mai aveti si tupeul sa cersiti salarii mai mari. In mina cu voi la lopata acolova este locul, ca altceva nu stiti sa faceti necalificatilor.
8
20
Nici nu aveti idee ca va astepta dragi cetateni cu aceasta organizare...
7
9
Nu.va place ,mergeti la.lopata si.baros
16
10
Va pune Dancu la munca, nu?
15
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212