REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Protest în fața Palatului Victoria pentru tăierea pensiilor speciale. VIDEO

Protest în fața Palatului Victoria pentru tăierea pensiilor speciale. VIDEO

Replica API 25 iunie 2021 | 20:32 847

Un protest inedit a avut loc, în Piața Victoriei din București, la adresa pensiilor speciale. În timpul acțiunii organizate de Comunitatea Declic, participanții au ridicat pe brațe trei bannere de mari dimensiuni cu mesaje împotriva Guvernului și a pensiilor speciale.

Organizatorii au anunțat că protestul din fața Guvernului a început la ora 19.00. 100 de persoane au ridicat pe brațe 3 bannere lungi de câte 30 de metri, care conțin mesajul dedicat Guvernului, scrie stiripesurse.ro.

Coregrafia a umplut Piața Victoriei, iar textul a fost vizibil atât din Palatul Victoria, cât și de pe clădirile de vizavi de Guvern, precum și din avion.

Astfel, Comunitatea Declic cere Guvernului să finalizeze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor pentru care nu au fost plătite contribuții, în limitele cerute de Curtea Constituțională.

Coaliția a promis, prin programul de guvernare, că va elimina aceste pensii speciale, însă până acum nu a făcut altceva decât să amâne finalizarea unui proiect serios pe acest subiect, spun organizatorii protestului.

„În acest moment, Guvernul Cîțu nu își respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4.9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunță că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei.

Potrivit organizatorilor protestului, decizia de a protesta în fața Guvernului vine după ce mai multe firme de publicitate au refuzat afișarea, pe panouri stradale, a mesajului Tăiați pensiile speciale, pe motiv că autoritățile locale nu au aprobat imaginea.

Deși la protest se așteptau mai mulți oameni, nici măcar cei 100 de membri ai Declic nu s-au prezentat, astfel că evenimentul a eșuat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar cei care n-au muncit deloc de ce sa aibe venit minim garantat de 840?N-ai muncit deloc nu primesti nimic asa este corect!
6
0
fac legi le, iar ei nu renun ta la acesti bani necu veni ti. Par lamen tul tb desf iin tat.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212