REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROTEST pentru salvarea lacului Siutghiol: Primăria Năvodari a solicitat VERIFICĂRI în zonă!

PROTEST pentru salvarea lacului Siutghiol: Primăria Năvodari a solicitat VERIFICĂRI în zonă!

Replica API 23 februarie 2020 | 11:47 917

Însă, Primăria Năvodari a solicitat în data de 09.01.2020 Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate să dispună verificări pe malul lacului Năvodari.

Asociația “Salvăm Mamaia Sat” s-a alăturat inițiativei grupului Baricada Verde în demersul său de protejare a zonei limitrofe lacului Siutghiol.

Locuitorii din Mamaia Sat sunt revoltați de asaltul dezvoltatorilor imobiliari, menționând că se distrug configurația naturală a malului lacului Siutghiol prin construcții și intervenții devastatoare și iremediabile.

Însă, Primăria Năvodari a solicitat în data de 09.01.2020 Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate să dispună verificări pe malul lacului Năvodari.

Reprezentanții autorităților locale au precizat că Primăria Năvodari nu a eliberat nici o autorizație de construire în vecinătatea Lacului Siutghiol decât după ce beneficiarii au obținut avizul Agenției pentru Protecția Mediului (instituția care alături de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate sunt subordonate aceluiași minister) și avizul Apelor Române.

Amintim că, duminică, 23 februarie 2020, ora 11:00, membrii ASOCIAȚIEI “SALVĂM MAMAIA SAT” au fost prezenți în fața Hanului Piraților, pentru a lua parte la un protest pentru stoparea lucrărilor din zonă.

Iată ce spune Primăria Năvodari

În urma apariției în spitațiul public a mai multor informații privind afectarea zonelor protejate ale lacului Siutghiol pe raza orașului Năvodari, facem următoarele precizări pentru o corectă informare a publicului:

1.Primăria Năvodari a solicitat în data de 09.01.2020 Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate să dispună verificări pe malul lacului Năvodari.

Prin adresa nr.11394/15.01.2020 a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate am primit următorul răspuns: „Imobilele aferente numerelor cadastrale 117817, 117788 și 117816, așa cum sunt delimitate conform vectorilor transmiși, la data prezentului răspuns, nu se suprapun cu nicio arie naturală protejată de interes național sau comunitar”.

Facem precizarea că Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate este singura instituție abilitată din România care poate constata în mod legal că o arie protejată a fost sau nu afectată.

2.Conform prevederilor art.3, art.40 și anexei 2 din Legea apelor nr.107/1996, între limita cadastrală a Lacului Siutghiol și celelalte imobile învecinate se află zona de protecție de 5 m. De asemenea, precizăm că între zona de protecție și celelalte imobile din Mamaia Sat se află strada M1 ce a intrat deja în procedură de amenajare.

În acest sens, Primăria Năvodari nu a eliberat nicio autorizație de construire în vecinătatea Lacului Siutghiol decât după ce beneficiarii au obținut avizul Agenției pentru Protecția Mediului (instituția care alături de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate sunt subordonate aceluiași minister) și avizul Apelor Române.

3.Pentru a preveni posibilele nereguli sau acțiuni ce afectează mediul înconjurător de către proprietarii care construiesc în zonă, Primăria Năvodari solicită Gărzii de Mediu sprijin pentru efectuarea de controale în mod constant în zonă, alături de Poliția Locală Năvodari.

Primăria Năvodari dorește să conserve zona și să o pună în valoare prin amenajarea de căi de acces și zone de relaxare în apropierea Lacului Siutghiol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Agentia pentru protectie mediului nu-si face datoria. Primesc salarii degeaba. Trebuie sanctiuni si demiteri.
2
0
etnie pusa pe parandaraturi, bani fara munca si trafic de influenta!
2
0
Ma facut adresa in 28 noiembrie la primarie fara raspuns,,,,, primaria si acolitii construiesc nestingheriti fara autorizatii, impart patrimoniul la grupurile lor de ibterese si apoi impart profitul imobiliar.....
4
0
Primaria ea spaga de la diversi dezvoltatori isi umple buzunarele restu nu cinteaza pt ei asa a facut si psd mazarw in ct . Fagadau cintinua furtu fagadau mazare au distrus mamaia pe lac sutghiol beton blocuri
8
0
In maxim 20 ani o sa devenim favelas de Constanta. Atunci " investitiile" nu vor mai valora nici cat o ceapa degerata. Haos si profit maxim cu investitie minima - este deviza " dezvoltatorilor" la noi.
10
0
Bai sa nu te lase sa investesti
3
8
Gresit. Girul l-au dat cei de la Apele Aromane si de la Primaria OviCipa !
12
0
Dar despre cartierul de pe malul lacului la Ovidiu, Lake Residence, nu stiti nimic? Acolo a fost modificata configuratia lacului si s-a construit cu girul celor de la Apele Romane si Primaria Ovidiu. Acolo nu a comentat nimeni. S-a intrat in luciul apei cu cateva sute de metri ca sa se poata obtine noua configuratie, cea actuala.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108