REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

PSD merge pe mâna fostului primar NĂDRAG la Hârșova

PSD merge pe mâna fostului primar NĂDRAG la Hârșova

Replica API 25 iulie 2020 | 00:00 1948

Tudorel Nădrag, fostul primar al Hârșovei, este decis să candideze din nou pentru postul de primar al localității din partea Partidului Social Democrat. Acesta spune că vine cu o echipă complet nouă și întinerită, pentru a conduce destinele orașului. Anunțul vine la o zi după ce Viorel Ionescu, primarul în funcție, și-a anunțat revenirea în Partidul Național Liberal, liberalii oferindu-i sprijinul pentru alegerile locale ce vor fi organizate în toamnă.

„Am fost purtat pe brațe de masele populare până la sediul primăriei”

În cadrul unui discurs populist, fostul primar afirmă că în orașul Hârșova s-a instaurat „teroarea, teama de a te exprima liber, șantajul și semănarea urii între oameni”.

„Privesc cu îngrijorare cum Chiriță îi manevrează pe cei din etnia romă, iar Ionescu pe români, promovând minciuna și dezinformarea. Cu voința și votul dumneavoastră, am fost ales în iunie 2008 primar al acestui oraș. Nu am văzut în viața mea atâta entuziasm și descătușare de forțe populare după opt ani de dictatură și teroare instaurate de Chiriță. În noaptea câștigării alegerilor am fost purtat pe brațe de către masele populare până la sediul primăriei. În tot mandatul meu m-am străduit să-mi servesc orașul pe care-l iubesc și consider că nu am făcut nimic de care să-mi fie rușine. Ușa primarului a stat permanent deschisă și atunci când am putut să ajut un om, l-am ajutat.”, a precizat Tudorel Nădrag.

„Experiența mi-a demonstrat că este importantă susținerea unui partid”

În ultima perioadă au existat mai multe zvonuri privind candidatura actualului primar, suținută de Partidul Național Liberal. Viorel Ionescu a fost nevoit, în anul 2007, să părăsească formațiunea liberală și ulterior să fie singurul primar care câștigă alegerile în județul Constanța din partea ALDE.

Timpul a demonstrat că refuzul conducerii locale PNL a fost o mare greșeală, pe care liberalii sunt hotărâți să nu o mai repete.

„Experiența mea din acest mandat mi-a demonstrat faptul că este importantă susținerea unui partid, iar ALDE, din păcate, a rămas și fără grup parlamentar. Intenția mea de a reveni în PNL, chiar dacă va surprinde pe unii sau îi va bucura pe alții, trebuie privită ca o dorință de a face din Hârșova o comunitate puternică, ce are nevoie să fie condusă de o echipă puternică. Hârșova se poate lăuda cu proiecte și realizări în cei 4 ani pe care alte administrații nu le-au avut nici după 8 ani de mandat. Revenirea în PNL va fi începutul construirii unei echipe mult mai mari, alcătuită din foști, actuali sau noi membri PNL, o echipă a hârșovenilor.”, a afirmat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

În aceste condiții, un alt fost primar, Ionel Chiriță, care credea că va beneficia de sprijinul PNL pentru a candida la alegerile locale, se află în situația în care va trebui să se reorienteze.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212