REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

PSD, replică dură pentru Iohannis. Preşedintele, acuzat de „dispreţ total faţă de munca fizică“: „Aceste categorii formează în principal Diaspora“

PSD, replică dură pentru Iohannis. Preşedintele, acuzat de „dispreţ total faţă de munca fizică“: „Aceste categorii formează în principal Diaspora“

Replica API 7 septembrie 2019 | 01:49 398

Grupul PSD din Camera Deputaţilor reacţionează la acuzaţiile lansate de Administrația Prezidențială, după Ordinul dat de ministerul Educației prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională nu vor mai putea fi repartizați în licee. Președinția susține că demersul este unul segregaționist, iar PSD continuă să facă experimente grave în educație. În replică, social-democraţii îl acuză pe Iohannis că dispreţuieşte munca fizică şi meseriaşii, deşi mare parte din românii din diaspora au asemenea activităţi.

"După ce un întreg mandat a mimat interesul față de educația românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, Președintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învățământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-și croiască un drum în viață, prin învățatea unei meserii, măsură cerută deopotrivă și de mediul de afaceri românesc!

Astfel, în colimatorul președintelui disperat să-și atragă capital electoral a intrat acum Ordinul nr. 4948/2019, care se referă la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, emis ieri, 5 septembrie, de către ministrul Educației Naționale.

Potrivit Ordinului, elevii care care obțin note sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați automat în învățământul profesional, iar această decizie vine în sprijinul tinerilor, care astfel pot să învețe o meserie ce le va asigura traiul pe viitor.

În ipocrizia sa, președintele Iohannis ne transmite că, nu-i așa, toți tinerii ar trebui să aibă studii superioare, chiar cu prețul de a nu-și găsi un loc de muncă în viitor.

Mai grav și total suprinzător pentru un Președinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declarațiile lui Klaus Iohannis este disprețul său total față de munca fizică și față de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Rușine, domnule Președinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteți îngrijorat, e drept! doar atunci când aveți nevoie de voturile ei!

Știm că nu vă place și vă încurcă planurile electorale, domnule Președinte, însă PSD rămâne conectat la realitate, inclusiv prin promovarea învățământul dual, nu doar a celui liceal sau universitar, deoarece, domnule Președinte, dacă nu știați... nevoile tinerilor sunt diferite, prin urmare, și măsurile ce-i vizează trebuie să fie diferite! De aceea, PSD va promova în continuare ideea că a învăța bine o meserie poate fi cheia pentru o viață demnă și prosperă. Pentru că a munci nu este o rușine, ci un lucru de care toți trebuie să fim mândri!", se arată într-un comunicat al Grupului PSD din Camera Deputaţilor.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In PSD sunt cei mai inraiti muncitori de pe planeta.Japonezii si chinezii sunt mai in urma.
1
0
Ce sar psd-eii de kur in sus ca li se apropie ziua cand prin vot romanii cinstiti si furati de psd o sa le scoata la astia paiul din gura! Adio pensii speciale si adio angajati cu nemiluita la stat! Le-a intrat frica in oase la toata increngatura de ffi, nepoti, cumetrii, verisori, amante...la toti le--a facut culsus psd-ul in bugetul romaniei in care sau tolanit si-au inghitit ca pelicanii banii stransi cu atata truda de la romanii cinstiti! 'Reati ai drakului de trantori...
2
0
Numai prostii si vorbe arubcate-n vant de la PSD! Va mai aduceti aminte cum abramburica si intreg PSD-ul vroiau sa-i faca studenti fara bacalaureat pe toti numai ca sa alimenteze fabricile de diplome!!!
6
2
Dar in Germania dece se poate?
5
0
mai latrati pana pe 24 noiembrie
8
1
Romania are cel mai prost sistem de invatamant din Europa. Produce tineri inutili pentru societate masiv. Bravo noua !
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212