REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PSD, „tăticul” judeţului: face majoritate cu ALDE şi PMP la Consiliul Judeţean

PSD, „tăticul” judeţului: face majoritate cu ALDE şi PMP la Consiliul Judeţean

Replica API 11 iunie 2016 | 02:18 387

Aliaţi: Ţuţuianu - preşedinte, Learciu şi Palaz - vicepreşedinţi!

Aliaţi: Ţuţuianu - preşedinte, Learciu şi Palaz - vicepreşedinţi!

PSD şi două partide de dreapta au negociat, la Constanţa, majoritatea în Consiliul Judeţean. Pentru binele judeţului şi pentru proiectele de viitor, PSD a reuşit să convingă ALDE şi PMP să i se alăture. Alianţa politică a fost anunţată, vineri, de către PSD-ul condus de Felix Stroe, printr-un comunicat în care se mai preciza şi faptul că PMP şi ALDE vor susţine propunerile social-democraţilor pentru funcţiile de viceprimari la nivelul municipiului (!), cât şi în teritoriu. Imediat după comunicatul PSD, au venit şi explicaţiile lui Claudiu Palaz, preşedintele PMP, care a încercat să „dreagă busuiocul”, susţinând că s-a delimitat totuşi de „echipa Mazăre-Constantinescu” prin faptul că nu a făcut o înţelegere cu PSD la nivelul municipiului. Pe de altă parte, Mircea Banias, preşedintele ALDE Constanţa, a susţinut o conferinţă de presă în care a menţionat, la şi „altele”, că nu a fost contactat de PNL pentru negocieri. Se deduce, aşadar, că există doar negocierea cu PSD, negociere care îl va propulsa pe reprezentantul ALDE, Daniel Learciu, în funcţia de vicepreşedinte al CJC.

„Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, întrunit în şedinţa din data de 10.06.2016, a hotărât susţinerea lui Learciu Dumitru Daniel (ALDE) şi Palaz Claudiu - Iorga (PMP) pentru poziţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Prin stabilirea acestei alianţe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE şi PMP susţin PSD pentru ocuparea poziţiilor de viceprimar în municipiul Constanţa, şi la nivelul judeţului, în consiliile locale”, se arată într-un comunicat al PSD. Amintim, totodată, că propunerea PSD pentru preşedinţia CJC rămâne Horia Ţuţuianu. Mergând mai departe, Claudiu Palaz a confirmat înţelegerea PMP cu PSD: „"Am hotărât să creez majoritate la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa pentru că îmi voi duce proiectele din campanie mai departe şi vor fi implementate. Am decis să merg pe Consiliul Judeţean pentru că s-a făcut astfel o delimitare faţă de gruparea Mazăre-Constantinescu. Sunt convins că nu îmi voi dezamăgi alegătorii”, a declarat, pentru „Replica”, Claudiu Palaz. Ulterior, Palaz a transmis şi un comunicat de presă: „Pentru a duce mai departe proiectele PMP pentru constănţeni, am decis să participăm la crearea majorităţii în CJ, unde voi ocupa funcţia de vicepreşedinte. (…) Politica derulată de consilierii PMP nu va fi o politică de blocare a proiectelor Constanţei, ci va fi o politică pentru constănţeni. Sunt convins că majoritatea creată în Consiliul Judeţean va duce la promovarea judeţului Constanţa şi la dezvoltarea acestuia (…)”. Traşi „pe dreapta” de negocierile PSD cu ALDE şi PMP, liberalii s-au reunit, vineri, şi ei în şedinţă. „A fost o şedinţă defăşurată cu calm şi optimism. A fost transmis un mesaj de susţinere pentru toţi candidaţii, inclusiv cei care au pierdut în alegeri. A fost un mesaj de unitate, pentru că ne aşteaptă şi alegerile din toamnă”, a declarat Robert Boroianu. „Zvonurile că se vrea înlăturarea preşedintelui de la municipiu (Vergil Chiţac - n.r.) sunt dezinformări, intoxicări ale celor care ţipau în campanie că PNL are blat cu PSD. Iată că acum se dovedeşte cine are blat cu PSD”, a mai declarat Boroianu, făcând referire la înţelegerea PMP cu PSD. „Noi am spus de la început că negociem pentru a strânge dreapta laolaltă. Cei de la ALDE, spre exemplu, au fost contactaţi de noi, nu este adevărat că nu”, a mai spus Boroianu. Ulterior şedinţei, şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir a ţinut să transmită un mesaj, către reprezentaţii partidelor de dreapta.

„PNL Constanța nu a început negocierile cu niciuna dintre formațiunile politice care au obținut mandate în Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții acestora sunt așteptați la discuții ca, împreunã, sã facem front comun pentru desemnarea conducerii CJC, așa cum dorește electoratul constãnțean de dreapta. Amintesc faptul cã la aceste alegeri locale, votul constãnțenilor a fost covârșitor în favoarea partidelor de dreapta”, a transmis Dragomir. „În speranța cã informațiile apãrute deja în presa localã nu sunt definitive, îi aștept la discuții atât pe Mircea Banias, reprezentantul ALDE Constanța, câtși pe Claudiu Palaz, reprezentantul PMP Constanța, pentru a veni în asentimentul tuturor votanților de dreapta din județul Constanța”, a conchis președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108