REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Putin vrea să calce pe urmele lui Petru ce Mare - Noua doctrină maritimă a Rusiei

Putin vrea să calce pe urmele lui Petru ce Mare - Noua doctrină maritimă a Rusiei

Replica API 1 august 2022 | 00:00 484

Cursul SUA către dominația în Oceanul Mondial și activitatea în creștere a NATO sunt amenințări majore la adresa Rusiei, după cum reiese din noua doctrină maritimă aprobată duminică de președintele rus Vladimir Putin, notează TASS.

Noul document a fost postat pe portalul web de informații juridice al guvernului rus. „Provocările și amenințările majore la adresa securității naționale și a dezvoltării durabile a Federației Ruse legate de Oceanul Mondial sunt: ​​cursul strategic al SUA către dominația în Oceanul Mondial și influența sa globală asupra proceselor internaționale, inclusiv cele legate de utilizarea căile de transport și resursele energetice ale Oceanului Mondial”, se arată în document. Noua doctrină identifică, de asemenea, extinderea infrastructurii militare NATO până la granițele ruse și numărul tot mai mare de exerciții ale blocului militar în mările adiacente teritoriului rus drept amenințări majore de securitate.

Doctrina indică încercările Statelor Unite și ale aliaților săi de a limita accesul Rusiei la resursele Oceanului Mondial și la căile de transport maritim de importanță vitală și dorința SUA de a obține supremația covârșitoare a Marinei sale.

Noua doctrină maritimă a Rusiei prevede intensificarea activităților în Arctica, sugerează documentul.

„Noua doctrină prevede „diversificarea și intensificarea activității maritime în arhipelagurile Spitsbergen, Franz Josef Land și Novaya Zemlya și pe insula Wrangel”, se arată în document. Rusia va intensifica capacitățile operaționale ale Marinei pentru a asigura securitatea națională și pentru a-și proteja interesele în Oceanul Mondial, după cum reiese din noua doctrină maritimă.

„Obiectivele strategice ale politicii maritime naționale sunt următoarele: creșterea capacităților operaționale (de luptă) ale Marinei pentru asigurarea securității naționale a Federației Ruse și protejarea intereselor sale naționale în Oceanul Mondial”, se arată în document. Un alt obiectiv strategic este creșterea eficienței apărării și protecției frontierelor maritime de stat ale Federației Ruse, se arată în document.

Noua doctrină maritimă a Rusiei prevede dezvoltarea industriei construcțiilor navale în Orientul Îndepărtat, în special pentru construirea de portavioane, după cum reiese din document.

„Dezvoltarea unei industrii moderne, de înaltă tehnologie, de construcții navale în Orientul Îndepărtat, concepută pentru construirea de nave cu tonaj mare (în special, pentru dezvoltarea Arcticii) și portavioane avansate pentru Marina”, se arată în document. Extinderea NATO la granițele ruse este inacceptabilă în relațiile Moscovei cu blocul militar, după cum reiese din noua doctrină maritimă.

„Planurile NATO de a-și muta infrastructura militară aproape de granițele ruse și încercările alianței de a-și asuma funcții globale continuă să fie inacceptabile pentru Federația Rusă și rămân un factor determinant în relațiile sale cu NATO”, se arată în document. După cum precizează doctrina, politica maritimă națională a Rusiei în regiunea atlantică este modelată ținând cont de existența NATO a cărei activitate „vizează confruntarea directă cu Federația Rusă și aliații săi”. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272