REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 8 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6388
13.4° Constanța Joi, 8 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6388

Qatargate: Eurodeputata greacă Eva Kaili îşi va relua funcţiile săptămâna viitoare, spune avocatul său

Qatargate: Eurodeputata greacă Eva Kaili îşi va relua funcţiile săptămâna viitoare, spune avocatul său

Victor ROTARU 27 mai 2023 | 00:00 153

Eurodeputată greacă Eva Kaili, figură emblematică în scandalul 'Qatargate', intenţionează să îşi reia funcţiile săptămâna viitoare, după ce joi a primit permisiunea să renunţe la brăţara electronică de supraveghere, a declarat vineri avocatul său, transmite AFP. 

Qatargate: Eurodeputata greaca Eva Kaili isi va relua functiile saptamana viitoare, spune avocatul sau

'Săptămâna viitoare, ea va fi la Parlamentul European pentru a-şi exercita funcţiile', a declarat avocatul grec al Evei Kaili, Michalis Dimitrakopoulos, la televiziunea elenă Skai.

Potrivit avocatului, Kaili va cere de asemenea parlamentului să stabilească dacă punerea sa sub supraveghere, arestarea şi încarcerarea i-au încălcat drepturile în calitate de deputată în legislativul UE.

Justiţia belgiană a autorizat-o pe Kaili să îşi scoată brăţara electronică şi a eliberat-o din arestul la domiciliu, în aşteptarea procesului pentru corupţie.

Fostă stea în ascensiune a PE, Eva Kaili a fost destituită din funcţia de vicepreşedinte şi exclusă din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor.

Ea a fost arestată în decembrie la Bruxelles în timpul unui val de percheziţii, şi eliberată din închisoare la mijlocul lui aprilie, dar plasată în arest la domiciliu şi obligată să poarte o brăţară electronică.

Kaili neagă toate acuzaţiile.

Alţi doi suspecţi în acest caz de corupţie prezumtivă în Parlamentul European au beneficiat deja în această lună de ridicarea măsurii de supraveghere la domiciliu.

Cei doi sunt eurodeputatul belgian Marc Tarabella, care, la fel ca Eva Kaili, se declară nevinovat, şi Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al acesteia şi fost asistent parlamentar al lui Pier Antonio Panzeri, ex-eurodeputat italian (2004-2019).

Panzeri, personajul central al dosarului, rămâne plasat sub supraveghere cu brăţară electronică, una din modalităţile de detenţie preventivă în Belgia.

În acest dosar de corupţie presupusă în favoarea Qatarului şi Marocului au fost inculpaţi cel puţin şase suspecţi, în principal pentru participare la o grupare infracţională şi spălare de bani.

Scandalul a izbucnit în decembrie, când anchetatorii belgieni au întreprins mai multe percheziţii la Bruxelles - mai ales la domiciliile lui Kaili şi Panzeri -, găsind circa 1,5 milioane de euro în bancnote mici.

Avocatul Dimitrakopoulos a dat asigurări vineri că Panzeri era 'creierul' şi că pe banii confiscaţi de poliţie nu au fost găsite amprentele digitale ale clientei sale. 'Ea crede că va fi achitată (...) dacă acest caz va ajunge să fie judecat', a adăugat avocatul grec, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292