REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

RADET primeşte mai mulţi bani de la ConsiliuL Local pentru subvenţiile la căldură

RADET primeşte mai mulţi bani de la ConsiliuL Local pentru subvenţiile la căldură

Replica API 19 octombrie 2019 | 00:00 335

Consilierii locali municipali vor fi convocaţi, al finele acestei luni, într-o şedinţă ordinară, pe ordinea de zi figurând şi o rectificare bugetară în cazul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Proiectul este justificat, conform documentelor puse la dispoziţia aleşilor locali, după cum urmează: "Având în vedere prevederile hotărârii de consiliu din 14.10.2019 privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în sistem centralizat în perioada 01.11.2019 -30.04.2019 în municipiul Constanța, se impune o modificare a bugetului de venituri și cheltuieli al RADET Constanța pe anul 2019, prin rectificare, prin creșterea cu suma de 23.328 mii lei a veniturilor din subvenții. Acesta fapt are la bază acordarea de către municipiul Constanța a subvenției pentru diferența de preț în sezonul rece 2019-2020, începând cu luna noiembrie 2019. De asemenea, se impune reducerea veniturilor din producția vândută cu 23.328 mii lei, ca urmare a stabilirii prețului local pentru populație la 180,63 lei/Mwh (214,96 inclusiv TVA lei/Mwh) sau 210,08 lei/Gcal (250 lei/Gcal inclusiv TVA)".

Care cheltuieli cresc şi la ce investiţii se renunţă

De asemenea, se impune, potrivit raportului prezentat consilierilor, creșterea "cheltuielilor cu materialele consumabile" cu suma de 200 mii lei, întrucât se impune achiziționarea din fonduri proprii a materialelor necesare pentru montarea în instalații a celor 30 bucăți schimbătoare de căldură în plăci, materiale care nu au fost prevăzute în buget; creşterea "cheltuielilor cu obiecte de inventar" cu suma de 39 mii lei, pentru achiziționarea de manometre, creșterea "cheltuielilor cu întreținerea și reparațiile" cu suma de 300 mii lei, "din cauza numărului mare de avarii înregistrate, ceea ce a condus și la creșterea mnumărului de asfaltări după intervențiile la avarii".

Alte creşteri se referă la chirii - cu suma de peste 7 mii lei, această reprezentând creșterea numărului de butelii de oxigen și acetilena închiriate necesare la lucrările de reparații pe rețelele termice secundare, dar și creșterea "cheltuielilor cu pregătirea profesională", cu suma de peste10 mii lei, ca urmare a necesității efectuării de cursuri de perfecționare/școlarizare a salariaților. În schimb, se renunţă la o altă cheltuială, trecută anterior la capitolul "cheltuielilor extraordinare" pentru proiectul de execuție a lucrărilor imobilului din strada General Manu, lucrare amânată, consecință a intrării în insolvență. Suma care fusese alocată pentru această lucrare, iar care acum este "tăiată" se ridica la suma de 50 de mii de lei. De asemenea, proiectul prevede şi scăderea la "alte cheltuieli de exploatare" cu suma de - 506 mii lei.

M.P., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati presiune la apa calda ca platim apa rece
0
0
Opriti o data aceasta capusa mafiota plina de amante si concubine si de nepoti si puturosi! Nu mai subventiioati din banii nostri burtile amatelor sefilor de la radet! Stop mafiei legalizate !
7
2
Reduceti persoanele din consiliile de adm Radet politicieni fara pregatire in specialitate gen profesori si alti ciubucari ce n-au ce cauta acolo !---incarca cheltuielile ci indemnizatii de zeci de mii pe luna
11
0
Falimentarii astia.Lasa-ne sa ne punem gaze,sa platim cat consumam.Ce faci tu e o mizerieTii radetul ca sa jecmanesti oamenii de bani sa platesti mocangeala pensionarilor si tiganimii din HCoanda.Iesiti la vot,dragi romani sa distrugem Ferentariul,sa il mutam in Palas.Opera lui Mazare si Fagadau de a ne distruge orasul continua prin distrugerea linistii si vsndalizarile care au loc in zona din cauza acestor tigani.Noi le platim apa calda,caldura,internet iar ei platesc 50de lei chirie.Inainte aveau 150euro sa plateasca chirie,acum le platim noi din impozite marite,ggcalorie marita si altele
13
2
bani pt resuscitarea unui mort, e ca si cum bagi bani intr-o afacere paguboasa, de asta nu merg treburile in Romania, in loc sa bage banii aia in ceva ce are sa genereze profit, prostul de Fagabou baga banii in ceva ce are sa genereze pagube si mai mari in viitor, dar se ia in calcul voturile celor care sunt cu mana intinsa la stat
10
1
cea mai mare golaneala aka jaf la nivel de tara este smecheria cu cursuri de perfectionare scolarizare a salariatilor. bani fara numar jefuiti cu acte in regula.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389